İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ: “İŞ DÜNYASININ BU ÇAĞRIYA İCABET EDECEĞİNE İNANCIM TAM…”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ: “İŞ DÜNYASININ BU ÇAĞRIYA İCABET EDECEĞİNE İNANCIM TAM…”
    (09.10.2018 . 16:43:21) (Okuma: 1578)

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, 09.10.2018 tarihinde açıklanan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programını ve ekonomi yönetiminin hamlelerini değerlendirdi.

    Kopuz, bir süredir yaşanan ekonomik saldırıların sebepsiz olmadığını hatırlatarak, “Burada milli bir duruş sergilememiz gerekiyordu. Biz de gerek Yeni Ekonomi Programı gerek ise Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı ile bu duruşu iktisadi temellere oturtmuş bulunuyoruz.

    İlk aşamada Türkiye için ortaya bir harekât planı çerçevesi koymak çok mühimdi. Yeni Ekonomi Programını da bu şekilde değerlendirmiş olmak gerekiyordu. Nitekim bugün Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın öncülüğünde, ilgili bakanlıklarımızın katılımı ve katkıları ile açıklanan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı, Yeni Ekonomi Programında dile getirilen enflasyon başlığı altındaki politika ve tedbirlerini somut aksiyonlar ile detaylandırmıştır” dedi.

     

    Finans sektörünün de eski alışkanlıklarını bir kenara bırakıp, özel sektöre destek olmayı öncelikli hale getirmesi gerektiğini defaatle dile getirdiğini anımsatan Başkan Kopuz, “Bu sebeple Türkiye Bankalar Birliği tarafından alınan 15 milyon TL’nin altındaki borçların, 6 ay ödemesiz 24 aylık vade ile yapılandırılması tavsiyesinin büyük bir önemi olduğunu düşünüyorum. Bununla beraber bankalarımız tarafından 1 Ağustos'tan itibaren, oluşan dalgalanma nedeniyle yüksek oranlarda kredi çekmek zorunda kalanlar için yüzde 10 indirim yapılacak. Bankalarımızın bu yöndeki çağrılarımıza yanıt vermesi, piyasalarda olumlu karşılık bulacaktır.” dedi.

    Olağanüstü saldırıların yaşandığı bu süreçte enflasyon ile sadece para politikası araçlarıyla mücadele etmenin ancak sınırlı bir etkisinin olacağına dikkat çeken Başkan Kopuz, “Bu sebeple Türk ekonomisini meydana getiren bütün aktörlere hayati görevler düşmektedir. Dün olduğu gibi bugün de, reel sektöründen finans sektörüne, kamudan hane halkına, tüm Türkiye olarak ortaya konulan enflasyonla mücadele hedefinde kenetlenerek netice alacağımızdan en ufak bir tereddüttüm yoktur.

    Bu noktada hepimizin kerhen değil yürekten aynı amaç doğrultusunda ve tek ses olarak fedakârca hareket etmesi gerekmektedir. Hem firmalarımızın hem de milletimizin, ekonomi yönetimimizin yaptığı bu çağrıya sağduyuyla yaklaşarak icabet edeceklerine olan inancım tamdır.

    Bizler iş âlemi olarak bu mücadelede en ön cephede yer alacağımızı bir kez daha taahhüt ediyoruz.” diye konuştu.

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?