İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTANBUL VE RİZE TİCARET BORSALARI ORTAK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTANBUL VE RİZE TİCARET BORSALARI ORTAK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
    (11.09.2015 . 04:44:37) (Okuma: 3329)

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz önderliğinde, İSTİB Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Rize’de çeşitli temaslarda bulundu. Kurumsal işbirliği, işadamları arasında birebir temas ve proje geliştirme amaçlarıyla programlanan Rize ziyaretleri 7 - 9 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yoğun bir tempo ile çeşitli kurum ve kuruluşlar ziyaret edilirken, aynı zamanda iş adamları arasında ticari köprüler kurulmaya çalışıldı.

     

    İSTİB Heyeti Rize Valisini Ziyaret Etti

     

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan İSTİB heyeti, Rize temasları çerçevesinde ilk olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti.İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz önderliğinde gerçekleşen ziyarette, Rize Valisi Ersin Yazıcı’ya İSTİB projeleri hakkında bilgi verildi.

     

    İstanbul Ticaret Borsası heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazıcı, İSTİB’in Türkiye’nin önde gelen borsalarından olduğunu, çalışmaları ile dikkat çektiğini belirtti. Yazıcı, “Sizleri takip ederek, bize düşen ne görev varsa yapmaya çalışacağız. İstanbul Ticaret Borsası’na göstermiş oldukları vefadan dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

     

    Kendisi de Rize doğumlu olan İSTİB Başkanı Ali Kopuz ise Rize’nin kalkınmasının sağlanması ve gelecekte daha da iyi noktalara ulaşması için, ortak projeler gerçekleştirilebilecek tüm kurum ve kuruluşlara kapılarının açık olduğunu söyledi. Kopuz, İstanbul Ticaret Borsası'nın Türkiye ve dünya için öneminin farkında olduklarını, bu sebeple bu önemli göreve talip olduklarını, illerin kalkınması için tüm kurumların uyumlu bir şekilde ve iş birliği içinde çalışması gerektiğine dikkat çekti. 

     

    Kardeş Borsalar Müşterek Meclis Toplantısı

     

    İstanbul Ticaret Borsası’nın Rize ziyaretleri kapsamında, Rize Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “İstanbul ve Rize Ticaret Borsaları Müşterek Toplantısı” 7 Eylül Pazartesi günü yapıldı. İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Meclis Başkanı Bülent Kasap, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Meclis Başkanı Resul Okumuş ve her iki borsanın Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile yapılan toplantının açılışını Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş yaptı.

     

    Okumuş, terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıları kınayarak şehit ailelerine başsağlığı diledi. Terörün herkes için sorun olduğunu ve ekonomiyi de olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Okumuş, daha hassas davranılması gerektiğini söyledi. Sektörel sorunlara da değinen Okumuş, Türkiye’de zaman zaman stok problemlerinin meydana geldiğine dikkat çekerek, “2. Sürgün Çay’da’’ üretimin giderek arttığını ve stok sorununun oluşabileceğini hatırlatarak, stokların eritilmesi gerektiğini belirtti.

     

    Ardından söz alan Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan yaşanan terör eylemlerinin ekonomiyi olumsuz etkilediğine değindi. Çayla ilgili sorunların devam ettiğini ve Rize Ticaret Borsası’nın bu konuda çalışmalarının bulunduğunu anlatan Erdoğan, kardeş borsa İstanbul Ticaret Borsası ile çalışmalarını paylaştıklarını ve işbirliklerinin devam edeceğini ifade etti.

     

    Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ın ardından söz alan İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, terör saldırılarını lanetledi. Terör karşısında duyguların kontrol edilemediğini, kalleşçe ve korkakça yapılan saldırıların, öfke ve nefret tohumları ektiğini dile getiren Kopuz, bir an önce bu menfur saldırıların faillerinin kökünün kazınması gerektiğini söyledi. Kopuz “kazancımızdan kesilen vergiler ile maaşlarını alanlar, bu aşağılık çeteye yardım ve yataklık yapıyor. Ben hakkımı helal etmiyorum” dedi. Ekonomik konulara da değinen Başkan Ali Kopuz, Rize’nin ekonomik sorun ve faaliyetlerini kendine aitmiş gibi görev edinerek, elinden geleni yaptığını belirtti.

     

    İstanbul Ticaret Borası Başkanı Ali Kopuz, kurumlar arası işbirliğinin her zaman etkili sonuçlar ortaya koyduğunu belirtti.

     

    Toplantıda Başkan Kopuz’un ardından söz alan İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bülent Kasap, “yaşanan terör olaylarında hayatını kaybederek şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan tarafından dile getirilen konulara katıldığını belirten Kasap, sıklıkla bir araya gelerek gerekli çalışmaları yaptıklarını, İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz tarafından da her kanaldan desteklendiklerini belirtti.

     

    Rize Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti

     

    Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret eden İSTİB Heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Meral, Cem Temizel ve Murat Artan ile Genel Sekreter Gafur Karali tarafından karşılandı. Toplantıda kurumlar ve yürütülen projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

     

    ÇAYKUR Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ziyareti

     

    ÇAYKUR Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne giden İSTİB heyeti, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile görüşerek, ÇAYKUR ve çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Rize ekonomisini lokomotifi çay sektörünün geliştirilmesiyle ilgili görüş alışverişinde de bulunuldu. Beyaz çayın önemine ve değerine değinilen toplantıda, beyaz çayın ülke turizmine bile katkı sağladığı belirtildi.

     





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?