İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İKV OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İKV OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
    (30.07.2018 . 13:46:27) (Okuma: 2082)

    İktisadi Kalkınma Vakfı’nın 56. Olağan Genel Kurulu 30 Temmuz 2018 tarihinde yapıldı. Divan Başkanlığını TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un ve Divan Başkan Yardımcılığını ise İSTİB Meclis Başkanı Bülent Kasap’ın yaptığı IKV Olağan Genel Kurulu İstanbul’da gerçekleşti.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven ve Genel Sekreter Vekili Melike Ertekin’in de hazır bulunduğu Genel Kurul’un açılış konuşmasını TOBB adına TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kıran yaptı.

     

    Türkiye ile AB ilişkilerinin istedikleri noktada olmadığını, dağılmış, ortak karar veremeyen bir birlik tablosuyla karşı karşıya olduklarını söyleyen Kıran, Türkiye-AB ilişkilerinin canlı tanığı olan İktisadi Kalkınma Vakfı’nın 53 yılı geride bıraktığını belirterek, “Aradan geçen süre içinde, İKV, Türkiye’de AB konularında, uzman bir düşünce kuruluşu haline geldi. Türkiye-AB İlişkilerinin gelişmesine önemli katkılar sağladı. Aynı zamanda, iş dünyasının AB konularında bilgilendirilmesinde de daima öncü rol oynadı” dedi. 

     

    Kıran, Türkiye’nin Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olduğunu, AB’nin 4. büyük ihracat pazarı ve AB’nin en çok ithalat yaptığı 5. ülke olduğunu söyledi.

     

    Türkiye ile AB arasındaki ilişkilere değinen Tamer Kıran şunları kaydetti: “Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye’deki yabancı yatımcılar açısından da ilk sıradadır. İktisadi ilişkilerimiz son derece derinleşmiştir. Türkiye ve AB, iktisadi olarak, çok sayıda güçlü bağla birbirine bağlanmıştır. Diğer taraftan, Türkiye’nin iktisadi ve siyasi dönüşüm çabalarında, AB ile ilişkiler, hep yol gösterici olmuştur. Türkiye’nin dönüşüm sürecine önemli katkılar sağlamıştır. İş dünyası, Türkiye’nin bu dönüşüm çabalarının her zaman yanında olmuştur. Türkiye’nin AB ile ilişkilerini stratejik bir öncelik olarak ele almıştır. İKV, iş dünyasının AB ile bütünleşme çabalarına verdiği desteğin simgesidir

     

    Mülteciler, terörler mücadele ve enerji alanlarındaki işbirliğimiz memnuniyet vericidir. Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu, 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleştirilebildi. Bulgaristan AB Dönem Başkanlığı döneminde, Türkiye-AB Zirvesi gerçekleşti. Buna rağmen, Türkiye ile AB arasındaki ortak çalışma alanları kapsamı daraldı. Yani, masa üzerindeki gündem konular azaldı.

     

    Türkiye ile AB’nin tekrar yakınlaşması şüphesiz, ortak yararımızadır. Katılım sürecinin tekrar canlandırılmasını istiyoruz. Gümrük Birliği’ni modernize edecek müzakerelerin, bir an önce başlatılmasını bekliyoruz. Vize konusu da artık sorun olmaktan çıkarılmalıdır. Vize serbestisi süreci tamamlanmalıdır.

     

    Bugün Türkiye-AB ilişkileri istediğimiz, noktada değildir. Ne yazık ki, dağılmış, ortak karar veremeyen bir birlik tablosuyla karşı karşıyayız. Bu durum Avrupa Komisyonu raporlarına da yansıyor. İlişkilerin yoğunluğunu, boyutunu, perspektifini anlamaktan uzak, vizyonsuz, içeriksiz, gelişmelerin gerisinde kalmış, Türkiye raporları hazırlanıyor. Bu raporlar, yakınlaşmayı teşvik etmekten uzaktır. Müzakere yapılmasından uzaktır.

     

    Biz eleştiriden korkmuyoruz. Ancak objektif eleştiri görmüyoruz. Kıbrıs konusundaki ilkesizlik de devam ediyor. Koskoca AB, Güney Kıbrıs'ın esiri olmuş durumda. Açık söyleyeyim, Güney Kıbrıs'ın tek başına doğalgaz çıkarma hakkı olamaz. Doğalgaza sahip çıkmasına da müsaade edilemez.

     

    İKV Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu da konuşmasında, son dönemde bozulan Türkiye-AB ilişkilerinin normalleşme yolunda olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtirken, özellikle vize serbestliği ile gümrük birliği güncellenmesinin ilişkilerin yeniden canlanmasını sağlayabileceğini söyledi.

     

    Zeytinoğlu şunları söyledi: “Başta TOBB olmak üzere değerli mütevelli kurumlarımız ve destekçilerimizin katkıları ile “Türkiye’nin AB uzmanı” olarak ülkemizin kalkınması, demokratikleşmesi ve küresel sisteme entegrasyonu açısından son derece önemli olan AB ile ilişkiler ve küresel gelişmeler konularında çalışmaya devam etmeyi ve bizden beklenenlerin ötesinde fayda sağlamayı hedefliyoruz”.

     

    İKV Başkanlığına Ayhan Zeytinoğlu yeniden seçildi 

     

    Genel Kurulda, Ayhan Zeytinoğlu yeniden İKV Başkanlığına seçilirken yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: “Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Zeynep Bodur Okyay, Atilla Menevşe, Yavuz Canevi, Dr. Zeynel Abidin Erdem, Sedat Zincirkıran, Ali Sami Aydın, Nevzat Seyok, Levent Taş, Mehmet Kaya, Ömer Gülsoy, Süleyman Uyar, Yavuz Altun, Işınsu Kestelli, Simone Kaslowski ve İsmail Gülle yer alırken, Denetleme Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Coşkun ve Musfata İçöz oldu.

     

     





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?