İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB MECLİS BAŞKANI BÜLENT KASAP İKV YÖNETİM KURULUNA SEÇİLDİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB MECLİS BAŞKANI BÜLENT KASAP İKV YÖNETİM KURULUNA SEÇİLDİ
    (13.12.2019 . 20:07:00) (Okuma: 820)

    İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 57. Genel Kurulu, TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz’un divan başkanlığında toplandı.
     
    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı genel kurulda İSTİB Meclis Başkanı Bülent Kasap ve İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İKV Delegesi Hakkı İsmet Aral da yer aldılar.
     
    Genel Kurul’da İSTİB Meclis Başkanı Bülent Kasap İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.
     
    İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 57. Genel Kurulu'nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-AB ilişkileri için zor ve yeni bir dönem başladığını, katılım müzakereleri durduğunu, Gümrük Birliği’nin artık konuşulmadığını söyledi.
     
    TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İktisadi Kalkınma Vakfı’nın, iş dünyasının Avrupa Birliği’ne açılan penceresi olduğunu belirterek, “İKV’nin tarihi, esasen Türkiye’nin Avrupa Birliği ilişkileri tarihiyle paraleldir. İKV, Türkiye’nin Avrupa Birliği ilişkilerine, iş dünyasının somut bir desteğidir. İKV’yi kurma vizyonunu gösteren, iş dünyamızın duayenlerini, bu vesileyle rahmetle ve saygıyla anıyorum. Onlar, Türkiye’nin geleceğine kalıcı bir yatırım yaptılar. İş dünyasına, gelecek nesillere taşımamız gereken çok önemli bir miras bıraktılar” dedi.
     
    Hisarcıklıoğlu, İKV’nin, iş dünyası için bir Avrupa Birliği okulu, kütüphanesi ve öğretmenliği işlevi üstlendiğini, toplumun tüm kesimlerini Avrupa Birliği konusunda bilgilendirdiğini, Hükümetlere ve kamu idaresine, hiçbir maddi karşılık beklemeden, danışmanlık sağladığını ifade etti.
     
    TOBB olarak, Oda ve Borsalar ile birlikte İKV’nin çalışmalarına katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Türkiye-AB ilişkileri için zor ve yeni bir dönem başladı. Katılım müzakereleri durdu. Artık gündemde bile değil. Gümrük Birliği konuşulmuyor. Aramızdaki tek pozitif gündem maddesi, Suriyeli göçmenler. Avrupa Birliği, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıları desteklemek için 6 milyar avroluk destek taahhüt etti. Şu ana kadar sadece 2,7 milyar avroluk kısmını aktardı. Fon kapsamında 4,3 milyar avroluk sözleşme imzalandı. Aradaki 1,6 milyar Avro’nun da 2020’de ödenmesi bekliyor” dedi.
     
    Mali yardımlarda da kısıntıya gidildiğine dikkat çeken TOBB Başkanı, “Türkiye katılım sürecindeki bir ülke olarak, maalesef AB yaptırımlarıyla karşı karşıyadır. Temmuz ayından beri, Türkiye ile AB arasındaki yüksek düzeyli toplantılar durduruldu. Ancak, yine de umutsuz olmamak lazım. AB Kurumları, yeni isimlerle göreve başladı. Avrupa Komisyonu Başkanı ile Cumhurbaşkanımızın telefon görüşmesinin, bu anlamda önemli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta, Avrupa Komisyonu Başkanı, görevdeki ilk gününde, Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmüş oldu. Hemen devamında, Avrupa Komisyonu iki üst düzey üyesini Ankara’ya gönderdi. Bu iyi bir başlangıç. Şimdi artık, daha fazla pozitif gündem konuları bulmamız lazım” şeklinde konuştu.
     
    Hisarcıklıoğlu, bu zor dönemde İKV’ye çok önemli görev ve sorumluluk düştüğünü, 2020 yılı Temmuz ayında Almanya’nın AB dönem başkanlığını devralacağını ve bunu avantaja çevirebileceklerini söyledi.
     
    Geçen ay, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası 14. Genel Kurulu’nu Berlin'de gerçekleştirdiklerini ve AB Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen’i de davet ettiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti, “Sayın Verheugen, orada iki önemli vurgu yaptı. Türkiye, ekonomik, ticari ve kültürel alanda şüphe götürmeyecek şekilde Avrupa'ya aittir ve batı bloğunun vazgeçilmez direklerinden biridirdedi. Ve Türkiyesiz AB'nin geleceği de olmadığına işaret etti. O halde, Almanya'nın dönem başkanlığında, İlişkilerin pozitif bir gündeme odaklanmasına gayret gösterelim. Böylece, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında kesintiye uğrayan entegrasyonun derinleştirilmesinde yeniden ivme kazandıralım”.

     





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?