İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • “İŞ DÜNYASININ ÖNCELİĞİ VİZE DEĞİL TERÖRLE MÜCADELEDİR”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    “İŞ DÜNYASININ ÖNCELİĞİ VİZE DEĞİL TERÖRLE MÜCADELEDİR”
    (13.05.2016 . 04:20:09) (Okuma: 5630)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz“İş dünyasının önceliği vize değil terörle mücadeledir” dedi.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Mayıs ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin vizelerin kaldırılmasıyla ilgili şartlarını eleştirerek, “Avrupa Birliği, yine ipe un sermeye başladı” dedi.

    Türk vatandaşlarına Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan vize şartının kaldırılması için öngörülen takvimin sonuna yaklaşıldığını hatırlatan Ali Kopuz, “Bize şart koştukları 72 maddeden 67’sini yerine getirdik. 5 madde kaldı. Bunlardan biri de terörle mücadeleyle ilgili yeni düzenlemeler yapılması talebi. Türkiye, hiçbir Avrupa ülkesinin yaşamadığı oranda büyük bir terör sorunu ile mücadele ediyor. Bu mücadeleyi sekteye uğratacak düzenlemeler istenmesini anlamak mümkün değil” şeklinde konuştu.

    Terör sorunuyla karşılaştırıldığında, iş dünyasının öncelikli talebinin kesinlikle vize sorunu olmadığını belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Terörle mücadele aynı sertlikle devam etmeli ve terörün kökü kurutulmalıdır. Huzur olmadan ne istikrar, ne de ekonomik gelişme olur. Biz iş dünyası olarak vize için kuyruklarda beklemeyi sürdürebiliriz. Vize alabilirsek ne ala, o ülkeye gider iş yaparız. Alamazsak ne gam, gider diğer ülkeyle iş yaparız. Ama şehit cenazelerine kesinlikle tahammülüz yoktur. Bu konuda devletimizin sonuna kadar destekçisiyiz” dedi.

    Terör yakında bitecek…

    Terörle mücadelenin güçlü bir biçimde sürdüğünü ifade eden Ali Kopuz, şöyle konuştu: “Terör örgütünün sözcülüğüne soyunmuş bazı siyasilerden bölünme ile ilgili sözler duymaya başladık. Ben inanıyorum ki bu açıklamalar terörü bitirmede sona yaklaşıldığının bir göstergesidir. Bizler istikbali ve istiklali için bu vatan uğruna binlerce şehit verdik. Memleketimizi üç beş çapulcuya yedirecek değiliz. Birileri ısrarla Türkiye’nin iç sorunlarla boğuşması için her türlü hainliği yapıyor. Türkiye’nin gündemini terörle meşgul etme gayesiyle hıyanet içinde olanlar, Allah’ın izniyle milletimiz, devletimiz ve güçlenen ekonomimiz karşısında yenilecektir.”

    Türkiye büyümeye devam edecek…

    İstanbul Ticaret Borsası’nın Mayıs ayı Meclis toplantısındaki konuşmasında ekonomik değerlendirmelerde de bulunan Başkan Ali Kopuz, Türkiye’nin 6 yıldır kesintisiz büyüdüğünü hatırlatarak, “2015'te Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesiyiz. Daha önce çeşitli kuruluşların Türkiye’nin ekonomik büyüme tahmini beklentilerini yükselttiklerini dile getirmiştim.

    Kamu bütçe açığının milli gelire oranı bu dönemde düşerken, küresel ticaretteki ekonomik performansımız da olumlu bir seyir izliyor. Doğrudan yabancı yatırımlarda da iyi durumdayız.

    Mart ayında ihracatımız yüzde 2,3 arttı, ithalatımız ise yüzde 5,2 azaldı. Böylece Mart ayında “Dış Ticaret Açığı” 4 milyar 946 milyon dolara geriledi.

    Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 arttı.

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin kredi notunu teyit etti ve not görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltti. Bu da gösteriyor ki küresel kriz ortamında ülke ekonomimiz öne çıkmaya başlamıştır. Her zaman söylediğim gibi iyi oynayanın kazanacağı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

    Tüm bu veriler ve gelişmeler ışığında 10 Haziran Cuma günü TÜİK tarafından açıklanacak 1. Çeyrek Büyüme rakamlarının yüzde 5 ile 6 arasında gerçekleşmesini beklediğini belirten Başkan Kopuz, “Bu rakam açıklandığında da “şaşırtıcı” bulunacaktır. Daha önce de sık sık ifade ettiğim gibi Türkiye’ye inanmayanlar, bu büyüme rakamlarını şaşırtıcı bulmaya devam edecekler. Allah'ın izniyle milletimizin inancı, gayreti ve girişimci ruhu sayesinde Türkiye büyümeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

    Hükümetimiz ile uyum içerisinde çalışıyoruz

    TOBB Genel Kurulu’nda yaşananlara da değinen İSTİB Başkanı Ali Kopuz, genel kurul hazırlıkları için Ankara’da bulunduğu sırada birçok Bakan ile istişarelerde bulunduğunu belirterek, “İş dünyasının sorunlarını kendilerine ilettik. Allaha şükür hükümetimiz ile uyum içerisinde iş dünyasının önünü açmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul sırasında yaptığı konuşmada iş dünyası için çok önemli müjdeler verdi. Yapılan ödül törenine kabinedeki bakanlarının büyük çoğunluğu ile beraber katılarak bizleri şereflendirdi” dedi.

    Kılıçdaroğlu istifa etmeli…

    TOBB Genel Kurulu’nda ekonomi ile ilgili tüm bakanların ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığını hatırlatan Başkan Kopuz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını sert bir biçimde eleştirdi: “Ana muhalefet partisi lideri Sayın Kılıçdaroğlu, bizim iş dünyası için yaptığımız çalışmalardan rahatsız olmuş olacak ki, bizleri eleştirdi. TOBB Hükümete neden muhalefet yapmıyor, dedi. Bakanlara niye teşekkür ediyorsunuz, dedi. Konuşmasının sonunu ise kan ve kin ile bitirdi.

    Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin mensupları ve Türk İş Dünyasının temsilcileri olarak biliyoruz ki “Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir”.

    Bizim işimiz üzüm yemektir. Ana muhalefet görevini yapamıyorsa o kendilerinin sorunudur.

    Ana muhalefet liderinden kendi görevini bizim gibi kamu kurumlarına yüklemek yerine, iktidar partisini örnek almasını ve ana muhalefet görevini hakkıyla yapacak nitelikli bir kişiye en kısa sürede görevini devretmesini bekliyoruz.”

     

    Meclis toplantısında Medipol Üniversitesi öğretim üyesi ve İstanbul Ticaret Borsası danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin de ekonomik gelişmelerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 

     





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?