İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB EYLÜL MECLİS TOPLANTISINDAN BİRLİK MESAJI ÇIKTI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB EYLÜL MECLİS TOPLANTISINDAN BİRLİK MESAJI ÇIKTI
    (11.09.2015 . 04:50:31) (Okuma: 2973)

    İstanbul Ticaret Borsası Eylül ayı Meclis toplantısı 10 Eylül 2015 Perşembe günü gerçekleşti. Toplantısının açılışında konuşan Meclis Başkanı Bülent Kasap yaşanan terör olaylarını lanetlediğini belirterek en kısa zamanda terörün bitirilmesi dileğinde bulundu. Kasap ayrıca, Ekim ayında Antalya’da gerçekleşecek “YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı” katılımı hakkına bilgi verdi.

     

    İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz aylık değerlendirme konuşmasında, terörü lanetleyerek, bu ortamda kriz tellallığı yapanları eleştirdi. Büyüme rakamlarını da hatırlatan Kopuz, “bugün kriz varsa 2001’de yaşadığımız kıyametti” diyerek, iş dünyasına “inadına yatırım yapalım” mesaj verdi.

     

    Menfur saldırılar sonucunda katledilen şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağını belirten Kopuz, “Terörden, kaostan, kandan beslenenler, ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkiye 1990’ların Türkiye’si değildir” dedi.

     

    Türkiye’nin gücünden rahatsız olanların oyunu tutmayacaktır

     

    Yaşananların sadece bir terör çetesinin icraatları gibi görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Kopuz, Türkiye’nin gücünden ve etkisinden rahatsız olanların ortaya koyduğu bir senaryonun sonuçlarını yaşadığımızı belirtti. Kopuz şöyle konuştu “Bölgede güçlü bir Türkiye görmekten rahatsız olanların hesapları açık: 2002 yılından bu yana tek başına hükümetin getirdiği istikrar devam ettiği sürece, ülkeyi bölmek, parçalamak mümkün değil. Peki, ne yapmalı? Önce koalisyonları devreye sokalım. İstikrarı yok edelim. Terör çetelerine destek verelim. Etnik hassasiyetleri kullanarak kaos yaratalım. Finansal araçlar ve algı yönetimi ile ekonomiyi zayıflatalım. Panik havası yaratalım. Bölelim, parçalayalım, yönetelim… Ancak evdeki hesap çarşıya uymamıştır.”

     

    Türkiye’nin 2002 yılından bu yana bölge ve dünya siyasetine yön verdiğini belirten Kopuz, “Türkiye, devletiyle, milletiyle, iç ve dış güvenlik unsurlarıyla, milli güvenliğine yönelen tehditlere karşı, çelikten iradesiyle aşılmaz bir duvar örmüştür. Kahraman Mehmetçik, kahraman polisimiz, bize bu acıları yaşatan, aşağılık terör çetesinin bütün piyonlarını tek tek avlamaktadır” dedi.

     

    Terörün dışarıdan beslendiğini kaydeden Kopuz, “aşağılık terör çetesi, acınacak hale düşmüş, büyük kayıplar vermiştir. Çaresizlikten daha da kalleşleşmiştir. Bununla beraber en önemli sonuç olarak halkımız kenetlenmiştir. Tüm yurtta lanetlenen,  aşağılık terör çetesinin karşısına, en büyük zararı gören Kürt kardeşlerimiz dikilmiştir” dedi.

     

    Türkiye bir hukuk ülkesidir. Gücünü milletinden alır

     

    Kopuz,  bu sürecin Türkiye’yi ekonomik yönden zayıflatmayı hedeflediğine değinirken, Hiçbir şekilde istikrarsızlık yaşanmayacağını dile getirdi. Ali Kopuz “Durumdan fayda çıkarmak isteyenlerin yaygaraları, gerçekler ile örtüşmemiştir. Son dönemde ülkemizde seçimler yaşanmıştır. Seçimlerden korkmuyoruz. Bunu dile getirmiştim. Şimdi yeni bir seçim tarihi belirlenmiştir. Belirsizlik gibi bir durum hiçbir zaman olmamış ve yine olmayacaktır. Türkiye bir hukuk ülkesidir. Gücünü milletinden alır. Kuralları ve kanunları ile Türkiye’miz her koşulda güçlü bir makine gibi işlemeye devam eder.

     

    Ezberi bozup daha çok yatırım yapalım

     

    İş dünyasına daha çok yatırım yapma çağrısı yapan Kopuz, “ezber bozmak zamanı” diye konuştu. Terör ve kaosu üreten şer odaklarının beklentisinin yatırımların durması, tüketimin durması olduğunu belirten Kopuz, “İş dünyası olarak bizlere düşen, ezber bozmaktır” dedi. “İş dünyası olarak bizler bu ezberi bozalım. Yatırımlarımızı artıralım. Daha çok istihdam yaratalım“ diyen Kopuz, iş adamları için ekonominin neferleri tanımını yaptı. Kopuz şöyle dedi: “Kahraman güvenlik güçlerimiz konvansiyonel tehlikelere karşı bizleri korurken, biz de ekonominin neferleri olarak üzerimize düşeni yapalım. Daha çok risk üstlenerek, ezberi bozalım, beklenilen durgunluğa müsaade etmeyelim. Bu vatan bizim. Vatan olmazsa biz de olmayız.”  

     

    Seçim süreçlerinin doğal sonucu olarak, yabancı yatırımcının biraz izlemeye çekildiğini belirten İSTİB Başkanı Kopuz, bu durumun yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada geçerli olan, akli bir durum olduğunu kaydetti.

     

    2015 ikinci çeyrek büyüme oranı yüzde 3,8

     

    Ekonomik göstergelerin de kaos beklentisinde olanları hüsrana uğrattığını belirten Ali Kopuz “Bundan hareketle felaket senaryoları dayatmaya çalışanlar var. Peki, ülkemizin büyümesi bu durumdan etkilendi mi? Hayır. Henüz birkaç saat önce TÜİK büyüme rakamlarını açıkladı. 2015 ikinci çeyrekte ki büyüme oranı, yüzde 3,8. Buna mukabil 2015 sonunda beklenen büyüme yüzde 3’ün üzerindedir.

     

    2013’te 64,5 milyar dolar olan cari açık, 2014’te 46,5 milyar dolara inerken, 2015’in daha ilk yarısında yüzde 7,5 geriledi. 2015’de ise cari açığın 2014’ün de altında olacağı bekleniyor. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2014’te 5 puan yükselirken, 2015’te daha da artması ve yüzde 80’lerin üzerine çıkması bekleniyor. 1,3’lük, bütçe açığının milli gelire oranı ile 23 AB ülkesinden daha iyi durumdayız. Sadece Avrupa’da değil tüm dünyadaki en düşük bütçe açıklarından birine sahibiz. Döviz rezervlerimiz ve döviz tevdiatı ile kısa vadede bir döviz sorunu yaşanması öngörülmüyor. Bankalarımızın sermaye yeterlik ve likidite durumlarında herhangi bir risk yok. Allah aşkına soruyorum: Bu mu kötü tablo? Bu mu kriz? Bu yaşadığımız krizse 2001’de yaşadığımız kıyametti… İşte rakamlar ortada. Ne yaparsanız yapın, Türkiye’yi zayıflatamazsınız…”

     

    Meclis ve Komite üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen Rize ziyaretleri ve Ticaret Borsası ile gerçekleştirilen “Müşterek Meclis Toplantısı” hakkında da bilgi veren Kopuz, kurumlar arası iş birliğini ve iş adamlarımız arasında birebir temasları güçlendirdiklerini ve daha somut projeler üreteceklerini belirtti.  

     

    Sektör temsilcilerinden “sektörel birliği güçlendirmeliyiz” mesajı

     

    Başkan Kopuz’un konuşmasının ardından meclis gündem maddeleri görüşüldü. Daha sonra söz alan Meclis ve Meslek Komiteleri üyeleri birlik mesajı verdi.

     

    Hububat ve bakliyat sektörü temsilcisi 1. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı ve Meclis üyesi Ertuğrul Yılmaz, 8. Meslek Komitesi ve Meclis üyesi Eyüp Akpınar, baharat sektörü temsilcisi 13. Meslek Komitesi ve Meclis üyesi ve Emin Demirci, zeytin ve zeytinyağı sektörü temsilcisi 6. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı ve Meclis üyesi Osman Berberoğlu, canlı hayvan sektörü temsilcisi 14. Meslek Komitesi ve Meclis üyesi Ömer Tekinaslan, deri sektörü temsilcisi 17. Meslek Komitesi ve Meclis üyesi Ahmet Zeki Göncüoğlu, ayrı ayrı söz alarak çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirdiler.

     

    Dövizde meydana gelen artışların ihracatı olumsuz etkilediği ifade edilirken, genel olarak her bir sektörün kendi içinde birlik oluşturmasının, her türlü beklenti dışı duruma karşı dayanıklılığı artıracağı dile getirildi.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?