İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ’DAN GIDA GÜVENİLİRLİĞİ GÜNÜ MESAJI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ’DAN GIDA GÜVENİLİRLİĞİ GÜNÜ MESAJI
    (06.06.2024 . 13:06:01) (Okuma: 187)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz’un, 7 Haziran Dünya Gıda Güvenilirliği Günü münasebetiyle yayınladığı mesaj:

    “Gıda Güvenilirliği konusu, gıda sektöründen çok daha fazlasını, hatta tüm insanlığı doğrudan ilgilendiriyor. Standart ve yönetmeliklere uygun, kaliteli, sağlıklı, pestisit gibi insan sağlığına zararlı tarım ilacı kalıntılarından ari güvenilir gıda meselenin bir yönüyken, tüketiciye doğru bilgi veren etiketler, reklamlar ve sağlıklı ambalajlama da diğer boyutu.

    Ayrıca, güvenilir gıdayı, gıda arz güvenliği ile birlikte ele almak zorundayız. Çünkü yeterli gıda arzının, yani gıda arz güvenliğinin tesis edilemediği bir dünyada, insanlığın güvenilir gıdaya erişimi de beklenemez.

    Tüm insanlığı ilgilendiren güvenli gıda konusunda topyekûn bir mücadeleye ihtiyacımız var. Üretici, tüketici, gıda sanayii, perakendeci, üniversiteler, STK’lar ile ürün standartlarını belirleyen ve denetimini yapan kamu otoritelerine ayrı ayrı sorumluluk düşmektedir.

    Biz de İstanbul Ticaret Borsası olarak gıda sektörünün temsilcisi üyelerimizle birlikte bu konuya büyük önem veriyoruz. Borsa olarak gerek yaptığımız açıklamalarla, gerek Güvenilir Ürün Platformu ile düzenlediğimiz toplantılarda bu konuyu merkeze alıyor, kamuoyu oluşturmaya çabalıyoruz. Bu kapsamda, bu ayki “Borsa Meydanında Sektörler Konuşuyor” toplantımızda “Türkiye’de Ürün Güvenliği” konusunu ele alacağız.

    Bu sene Dünya Gıda Güvenilirliği Günü, Birleşmiş Milletler tarafından “Beklenmeyen durumlara hazırlıklı olmak” temasıyla düzenleniyor. Dünya küresel bir köye dönüşüyor olsa da hala çok büyük ve gıda sorunu farklı boyutlarda yaşanıyor.

    Sanayileşmiş zengin ülkelerde güvenilir gıda ve sofradaki israf öne çıkarken, fakir ülkelerde yeterli gıda ve tarladan sofraya kadar olan süreçteki gıda kaybı büyük bir sorun. Öte yandan Gazze gibi kuşatma altında büyük bir zulme maruz kalan bölgelerde ise sadece temel gıdalara ulaşım değil en temel insan hakkı olan hayat hakkı bile insanların elinden alınmış durumda.

    İnsanlık tarihi başta gıda ve enerji olmak üzere kaynakların paylaşım mücadelesinden ibarettir. Bu nedenle güvenilir gıdadan, sürdürülebilir üretim ve adil paylaşımın ayrı düşünülemeyeceği bilinciyle gıda çözümleri üretmemiz gerekiyor.”

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?