İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB BAŞKAN YARDIMCISI HAKKI İSMET ARAL WORLDFOOD AÇILIŞINA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB BAŞKAN YARDIMCISI HAKKI İSMET ARAL WORLDFOOD AÇILIŞINA KATILDI
    (06.09.2019 . 17:35:32) (Okuma: 884)

    İSTİB Başkan Yardımcısı Hakkı İsmet Aral, bu yıl 27’incisi düzenlenen WorldFood İstanbul açılışına katıldı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuar 7 Eylül’e kadar devam edecek.

     

    Fuar açılışında yaptığı konuşma ile gelenekselleşen bu fuarın yarattığı değere değinen İSTİB Başkan Yardımcısı Hakkı İsmet Aral, 5 bini yabancı olmak üzere 20 bin ziyaretçi beklediklerini, yurtiçi ve yurtdışından gelen birçok firmanın yeni anlaşmalar yapacağını umduğunu ifade etti.

     

    4 Eylül 2019 tarihinde Food Arena Konferans Sahnesi’nde "Gıdada Sıfır Atığı Hedefle, Doğal Döngüyü Sağlayarak Kârını Arttır!" konulu panelde konuşmacı olarak yer alan İSTİB Başkan Yardımcısı Hakkı İsmet Aral, İSTİB olarak gıda israfının azaltılması ile ilgili olarak önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, israfın önüne geçebilmek için geri dönüşümün önemine vurgu yaptı. Aral, Türkiye’de hiçbir belediye’nin atıkları ayrı ayrı toplamadığını ve bunun büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekerek, bunun gıda dönüşümünü veya plastik dönüşümünü zorlaştırdığını dile getirdi.

     

    Bunun için tesis kurulumunun artması gerektiğini dile getiren Aral, “Avrupa’da bugün 33 bin tane tesisten bahsediyoruz, ama Türkiye’de 1500/1600 tesis var. Bu rakamların büyümesi için öncelikle belediyelerin bu atıkları ayrı ayrı toplaması gerekiyor. Kanun var ama yapmıyorlar. Topladıkları her şeyi karıştırıyorlar ve gidip gömüyorlar, bu korkunç bir şey” diye konuştu.

     

    Gömülen her türlü atığın ekonomiye döndürülebilecek bir değeri yok etmek anlamına geldiğini belirten Aral, İSTİB olarak göreve hazır olduklarını ve belediyelerle belli bölgelerde yapılacak çalışmaların Türkiye geneline yayılmasını sağlayarak örnek olmayı amaçladıklarını belirtti.

     

    Türkiye’deki açık büfelerdeki israfın önemli boyutlarda olduğunu anımsatan Aral, açık büfedeki gıda atıkları yüzde kırklara yaklaştığını ve bunun önlenmesi gerektiğini dile getirerek, “Menülerin daraltılması gerekiyor. Belirli tatil bölgelerinde çalışmalar yapacağız. Özellikle şehre yakın otellerde, hem oradaki şehrin içindeki lokantaların iş yapması için hem de istihdamın artması için belli bölgelerde yasaklanması konusunda öğle ve akşam açık büfeler özelinde bir çalışma yapacağız. Bu da kabul görürse tabii ki insanlara, sen yapamazsın gibi bir kanun çıkarma şansımız yok.

     

    Bunu belediyelerle, yerel yönetimlerle yapacağız yerel yönetimler meclislerinde tavsiye kararları alacaklar. Bu çalışmalarda elde edilen rakamları biz bütün Türkiye ile paylaşacağız ve güzel projeyle nelerin olabileceğini halkımıza göstermeye çalışacağız. Özellikle bakanlığımız bu konuda son derece duyarlı. Açık büfe konusunda ne yapılabilir? Avrupa’da nasıl örnekleri var? İtalya’ya gittiğinizde o sahil bölgelerinde açık büfelerde öğle ve akşam yemeği göremezsiniz yasak değil ama göremezsiniz çünkü yerel yönetim belli bir kanunu meclisinden geçirmiş, şehirdeki lokantaların iş yapması, hem israfın önlenmesi hem de otelde istihdam için bu kararı almışlar“ şeklinde konuştu.

     

    Uluslararası gıda fuarı WorldFood İstanbul, gıda ürünleri alımıyla ilgilenen perakende zincirleri ve gıda toptancısı işletmelerinden gelen çok sayıda temsilciyle doğrudan iletişim kurarak satışlarını artırmayı hedefliyor. Sektörde yer alan birçok firmanın katıldığı fuara, PAKDER, TÜGİDER, ETÜDER gibi birçok STK da yer alarak destek verdi.

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?