İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • YENİ HÜKÜMETE HAYIRLI OLSUN MESAJI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    YENİ HÜKÜMETE HAYIRLI OLSUN MESAJI
    (26.05.2016 . 09:58:34) (Okuma: 5393)

    Yeni Hükümetin öncelikleri, bizim de önceliğimizdir

    Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümet’le ilgili bir açıklama yapan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Yeni hükümetin önceliklerine aynen katılıyor ve başarılar diliyorum” dedi.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, 65. Hükümetle ilgili yaptığı açıklamada, "İSTİB ailesi olarak 65. Hükümetin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. Kopuz, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 65'inci Hükümetini kutlayarak, yeni bakanlar kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

     

    Ali Kopuz, “Sayın Başbakan hükümetin kurulmasından sonra yaptığı ilk açıklamada, ilk önceliklerinin Başkanlık sistemi olduğuna dikkat çekti ve ikinci nesil reformlara verecekleri önemden bahsetti. Sayın Başbakanın açıkladığı önceliklere aynen katılıyor ve başarılar diliyorum. Biz Türk iş dünyası olarak sonuna kadar bu doğrultudaki icraatları destekleyeceğiz. Yıllardır söylediğimiz gibi, Türkiye’nin en önemli problemi, yeni Türkiye’ye uymayan eski kanunları ve sistemidir. 21. Yüzyıldaki Türkiye, eski Türkiye değildir. Geçen yüzyıl bir tarım ülkesiydik, artık bilgi toplumu olma yolunda mücadele eden bir sanayi ülkesiyiz. Geçen yüzyıl ülkemizle ilgili uluslararası gelişmelerde bile fikri alınmayan küçük bir ülkeydik, artık küresel bir güç olma yolunda ilerleyen bölgesel bir gücüz. Tüm bu süreç Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleşen atılımların bir sonucu. Bundan sonrası için de ayaklarımızdaki prangalardan kurtulmak, daha güçlü, daha büyük ve daha müreffeh bir Türkiye için daha hızlı ilerlemek için hızla Başkanlık sistemine geçmeli ve ikinci nesil reformları tamamlamalıyız” dedi.

     

    Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarının bu nedenle çok önemli olduğunu belirten Kopuz, hükümetin kurulması ve Başbakanın açıklamalarından sonra piyasaların verdiği tepkiye de dikkat çekti. Ali Kopuz, “Hükümet kurulup, Sayın Başbakan programla ilgili açıklamalar yaptıktan sonra Borsa İstanbul yükseldi, Dolar ve Euro düşüşe geçti. Merkez Bankası da aynı gün faiz indirimi gerçekleştirdi. Tüm bunlar doğru bir başlangıç yapıldığının göstergesidir. Uzun zamandır söylediğimiz gibi faizlerin daha da düşürülmesi gerekiyor. Bunun önümüzdeki dönemde adım adım yapılacağına olan inancımız arttı” şeklinde konuştu.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, açıklamasının sonunda, “Her biri birbirinden değerli yeni bakanlarımız ve icraatlarıyla yakından tanıdığımız Başbakanımıza, ülkemizin ihtiyacı olan reformları yaparken sonuna kadar destek olacağız. Bu vesile ile yeni Bakanlar Kurulumuzu bir kez daha kutluyor; ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?