İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI
    (26.01.2021 . 11:34:10) (Okuma: 724)

    Daha güvenilir İstanbul için düğmeye basılıyor

    İstanbul Ticaret Borsası’nın gıda sektöründe ürün ve tüketici güvenliği eğitimleri başladı. Eğitim programının açılışını 25 Ocak Pazartesi günü saat 15.00’te online olarak Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin yaptı. Metin açılışta yaptığı konuşmada, “Eğitim programını ayrıntılı olarak inceledim ve çok yeterli ve güzel bir program olduğunu gördüm. İnşallah bu önemli eğitime katılanlar gıda güvenliği konusunda vasıf kazanacaklardır. İstanbul Ticaret Borsası ve Güvenilir Gıda Platformunu kutluyorum” dedi.

    İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) daha güvenilir İstanbul için çok önemli bir etkinliği hayata geçirdi. Güvenilir Ürün Platformu tarafından uygulanan Güvenli2023 İstanbul eğitim programında üretim, ürün güvenliği, ürün tanıtımı ve iletişim, sunum teknikleri gibi konularda özellikle pandemiye karşı nasıl önlemler alınacağı konunun uzmanları tarafından anlatılacak. Eğitimlerin başlangıcında düzenlenen törene Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı İsmet Aral ve Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak da katılarak birer konuşma yaptılar.

    Konuşmasında gıda güvenliğinin önemini vurgulayan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin şunları söyledi:

    “Bu önemli konuda yapılacak eğitimin açılışında bulunmaktan memnunum. İSTİB’in gıdanın her alanında öncülük yaptığını görüyor ve tebrik ediyorum. Bu çalışmanın İSTİB ve Güvenilir Ürün Platformu ile birlikte yapılması ayrıca memnuniyet vericidir. Bu çalışmanın tüm Türkiye’ye yayılmasını temenni ediyorum. Her iki kurumu da bir kez daha tebrik ediyorum. Gıda hem hayati, hem de stratejik bir sektör. Gıda güvenliğiyle ilgili, Bakanlığımızın toleransı sıfırdır. Bu doğrultuda mesai mefhumu olmadan 7-24 çalışıyoruz.”

    Tarım ve Orman Bakanlığının gıda denetimleriyle ilgili veriler de paylaşan Metin, “Bu veriler Bakanlığımızın hassasiyetini göstermektedir” dedi.

    Tüketicilerin ambalaj üzerindeki bilgileri ayrıntılarıyla okuma tavsiyesinde bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin Bakanlığın böylesi çalışmalarda yer almaktan memnun olacağını belirterek, şunları söyledi: “Eğitim programını ayrıntılı olarak inceledim ve çok yeterli ve güzel bir program olduğunu gördüm. İnşallah bu önemli eğitime katılanlar gıda güvenliği konusunda vasıf kazanacaklardır. İstanbul Ticaret Borsası ve Güvenilir Gıda Platformunu bir kez daha kutluyorum ve hayırlı olmasını diliyorum.”

    Güvenilir Ürün Platformu’nun hazırladığı proje, eğitim alanında yetkin isimler ve Platform Bilim Kurulu’nun katkılarıyla düzenleniyor. Eğitim programından  İstanbul Ticaret Borsası’na kayıtlı gıda üreten ve satan tüm gıda işletmeleri başta olmak üzere kayıt yaptıran herkes ücretsiz faydalanabilecek. İki hafta sürecek online eğitimleri tamamlayan işletmelerden online sınavlarda başarılı olanlara sertifika verilecek.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?