İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB AKREDİTASYON DENETİMİ TAMAMLANDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB AKREDİTASYON DENETİMİ TAMAMLANDI
    (27.09.2017 . 13:11:10) (Okuma: 1946)

    İstanbul Ticaret Borsası TOBB Akreditasyon Sistemi Belge Yenileme Denetimi, 26-27 Eylül tarihlerinde Temel Yeterlilikler ve Temel Hizmetler başlıkları altında toplam 14 ayrı element üzerinden gerçekleştirildi.

     

    İstanbul Ticaret Borsası, operasyonel ve kurumsal alanda birçok yeniliği hayata geçirerek 2015 yılı itibarıyla üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunan “Akredite Borsa” statüsü kazanmıştı. İSTİB, küresel borsa vizyonu doğrultusunda, uzman çalışanları ile her alanda başarılarını sürdürüyor.

     

    93 yıllık tecrübesini çağdaş yöntemler ile birleştiren İSTİB, özellikle son dört yılda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Kurumsal hizmet kapasitesinin arttırılması, uzman kadrosunun güçlenmesi, fiziksel ve teknolojik altyapının iyileştirilmesi, bürokratik süreçlerin hızlandırılması, sektörel yayınlar ve raporlar ile bilgi paylaşımı ve görünürlüğün arttırılması, üyelerin temsili ve yol göstericilik gibi birçok alanda devrim niteliğinde atılımlar gerçekleştirildi.

     

    Akreditasyon Sistemi Nedir?

     

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, oda ve borsalarda kurumsal kapasitenin arttırılması, üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi, geleceğe yönelik planlama kültürünün yerleştirilmesi ve kurumsal yönetim ilkelerinin hâkim kılınması amacıyla 2001 yılında Akreditasyon Sistemi çalışmalarına başladı.

     

    Bu çerçevede, TOBB, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ve İngiltere Ticaret Odası (British Chamber of Commerce) ile işbirliği yaparak, İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamalarını da dikkate alarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modelini geliştirerek 2005 yılına kadar projeyi İngiltere Ticaret Odası ile birlikte yürüttü. 2005 yılından itibaren TOBB tarafından yürütülen Akreditasyon Sistemine, 2008 yılında yapılan çalışmalar sonucunda Borsalar da dâhil edildi ve sistemin adı TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi olarak değiştirildi.

     

    Akreditasyon Sistemi ile Oda/Borsalarda kalite bilincinin oluşturulması ve toplam kalite yönetimi uygulamalarının geliştirilmesi, Oda ve Borsaların kapasite ve yeterliliklerinin artırılarak üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi, Oda/Borsalarda üyelere profesyonel hizmet sunulması, iş dünyasında Oda/Borsaların güvenirliğinin artırılması ve Türk Oda/Borsa Sistemi ile Avrupa ve Dünya Oda/Borsa sistemleri arasında uyum sağlanması amaçlanıyor.

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?