İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ "BÜYÜME SÜRECEK"
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ "BÜYÜME SÜRECEK"
    (11.05.2017 . 15:54:25) (Okuma: 2143)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Borsa’nın Mayıs ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, açıklanan ekonomik verilerin olumlu olduğuna dikkat çekerek, büyümesinin süreceğine inandığını belirtti.

     

    Sanayi üretiminin Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,8 arttığını hatırlatan Kopuz, “Bu alanda en yüksek artış %23,5 ile deri ve ilgili ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu noktada deri sektörünü Borsamızda temsil eden meclis üyelerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

     

    Başkan Kopuz, 2017 yılı ilk çeyrek büyümesiyle ilgili de “2016 yılının ilk çeyreğinde imalat sanayinde kapasite kullanım oranı ortalama yüzde 76,5 olarak gerçekleşirken, 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 76,8'e çıkmış. Bu verilerin ışığında, İstanbul Ticaret Borsası olarak 2017 yılının ilk çeyreğinde 3,75 ile 4 arasında bir GSYH büyümesi beklediğimizi ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

     

    İşsizlik ve Enflasyon

     

    Son dönemde Türkiye’nin iki önemli sorununa yoğunlaştıklarını ve çözüm önerileri sunduklarını hatırlatan Kopuz, bunların “işsizlik ve enflasyon” olduğunu belirterek şunları söyledi:

     

    “Hatırlarsanız daha önce, özellikle gıda kaynaklı enflasyon artışının genel enflasyonu ne kadar etkilediğini söylemiş, bu durumun biraz da enflasyon hesaplama yönteminden kaynaklandığını belirtmiştik.

     

    Bununla beraber, üreticiden son tüketiciye gelene kadar oluşan yüksek maliyetlerin aşağıya çekilmesi toplumun her kesiminin faydasına olacaktır.

     

    Bu konuda gıda ürünlerinde KDV oranlarının tekrar gözden geçirilmesi, aracıların devreden çıkarılması veya sayılarının azaltılması, nakliyede vergi yükünün hafifletilmesi, ürünlere yönelik tarımsal destek mekanizmalarının oluşturulması gibi konuların ciddiyetle ele alınması gerekiyor.

     

    Arz talep dengesi gözetilerek, tüketicinin gıda ürünlerine uygun fiyatlarda erişmesine imkan sağlamak, en önemli hedef olmalıdır. Bununla beraber, gıda enflasyonu hesaplanmasındaki çarpıklıklar da giderilirse çok daha doğru enflasyon verilerine ulaşabiliriz.

     

    Diğer önemsediğimiz bir konu ise işsizlik.

     

    İstihdam Seferberliği çalışmaları kapsamında yılbaşından bugüne kadar 750 binin üzerinde istihdam sağlandı.

     

     

    Yeni bir eleman istihdam etmek ve ülkemize olan gönül borcunu ödemek isteyen herkesi bir kez daha bu seferberliğe katılmaya çağırıyorum. Nasıl yaparım, nasıl ederim diye kafanızda bir soru işareti varsa Borsamız bünyesindeki uzman arkadaşlarımız her türlü sorunuza cevap vermek için hazır bekliyorlar. İstanbul Ticaret Borsası olarak üyelerimize bu konuda elimizden gelen desteği sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz.”

     

    Hedeflerimize Daha Güçlü Yöneleceğiz

     

    Konuşmasında 16 Nisan’da yapılan “Anayasa Değişikliği Halkoylaması”  “evet” ile sonuçlandığını da hatırlatan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “Yüksek katılımla gerçekleşen bu referandum sonucunun ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye geldiği yol ayrımında kararını verdi ve böylece “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ile yeni bir dönem başlamış oldu.

     

     

    Anadolu’da, özellikle Karadeniz’de kullanılan bir söz vardır: “Zayıf atın kıblesi olmaz” derler. Eğer yeterince gücünüz yoksa, ne doğru düzgün bir hedef koyabilirsiniz, ne de çabalarınız sizi hedeflerinize ulaştırabilir.

     

     

    16 nisanda devletimiz daha da güçlü, daha bağımsız, daha istikrarlı bir hale gelmiştir. Artık 2023 hedeflerine odaklanarak daha çok çalışma zamanıdır. Ekonomimizi büyütme, ihracatımızı artırma zamanıdır. Bizler de iş dünyası olarak bunun gayretiyle çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz. Yolumuz belli, hedeflerimiz bellidir. Biz inanıyoruz ki bize düşen gayrettir. Tevfik yani başarıya ulaştırma Allah’tandır” dedi. 





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?