İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Üretim ve İstihdama Destek Paketi’ni değerlendirdi. “ÜRETİM VE İSTİHDAMA DESTEK PAKETİ,YENİ TÜRKİYE’NİN YENİ EKONOMİSİNİ KURMAYI HEDEFLİYOR”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Üretim ve İstihdama Destek Paketi’ni değerlendirdi. “ÜRETİM VE İSTİHDAMA DESTEK PAKETİ,YENİ TÜRKİYE’NİN YENİ EKONOMİSİNİ KURMAYI HEDEFLİYOR”
    (02.04.2015 . 00:00:00) (Okuma: 2448)

    İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Üretim ve İstihdama Destek Paketi’nin, özel sektörün talep ve ihtiyaçlarını gözettiğini, beklentilerinin ise bir an önce hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Başkan Kopuz, “Pakette dile getirilen 11 başlık, Türkiye ekonomisinin, yeni ihtiyaçları çok iyi tespit edilerek belirlenmiş. Bir anlamda Yeni Türkiye’nin yeni ekonomisini kurmayı hedefliyor. Üretim ve istihdama öncelik verilmesini çok anlamlı bulurken, sosyal barışın anahtarı emeklilerin göz ardı edilmemesini takdirle karşılıyoruz. KOBİ’lerin kaynak sorununa çözüm arayışı ise pakette en dikkat çekici ve olumlu başlık diye düşünüyorum. Ancak şunu ifade etmeliyim ki, artık eylem vakti…” dedi. KOBİ'lerin finansmana erişiminin artırılması amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen maddenin KOBİ’ler için hayati bir adım olduğunu vurgulayan Ali Kopuz, “Hepimiz biliyoruz ki KOBİ’lerin en önemli sıkıntısı kaynak, yani finansman. KOBİ’nin kaynağa, paraya ulaşmasını kolaylaştıracak her türlü adım, doğrudan üretime ve istihdama yansıyacak. Bu açıdan bakıldığında paketteki en önemli adımın bu maddenin hayata geçirilmesidir. Biz İstanbul iş dünyası olarak da KOBİ’lerle ilgili bütün gelişmelerin takipçisiyiz. Çünkü Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşmasında KOBİ’lerin çok önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz. Bunu başarmanın yolu da Hükümetin KOBİ’lerin önünü açan tedbirleri alıp bir an evvel de uygulamaya geçirmesidir” diye konuştu. Vadeli ithalatta Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) oranı sıfıra indirilecek olmasının da üretime destek sağlayacağını dile getiren Başkan Kopuz, yatırım mallarının ve ara malların vadeli ithalatında KKDF oranı yüzde 6’dan yüzde 0’a indirilmesinin de üretim maliyetlerini hissedilir derecede düşüreceğini kaydetti. Başkan Kopuz, “İşte bu gibi küçük ama önemli hususlar, bizim rekabetçiliğimizi artıracak hamlelerdir” dedi. Yüksek teknolojili yatırımlara daha fazla destek verilecek olmasının da altını çizen Başkan Kopuz, bunun çok önemli bir yaklaşım olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’nin ileri teknoloji ürünlere üretme konusundaki mecburiyeti hepimizin malumu. Bu konuda atılan her ciddi adım, ülkemizin uluslar arası rekabet gücünün artırılması yolunda hayati öneme sahip. Öte yandan, pakette sözü edilen, 2015-2016 yılları arasında gerçekleştirilecek yatırım harcamaları için, yatırım döneminde mevcut diğer tüm faaliyetlerinden elde edecekleri tüm kazançlarına daha yüksek miktarda vergi indirimi uygulamasını da can-ı gönülden destekliyorum” Başkan Kopuz, Başbakan Davutoğlu’nun “Biz bu sene yüzde 4 büyüme hedefine rahatlıkla ulaşabileceğimizi düşünüyoruz” şeklindeki değerlendirmesini de desteklediğini belirterek, “Daha önce başardık, şimdi de başaracağız” dedi.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?