İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
    (14.12.2023 . 17:01:59) (Okuma: 254)

    İSTİB Aralık ayı Meclis Toplantısı Eminönü Merkez binasında, İSTİB Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap yönetiminde yapıldı.
     
    Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından İSTİB Başkanı Ali Kopuz olağan meclis konuşmasında güncel gelişmeleri değerlendirdi.
     
    Toplantıda, Stratejist Siyaset Bilimci Dr. Mehmet BOZKUŞ ‘’Orta Doğu’da Gelişmeler, Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye’’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunum sonunda Dr. Mehmet BOZKUŞ meclis üyelerinin sorularını cevapladı.
     
    İSTİB Meclis Üyeleri Kürsüde
     
    Toplantı sonunda İSTİB Meclis Üyesi Emin Demirci, baharat sektörüne yönelik Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Tıbbi, Aromatik ve Baharat Bitkileri Çalıştayı hakkında meclis üyelerine bilgi aktardı. Tarımsal ürünlerin yurtdışında katma değer kazanmasının ülke için büyük kayıp olduğunu belirten Demirci, “Ürettiğimiz ürünlere biz katma değer katıp ihraç etmeliyiz. Aksi takdirde üreten biz kazanan başkaları oluyor” dedi.

    “Tüm Paydaşlar Sorumluluk Bilinciyle Hareket Etmeli”

    Kasım ayında Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Tıbbi, Aromatik ve Baharat Bitkileri Çalıştayı’na katılan İSTİB Meclis Üyesi Emin Demirci, çalıştaya ilişkin gözlemlerini aktarırken, etkinliğin bilim dünyası ile sektörü buluşturduğunu belirterek, “Bu çalıştay Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından organize ediliyor. Çeşitli üniversitelerin akademisyenleri katılıyor. Özellikle ziraat profesörleri, tıbbı aromatik ve baharat bitkilerinin tarlaya ekiminden sofraya gelinceye kadar geçen süreçteki bütün aşamalarını detaylı bir şekilde anlattı. Bu bilgileri son derece faydalı buldum. Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalıştaylar daha çok bilimsel ağırlıklı yapıldığı için kapsamı sınırlıydı. Bu yıl ise sektör temsilcileri de sürece dâhil edildi ve sektörünün sorunları daha çok konuşuldu. Ancak yine de sonuç alınması noktasında organizasyonla ilgili sorunlar gördüm. Bu gibi çalıştayların başarıya ulaşması için sektördeki tüm paydaşlar sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir” dedi.

    Katma değerli üretim için ürünün kullanım alanı iyi belirlenmeli

    Sektörün birçok sorunu olmasına rağmen bu tip organizasyonlarda belli başlı konuların gündeme geldiğine dikkat çeken Emin Demirci “Daha çok ilaç, kozmetik sanayisi ve aromatik bitkilerde gıda takviyesi konusu gündeme geliyor. Ancak Türkiye’de ciddi tüketimleri olan ürünlerden bahsediyoruz. Bilim insanları gündeme getirmiyor ama hangi ürünün hangi alanda değerlendirilmesi gerektiğinin belirlenmesi gerekiyor. Katma değerli üretim için bu şart. Ürünlerin kullanım alanı belirlenmez ise kekik örneğindeki gibi birçok ürünü 3 dolardan ihraç, 80 dolardan da ithal ederiz. Bu nedenle yetiştirilen ürünlerin etkin maddesi Türkiye’de ayrıştırılmalı, kullanılacağı sektör belirlenmeli ve işlenerek yurt dışına ihraç edilmelidir” dedi.

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?