Başvuru Yapan:
Gerçek Kişi
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.
T.C. Kimlik No (*)
:
Ad Soyad (*)
:
E-Posta (*)
:
Telefon (*)
:
Faks (*)
:
Geri Dönüş Tercihiniz
:
Adres (*)
:
İstenilen Bilgi / Belge (*)
:
(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.
Başvuru Yapan:
Tüzel Kişi
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.
T.C. Kimlik No (*)
:
Ad Soyad (*)
:
E-Posta (*)
:
Telefon (*)
:
Faks (*)
:
Geri Dönüş Tercihiniz
:
Adres (*)
:
İstenilen Bilgi / Belge (*)
:
(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

İSTANBUL TİCARET BORSASI BAŞKANI ALİ KOPUZ “SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA İÇİN TASARRUF ŞART”
(16.10.2019 . 14:02:59) (Okuma: 760)
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Dünya Gıda Günü’nde yaptığı açıklamada gıda tasarrufunun önemine değinerek, “Sürdürülebilir gıda üretimi için tasarruf şart” dedi.
Dünyada üretilen gıdanın ortalama üçte biri tüketilmeden çöpe gittiğini hatırlatan Ali Kopuz, “Bu durum sürdürülebilir değil. Hem dünya nüfusu, hem de refahla birlikte tüketim miktarı artıyor. İnsanlığa yetecek gıdayı üretebilmek kadar, tasarruflu kullanmanın üzerine yoğunlaşmak da bir zorunluluk haline gelmiştir. Modern üretim teknikleriyle bu nüfus şimdilik beslenebiliyor ama tasarruf etmezsek yakın zamanda sorunlar yaşayabiliriz” şeklinde konuştu.
İstanbul Ticaret Borsasının, gıda tasarrufuyla ilgili sosyal sorumluluk projelerine destek verdiğini hatırlatan Başkan Ali Kopuz, “Gıda israfı, Borsa olarak çok hassas olduğumuz bir konu. Ülkemizin yıllık gıda ihracatı kadar gıda, maalesef israf ediliyor. Ki bu, her yıl 18 milyar dolarımızın çöpe gitmesi demek. Bu konuda çalışma yapmak üzere, Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir grup kurduk. Arkadaşlarımız, gıda israfının azaltılmasına yönelik, çeşitli projeler üzerine çalışıyorlar. Bu konudaki projelerin yakında hayata geçeceğini ve toplumda farkındalık oluşturacağını, inşallah hep birlikte göreceğiz” dedi.
Ali Kopuz, gıdanın önemine değinerek, şunları söyledi: “Bugün, ‘sürdürülebilirlik’ gibi bir kavramı tartışabiliyorsak, gıda geçmiş yıllara oranla çok daha önemli bir konu haline gelmiş demektir. Gıda, geleceğimiz haline gelmiş demektir. İşte bu nedenle sürekli gıdanın stratejik değerini hatırlatıyoruz. Unutulmaması gereken asıl sorun ise sürekli modern tekniklerle gıda üretmeye çalışarak sürdürülebilirlik sağlayamayız. Öncelikle yapmamız gereken tasarruf etmektir.”