İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ ASKON GENEL KURULUNA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ ASKON GENEL KURULUNA KATILDI
    (31.12.2021 . 15:40:38) (Okuma: 340)

    TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen ASKON Genel Kurulu’na katıldı.

    “Yeni küresel yönetim ve ekonomi sisteminde hak ettiğimiz yeri almak için harekete geçtik”

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASKON Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Bir süredir, Türkiye ekonomisini, yüksek faiz-yüksek enflasyon sarmalından kurtarıp; yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme rotasına sokmanın mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelede en büyük güç kaynağımız, her alanda ülkemize 19 yıldır kazandırdığımız altyapı ile müteşebbisinden çalışanına insanlarımızın dinamizmidir” dedi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen 12. Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı.

    Konuşmasında, genel kurulun hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millî kalkınmanın güçlü adı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ASKON’u, kurulduğu günden beri yakından izliyorum. Türkiye çapındaki 8 bin üyesi, 10 milyar doların üzerinde ihracata sahip 20 bini aşkın işletmesi ve bir milyondan fazla istihdamıyla, ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri hâline gelen ASKON mensuplarının her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi. 

    ASKON’un faaliyete geçtiği günden beri ülkesinin, milletinin ve devletin yanında yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu güzide derneğimiz, Anadolu’nun bağrından çıkıp, önce bölgesinde, sonra Türkiye’de ve nihayet dünya çapında büyük başarılara imza atan iş insanlarımızı temsil etmektedir. Kazanırken hakkı ve hakkaniyeti gözetme anlayışıyla çalışan, üreten iş insanlarımız tarafından kurulup büyütülen ASKON, son dönemde de bu ilkeli tavrıyla farkını ortaya koymuştur.

    Bir süredir Türkiye ekonomisini yüksek faiz-yüksek enflasyon sarmalından kurtarıp; yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme rotasına sokmanın mücadelesini verdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mücadelede en büyük güç kaynağımız, her alanda ülkemize 19 yıldır kazandırdığımız altyapı ile müteşebbisinden çalışanına insanlarımızın dinamizmidir. Dünyada uzunca bir süredir, gelişmiş ülkeler tarafından kurulan, kendilerine ayrı, gelişmekte olan ülkelere ayrı, az gelişmiş ülkelere ayrı uygulamalar içeren, çifte standarda dayalı bir ekonomik sistem vardı” şeklinde konuştu.

    Bu çarpık ve dengesiz sistemin, pek çok yerde yaşanan insani trajediler karşısında sergilenen haksız ve adaletsiz duruş yanında, 2008 küresel finans ve 2020 koronavirüs salgını krizleriyle de kökünden sarsıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak, bu sarsıntının acı sonuçlarından kendimizi korumakla ve ‘dünya 5’ten büyüktür’ diyerek çarpıklıklara itirazımızı dile getirmekle kalmadık, yeni küresel yönetim ve ekonomi sisteminde hak ettiğimiz yeri almak için de harekete geçtik. Artık, tüm gücümüzü ve imkânlarımızı istihdam ve istikrar odaklı yeni ekonomimizi yerleştirmeye ve geliştirmeye teksif ediyoruz” dedi.

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?