İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İstanbul’daki et sektörünün temsilcileri, Ç. Ali Kopuz Başkanlığı’nda İSTİB’de toplandı
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İstanbul’daki et sektörünün temsilcileri, Ç. Ali Kopuz Başkanlığı’nda İSTİB’de toplandı
    (18.02.2015 . 00:00:00) (Okuma: 2799)

    İSTİB Başkanı Ç. Ali Kopuz başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İstanbul Ticaret Odası’ndan, İstanbul Sanayi Odası’ndan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)’sinden, BİMTAŞ’tan, Etbir’den, İstanbul Kasaplar Odası’ndan temsilciler katıldı. Toplantıya, İSTİB Yönetim Kurulu ve 15. Et Meslek Komitesi Mehmet Erkan Özefe, 14. Kasaplık ve Canlı Hayvan Meslek Komitesi üyesi Ömer Tekinaslan , İstanbul Ticaret Odası 74. Et ve Et ürünleri Meslek Komitesi Üyeleri Osman Uluçay; Etbir Yönetim Kurulu eski Başkanı Ethem Göçer; İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Bilgin Şahin; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Dairesi Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu, İBB Veteriner Müdürü Muhammet Nuri Coşkun, İBB Veteriner Müdür Yardımcısı Mehmet Kerim Ayan, BİMTAŞ yetkilileri ve bazı sektör temsilcilerin yanı sıra; İSTİB Genel Sekreteri Ali Yavuz Yiğit, Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Kılıç, Canlı Hayvan ve Et Şubesi Müdürü Hüseyin Güzelışık ve Araştırma Proje ve İş Geliştirme Müdürü Bozkurt Özserezli katıldı. Toplantıda, İstanbul’un her iki yakasında et sanayi sitesi kurulması konusu ele alındı. Başkan Kopuz, katılımcılara, İSTİB’in hazırladığı rapor, üyeler nezdinde yapılan anket çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Kopuz, İstanbul’un yıllık et ihtiyacı, İstanbul’un 15 milyon nüfusu ve kişi başına 20kg/yıl et tüketildiği varsayılırsa, yaklaşık 300.000 ton olarak tahmin edilmekte olduğunu; şayet, İstanbul’a gelen turist sayısındaki artışı da hesaba katılırsa, bu sayı muhakkak daha da fazla olacağını belirtti. İSTİB Başkanı Kopuz, ülkemizdeki iktisadi gelişme ve İstanbul özelinde et ve et ürünleri talebinin giderek büyüyecek bunun da mevcut sorunları artıracak ve çözümünü de giderek zorlaştıracağını belirtti. İSTİB Başkanı Kopuz’un üzerinde durduğu diğer bir önemli husus ise kurulacak bu et sanayi sitesinin, Avrupa’daki örneklerde olduğu gibi uzun vadeli bir proje olması gerektiğinin altını çizdi. Toplantıda, Avrupa ve Asya yakalarına kurulacak et sanayi siteleri kaçak et sorunun yanında, et denetimindeki sağlık, vergi kaybı gibi sorunların çözülmesindeki olası etkisi masaya yatırıldı. İSTİB öncülüğünde ilgili sivil toplum aktörlerin toplanarak, İBB nezdinde, Mart ve Nisan aylarında düzenlenecek toplantıların yapılması konusunda mutabık kalındı.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?