İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI VE RAMAZAN ŞENLİĞİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI VE RAMAZAN ŞENLİĞİ
    (08.06.2017 . 11:39:15) (Okuma: 2670)

    İstanbul Ticaret Borsası’nın, gelenekselleşen iftar yemeği İSTİB Canlı Hayvan ve Et Borsası tesislerinde dün gerçekleştirildi. Yediyüz kişiyi aşan bir katılımla gerçekleşen iftar yemeği Ramazan şenliğine dönüşen sıcak görüntülere sahne oldu.  

     

    İSTİB Meslek Komiteleri, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, aileleri ile birlikte İSTİB personeli ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, yetim çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Açık havada gerçekleşen iftar programına, yağan yağmura rağmen ara verilmeden devam edildi. 

     

    Kur’an tilaveti ve dualarla karşılanan iftar vaktinin ardından, çocuklar için lokma ustaları ve pamuk şekeri ustaları hazır bulundu. “Lokma” ve “Pamuk Şekeri” arabalarının önü çocukların oluşturduğu kuyruklarla doldu. Çocukların eğlencesine devam edebilmeleri için İSTİB tarafından çocuklara ayrıca dondurma, top ve uçurtma hediye edildi. 

     

    Her sene bir öncekine göre katılımın arttığı gözlemlenen iftar programı, çocukların kahkaha ve cıvıltıları ile daha da şenleniyor. İftar öncesi bir konuşma yapan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Ramazan ayının ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

     

    Açlık ile tokluğun arası bir dilim ekmek

     

    Kopuz, Ramazan ayının kısır çatışmaların, ihtirasların, bitmek tükenmek bilmeyen makam ve mevki arzularının anlamsızlığını gösterdiğini ifade ederek “Ramazan, enerjimizi düşmanlığa ve çatışmaya değil, dostluğa ve hoşgörüye harcamamızı tavsiye ediyor. Anadolu’da “Açlık ile tokluğun arası bir dilim ekmek” diye güzel bir söz vardır. Allah insanı bir dilim ekmeğe muhtaç etmesin. Ama yokluğun ne demek olduğunu da aklımızdan çıkartmasın” dedi. 

     

    Burada iş dünyasından birçok misafirimiz var. İçinde bulunduğumuz kurumlarda nasıl muhasebe tutuyorsak, içinde bulunduğumuz Ramazan ayında da nefsimiz ile bir muhasebe yapabilmeliyiz. Hazreti Ömer Efendimiz bunu, “hesaba çekilmeden önce kendi kendinizi hesaba çekin” diyerek en güzel şekilde ifade etmiştir” şeklinde konuşmasına devam eden İSTİB Başkanı Kopuz, İSTİB olarak bu muhasebeyi toplumsal ve sosyal konularda da yapmaya gayret ettiklerini, sosyal sorumluluk projelerine tarihleri boyunca önem verdiklerini ve bunu daha da ileriye taşımaya çalıştıklarını belirtti.

     

    Evlatların, sofraları güzelleştiren bir nimet olduğunu vurgulayan Kopuz, “Hepimiz bir hususu çok iyi biliyoruz ki, ülkemizin geleceği çocuklarımızla şekillenecek. Çocuklarımızın yanlış ellerde ne hale gelebileceklerini anlamak için çok uzaklara bakmamıza gerek yok. Hepimiz, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin canlı şahitleriyiz. Çocuklarımızı sahipsiz bırakmak, Türkiye’nin geleceğini sahipsiz bırakmaktır. Bu bir beka meselesidir. İş dünyası olarak bilhassa bizlere bu noktada daha fazla sorumluluk düştüğüne inanıyorum” dedi.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?