İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTANBUL TİCARET BORSASI YÖREX FUARINA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTANBUL TİCARET BORSASI YÖREX FUARINA KATILDI
    (14.09.2017 . 13:05:36) (Okuma: 2240)

    “Sizin Oraların Nesi Meşhur?” sloganıyla yola çıkan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX kapılarını 8’inci defa ziyaretçilerine açtı. İstanbul Ticaret Borsası, Meclis Başkanı Bülent Kasap başkanlığında heyet ile fuara katıldı. İstanbul Ticaret Borsası, Rize Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Borsası’nın birlikte katıldığı fuarda İSTİB standına yoğun ilgi gösterildi.

     

    Açılış Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.​

     

    Açılışta yaptığı konuşmada YÖREX'in bir vizyon işi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu"Antalya çok önemli bir iş yaptı, senelerdir çok büyük bir emek veriyorlardı. Attıkları tohum tuttu. Yüzlerce yöresel ürünün ekonomiye kazandırılmasına umut oldu. YÖREX ile KOBİ'lerimiz hem ürünlerini tanıtıyor hem de büyük firmalarla iş bağlantıları sağlıyorlar. Bu yıl da muhteşem bir fuar ortaya çıkmış. Anadolu'nun ruhu, kimliği, tüm renkleri burada toplanmış" diye konuştu.

     

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da YÖREX'e katılımcı sayısının ve fuarın kalitesinin yıldan yıla arttığını söyledi. Fuarı uluslararası niteliğe kavuşturmak istediklerini belirten Çavuşoğlu"Uluslararası fuar olması demek dünyanın her yerinden firmaların gelip, burada stant açması demek değildir. Uluslararası fuar olması demek, Türkiye'nin her yerinden burada sergilenen ürünlerin dünyanın her yerine pazarlanması demektir. Elbette KKTC'den ve bazı kardeş ülkelerden de stantlar gelip, kurulabilir. Bunu yapabilmek için dünyanın her yerinden alım heyetleriyle üreticilerimizi ve ürünlerimizi buluşturmamız lazım" diye konuştu.

     

    Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da YÖREX'in yöresel ürünlerin daha fazla ticari değer kazanabilmesi için önemli olduğunu kaydetti. Türkiye'nin en önemli saklı güçlerinden birisinin yöresel ürünler olduğunu belirten Elvan, bir yöresel ürünün kendi ülkesinde yaygınlaşmadan küresel ölçekte marka haline gelemeyeceğini dile getirdi. Elvan, dünyada güçlü olarak ayakta kalmanın şartının üretmekten geçtiğini ifade etti.

     

    Açılış sonrasında stantları ziyaret eden protokol heyeti İstanbul Ticaret Borsası standında Meclis Başkanı Bülent Kasap tarafından karşılandı. 13 – 17 Eylül 2017 tarihleri arasında Antalya’da ziyaretçilerini bekleyen fuara 400’ün üzerinde kurum ve kuruluş katılıyor ve 200 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?