İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • “İSRAİL GAZZE İLE YETİNMEYECEK”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    “İSRAİL GAZZE İLE YETİNMEYECEK”
    (14.10.2023 . 16:02:13) (Okuma: 306)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “İsrail’in Gazze’de hedef gözetmeden yaptığı hava saldırıları bir soykırıma dönüştü. Yakında kapsamlı kara harekâtına başlayacağını açıkladı. Bu arada Lübnan ve Suriye’ye de saldırılar gerçekleştirerek Gazze ile yetinmeyeceğini, tüm bölgeyi ateşe atacağını gösterdi. İsrail tüm dünya barışını tehlikeye atacak biçimde sorumsuzca ateşle oynuyor” dedi.
     
    Filistin sorununun 1948’den beri çözülemediğini hatırlatan Başkan Ali Kopuz, “İsrail kurulduğu günden beri bölgenin çıbanbaşı haline geldi. Her türlü hukuksuzluğu yaptı, sivilleri katletti, Gazze’yi bir açıkhava hapishanesi haline getirdi. Filistinlilerinher meşru savunmasında da orantısız güç kullanarak soykırım olarak nitelendirilebilecek saldırılara başladı. Bölgedeki barış ihtimalini yok etmek için elinden geleni yapıyor” dedi.
     
    İsrail’in Gazze politikasının temelinde Filistin topraklarını işgal etmenin yanında Gazze açıklarındaki doğalgaz yataklarının da olduğunu belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Gazze kıyısının yaklaşık 30 kilometre batısında bulunan doğalgaz sahasından Filistinlilerin faydalanmasını yıllardır engelleyen İsrail’dir. 1 trilyon fit küp doğalgaz bulunduğu tahmin edilen bu kaynaklar, hakkı olan Filistin tarafından kullanılamıyor. Şimdi de İsrail bu doğalgazı tek başına kullanmak için Gazze’yi de içindekileri de yok etmeye başladı” dedi.
     
    İsrail’in Lübnan ve Suriye’ye saldırısını da değerlendiren İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “İsrail Gazze’yi bahane edip, çatışma alanını yaymak için harekete geçti ve çevre ülkeleri hedef almaya başladı. Nihai hedefi topraklarını genişletmektir. Ortadoğu’nun sönmeyen ateşinden faydalanan İsrail, tüm acıların, sivil ölümlerinin, katliamların sonundakarlı çıkıyor. Bölgenin tüm ülkeleri ve mazlum milletleriİsrail’in tehdidi altındadır. İsrail tüm dünya barışını tehlikeye atacak biçimde sorumsuzca ateşle oynuyor” dedi.
     
    İslam ülkelerinin halklarının duyarlılığının hükümetler tarafından gösterilmemesini de eleştiren Ali Kopuz, “Her İslam ülkesinde ve birçok Batı ülkesinde İsrail’in saldırılarını lanetleyen gösteriler yapılıyor. Ancak, bu ülkelerin hükümetleri yeterli tepkiyi göstermiyor, gösteremiyor. 7 milyon Yahudi’nin yaşadığı 9 milyonluk İsrail 1,5 milyarlık İslam dünyasına rağmen bunları yapabiliyor” şeklinde konuştu.
     
    Filistinlilerle empati yapılması gerektiğine inandığını belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz şunları söyledi: “Gazze yıllardır abluka altında… Gıda, su ve enerji girişi sınırlı, şimdi hiç yok. İsrail, siviller boşaltsın, saldıracağım, dedikten sonra Gazze’nin çıkış kapısını bombalıyor. Çoluğunuz, çocuğunuz, eşiniz, torunlarınız, akrabalarınız gözünüzün önünde can veriyor. Kendinizi korumak için tepki vermez misiniz? Vatanınızı savunmaz mısınız? Vatanını savunmak ne zamandan beri terör eylemi oldu. Üstat Necip Fazıl’ın ‘Yıkılasın İsrail enkazını göreyim / sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim’ dizelerindeki İsrail’e karşı Filistin’in haklı davasını savunmalı, kardeşlerimizi yalnız bırakmamalıyız.”




Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?