İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ’DAN BAKAN ÇELİK VE AĞBAL'A DESTEK
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ’DAN BAKAN ÇELİK VE AĞBAL'A DESTEK
    (07.03.2016 . 11:37:08) (Okuma: 5644)

    Geçtiğimiz haftalarda özellikle et ve süt fiyatlarının dalgalanmasıyla ilgili tartışmalar hakkında bir açıklama yapan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’a tam destek verdi. Kopuz, et KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesinin et fiyatlarını hızla düşüreceğini belirtti. Üretici ile tüketici arasındaki maliyet kalemlerinin aşağıya çekilmesine dönük alınacak tedbirlerle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın çalışmalarını da yakından takip ettiklerini belirten Kopuz, “Bu konudaki görüşlerimizi ilgili birimlere ilettik” şeklinde konuştu.

     

    Et ve süt fiyatlarındaki dalgalanmalarla ilgili tartışmanın ülkemizde hiç bitmediğini ifade eden İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Bu tartışmaların artık gündemimizden çıkması gerekir. Zamanımızı boşa harcamamıza yol açan kısır tartışmaların sona ermesi için, Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in açıkladığı tavsiye kararlarını sonuna kadar destekliyorum. Bu kararların uygulanması belki bir yıl bizi zorlayacak, ancak uzun vadede kangren haline gelmiş bu sorunun sağlıklı bir biçimde çözülmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’ın et KDV oranlarının düşürülebileceğine yönelik açıklaması da umut verici. Et KDV oranlarının düşürülmesi fiyatların azalmasını en hızlı biçimde sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

     

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın temsilcileri ile çeşitli vesilelerle bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Kopuz, Bakanlığın sorunlara vakıf olduğunu ve doğru çözüm önerileri üretmek için her kesimin görüşünü aldığını söyledi. Kopuz, “Başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik Bey ve ekibiyle Borsa Konsey toplantısında bir araya gelerek bu konuları görüştük. Bizim sektör olarak yıllardır dile getirdiğimiz sorunların farkındalar ve çözüm önerileri de tüm tarafları kapsayacak bir hassasiyetle oluşturulmuş durumda. Sorunlara da çözüm önerilerine de tüccar gözüyle de bakabildiklerine her seferinde tanık oluyorum” dedi.

     

    Bakanlığın bilgi ve birikiminin et ve süt fiyatlarını dengeye oturtacak durumda olduğuna inandığını belirten İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “Bakanlığımızın son zamanlarda et ve süt fiyatlarındaki dalgalanmalarla ilgili açıkladığı tüm tedbirlerin ve tavsiye kararlarının sorunun çözüme katkıda bulunacağına inanıyorum. Evet, bu tavsiye kararlarını uygulamak zordur. Bu kararlar başta tüccar olmak üzere bazı kesimler için “acı reçete” olacaktır. Ancak bu kararlara bir yıl dişimizi sıkıp uyarsak, sorunun çözüleceğine de inanıyorum. Yıllardır bir türlü çözülemeyen ve radikal tedbirler alınmazsa çözülmesinin de mümkün olmadığı anlaşılan bu sorunun halledilmesi için biz tüccarlar da elimizi taşın altına koymak ve fedakârlık yapmak zorundayız” şeklinde konuştu. 

     

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Borsa üyelerinin de konuyla ilgili bilinçlenmesi için üyelerin her vesile ile bilgilendirildiğini de sözlerine ekledi. Kopuz, “Biz İstanbul Ticaret Borsası olarak üyelerimize bu konuyu her platformda anlatıyoruz. Bakanlığımızın bu kararları bizi yıllardır bulunduğumuz kısır döngüden çıkaracaktır, diyoruz” dedi.

     

    Öte yandan tarım ürünlerinin üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar fiyatının çok yükseldiğini de ifade eden İSTİB Başkanı Ali Kopuz, bu konuda da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın çalışmaları olduğunu hatırlattı. Üretici ile tüketici arasındaki maliyet kalemlerinin aşağıya çekilmesine dönük alınacak tedbirlerle ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın çalışmalarını da yakından takip ettiklerini belirten Kopuz, “Bu konudaki görüşlerimizi ilgili birimlere ilettik” şeklinde konuştu.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?