İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ “MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZ İLE DEMOKRASİ GELENEĞİMİZİ BİR POTADA ERİTEREK ÇOCUKLARIMIZA AKTARMALIYIZ”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ “MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZ İLE DEMOKRASİ GELENEĞİMİZİ BİR POTADA ERİTEREK ÇOCUKLARIMIZA AKTARMALIYIZ”
    (22.04.2020 . 14:29:41) (Okuma: 697)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, TBMM’nin açılışının 100. yılı münasebetiyle yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının tarihimizin en önemli olaylarından biri olduğunu belirterek, “Genellikle böylesi olayların yaşandığı dönemde önemi anlaşılmaz. Ancak TBMM’nin açılışının önemi o gün bile biliniyordu” dedi.

     

    TBMM’nin tarihte benzeri görülmemiş büyüklükte bir zafere imza attığını hatırlatan Başkan Ali Kopuz, “TBMM’nin ilk dönemi ‘Gazi Meclis’tir. Milli Mücadele’yi başından sonuna kadar yürütmüş ve zaferle taçlandırmıştır. Böyle askeri zaferlerin bir meclis kanalıyla yürütülmesi dünya tarihinde görülmemiş olaylardandır. Bu nedenle TBMM’nin bu zaferi, sadece askeri zafer değil, bir demokrasi zaferidir de. Milli Mücadele süreci Türkiye’nin hem işgalcilerden kurtulmasını hem de demokratik bir geleceğinin kurulmasını mümkün kılmıştır” dedi.

     

    TBMM’nin açıldığı günlerde bile öneminin farkında olunduğunu ifade eden Ali Kopuz, şunları söyledi: “Genellikle böylesi olayların yaşandığı dönemde önemi anlaşılmaz. Ancak TBMM’nin açılışının önemi o gün bile biliniyordu. 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Meclis, bir yıl sonra bu günü bayram ilan etmiştir. 1922 yılında işgal henüz sürerken, TBMM Başkanı Gazi Mustafa Kemal’in 24 Nisan 1922 tarihli Akşam gazetesinde yer alan ‘23 Nisan günü Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır’ şeklindeki sözleri bunun en açık göstergesidir.”

     

    Türkiye’de zaman zaman demokratik kurumların zarar gördüğünü ve “Hâkimiyeti Milliye” prensibinden uzaklaşıldığını belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Bugün asırlık bir meclisimiz ve olgunlaşmış bir demokrasimiz var. Bu süreçteki en büyük pay da sağduyusu ve basiretiyle her türlü anti demokratik müdahaleye karşı sandıkta büyük bir ders veren milletimizdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, hem milletin hâkimiyetine hem de çocuklara dikkat çekmesinin de bir tesadüf olmadığına inanıyorum. Bize düşen milli ve manevi değerlerimiz ile demokrasi geleneğimizi bir potada eriterek geleceğimiz olan çocuklarımıza aktarmamızdır. Bu vesileyle, Birinci Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal ve tüm milletvekillerini minnetle anıyor, Gazi Meclis’in ebediyete intikal eden kahraman üyelerine Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?