İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTANBUL TARIM SEKTÖRÜ, “ORTAK AKIL TOPLANTISI”NDA BULUŞTU
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTANBUL TARIM SEKTÖRÜ, “ORTAK AKIL TOPLANTISI”NDA BULUŞTU
    (20.10.2015 . 12:46:59) (Okuma: 5320)

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen “İstanbul İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı” İstanbul’da yapıldı. Toplantıda, İstanbul tarım sektörünün sorunları masaya yatırıldı. 

     

    Toplantıda söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Borsalardan sorumlu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Borsa olarak Bakanlık ve İl Tarım Müdürlüğü ile koordinasyon içinde çalıştıklarını belirterek, sorunların bilindiğini ve çözüm için uyum içinde çalışıldığını söyledi. Kopuz, toplantıya katılan tüm paydaşların bilgilendirilmesi ve çözüm çalışmalarına dahil edilmesi için İstanbul Ticaret Borsası’nın üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

     

    Büyükçekmece Eser Otel’de 18 Ekim’de yapılan toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker, Bakanlık Müsteşar Yardımcıları, Daire Başkanları, Genel Müdürlük temsilcileri, İstanbul Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, İSTİB Başkanı Ali Kopuz, meslek kuruluşları ve diğer paydaş kurumlar katıldı.

     

    Törenin açılış konuşmasında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Türkiye'nin tarımsal GSYH'sinin 23 milyar dolardan 61 milyar dolara yükseldiğini belirterek, “Buradaki başarının altında hükümetin çiftçiye, üreticiye, yatırımcıya verdiği ciddi desteğin yanında sektörün de büyük çabası var” dedi. Türkiye’nin tarım sektöründe daha iyi noktalara gelmesi için bu tür toplantıların sık sık yapılması gerektiğinin altını çizen Bakan Arzu, paydaşlardan daha çok katkı beklediklerini, Türkiye'nin 23 milyar dolarlık tarımsal GSYH'den 61 milyar dolarlık tarımsal GSYH'ye ulaşarak dünyada 11'incilikten 7'nciliğe, Avrupa'da ise 4'üncülükten 1'inciliğe yükseldiğini ifade etti.

     

    Toplantıya katılan Eski Bakan Mehdi Eker de, ortak akıl toplantılarını hangi ihtiyaca yönelik oluşturduklarını anlatarak, pek çok mekanizmadan faydalandıklarını ve tarımdaki birçok alt sektörü de mevzuat alanındaki reformlarla yeniden yapılandırdıklarını aktardı. Eker, bundan sonraki süreçte günün ihtiyaçlarının gerektirdiği meselelere nasıl çözüm bulunur ve bu işten ekmek kazanan insanlarla kamunun çıkarları nasıl dengelenir konusunu konuşmak gerektiğini söyledi.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?