İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, ekonomik gündemi değerlendirdi“TARIMDA KÜRESEL REKABET ZORLAŞACAK”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, ekonomik gündemi değerlendirdi“TARIMDA KÜRESEL REKABET ZORLAŞACAK”
    (09.07.2015 . 00:00:00) (Okuma: 2454)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz Temmuz ayı meclis konuşmasında, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO’nun açıkladığı verilere göre, tarım ürünlerindeki küresel fiyat azalışının devam ettiğini belirtti. Tarımsal emtia fiyatlarının, 2009 yılındaki krizden sonra en düşük seviyeleri gördüğünü hatırlatan Kopuz şöyle konuştu: “TUİK ve Merkez Bankası’nın 6 Temmuz’da açıkladığı verilere göre, Haziran ayında tüketici fiyatları yüzde 0,51 oranında azalmıştır. Yıllık tüketici enflasyonu ise yüzde 7,20’ye düşmüştür. Döviz kuruna bağlı olarak, bazı ürünlerin fiyatı yükselmiştir. Buna rağmen enflasyon azalma eğilimindedir. Birçok tarım ürününün hasat sezonunun gelmesiyle birlikte, gıda fiyatlarındaki düzelme devam etmiş ve yıllık enflasyondaki düşüş belirginleşmiştir. Tahminlerimize göre, hububat rekoltesinde bu sene rekor bir yükseliş olacak. Ekim alanlarının azalmasına rağmen, bu seneki buğday üretimimizin 22,5 milyon ton civarında, yani Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesi olması beklenmektedir” şeklinde konuştu. Kopuz, tarımsal emtia fiyatlarındaki düşüşün doğurabileceği sonuçlara dikkat çekerek, “Bu azalış, ihracatçı üyelerimiz için küresel rekabetin daha zorlaştığı bir durum ortaya çıkaracaktır. Ayrıca siyasi problemlerden dolayı Rusya’nın kapısını kapattığı Avrupa’daki gıda ihracatçıları, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında rekabeti daha da artırmıştır. Kanatlı ve süt ürünleri sektörlerinde iştigal eden üyelerimiz bu durumu yakinen yaşamaktadır” dedi. “SEÇİMLERİN YENİLENMESİNDEN KORKMAMALIYIZ” Ülkemizdeki siyasi sürece de değinen Kopuz; milli iradeye saygılı olunması ve gerekirse yeniden yapılacak bir seçimden korkulmaması gerektiğini vurguladı. Kopuz, “Bir taraftan Rusya’daki ve Yunanistan’daki ekonomik kriz, Ukrayna’daki ve Suriye’deki iç savaşlar, Kıbrıs’ta ve İran’daki müzakereler, AB ve ABD ile olan ilişkiler, diğer taraftan, ülkemizin iktisadi kalkınması için yapılan yatırımların devamı ve barış süreci… Tüm bunlara baktığımızda, Türkiye’nin önünde çok ciddi sorunlar ve alınması gereken çok önemli kararlar olduğunu görmekteyiz. Gönül isterdi ki, tek başına iktidarın oluşturduğu istikrar ve güven süreci devam etsin. Ancak, Milletimizin takdiri koalisyon tablosunu ortaya çıkarmıştır. Hepimiz milli iradeye saygı duymalıyız. Meclis’teki partiler anlaşamaz ise seçimlerin yenilenmesinden de korkmamak gerekir. İnşallah bu dönemi de en kısa sürede ve en hayırlı şekilde geride bırakacağız” dedi.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?