İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
    (09.08.2018 . 18:13:35) (Okuma: 1440)

    İstanbul Ticaret Borsası 2018 yılının ilk Meslek Komiteleri Müşterek toplantısı, İstanbul Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven’in yönetiminde Meclis salonunda gerçekleşti. Disiplin Kurulu, Meslek Komiteleri, Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul Ticaret Borsası’nın 27 Meslek Komitesinin temsilcileri kendi sektörlerine ilişkin sorun ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

     

    Toplantı açılışında bir konuşma yapan İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, müşterek toplantıların çok önemli olduğunu belirtti ve dile getirilen her sorunun İSTİB uzmanları tarafından kayda alındığını ve lobi çalışmalarında rehber olmasının yanında Borsa faaliyetlerine yön veren yeni projeler olarak hayata geçtiğini ifade etti.

     

    Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, son seçimlerde İstanbul Ticaret Borsası’nda meslek komitelerinin sayısının artırıldığını hatırlatarak, “Seçimler ile beraber İstanbul Ticaret Borsası’nda yeni bir dönem başladı.  Daha önce 17 olan meslek komitesi sayısı 27’ye çıkarmış bulunuyoruz.

     

    Bunu yaparken en önemli amacımız, komitelerin temsil kabiliyetlerini arttırmaktı. Daha önceki yapıda bazı sektörler yeteri kadar etkin temsil edilemiyordu. Temsilci sayısının az olması sebebi ile geçmişte birbirleri ile alakalı olmayan sektörlerin, aynı meslek komitesi çatısı altında gördük. Bu da komitelerinin karar alma süreçlerinde bir hantallığa neden oluyordu. Bu yeni düzen, farklı sektörlerin aynı komitede de temsil edilmelerinden doğan bu sorunun, kısmen önüne geçecek ve Borsamızın işlerliğine ciddi katkılar sağlayacaktır. Üstelik yeni dönemde meslek komitelerimizin birçok üyesi yenilendi. Bu da borsamıza adeta taze kan oldu. Aramıza katılan yeni arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor, görevlerinde muvaffakiyet diliyorum” şeklinde konuştu.

     

    Müşterek Toplantılarda en önemli görevin mesleğin temsilcilerine düştüğünü ifade eden Başkan Kopuz, “Sizler artık sadece iş dünyasının bir üyesi değilsiniz. Artık siz, diğer meslektaşlarınızı bu kürsüde temsil eden seçilmiş bireylersiniz. Burada çıkıp konuşmanız sizin yalnızca hakkınız değil, aynı zamanda göreviniz. Ben de şahsen sizlerden bunu rica ediyorum lütfen bu platformu iyi değerlendirin. Sektörünüzdeki meslektaşlarınızın sıkıntılarını söylemeniz bize yük getirmez… Bizler kendi sektörümüzün sorunlarını sahipleneceğiz, önerilerimizi ilgili kurumlara ileteceğiz ki, devletimiz de çözüm üretebilsin. İşte bu toplantıların da nihai hedefi budur. Biz burada bu hizmeti vermek için varız. Yeter ki siz bizlere yol gösterin. Biz de gerekli çalışma ve lobi faaliyetlerini yapalım” dedi. 

     

    İstanbul Ticaret Borsası tarafından hazırlatılan Kırmızı Et Ticareti adlı kitap çalışmasına da değinen Başkan Kopuz, kitabın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

     

    İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz’un konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Fatih Aydoğan, üyelere Ticaret Hukukunda Gelişmeler konulu bir sunum yaptı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

     

    Ardından İstanbul Ticaret Borsası’nın 27 Meslek Komitesi temsilcileri kürsüye gelerek, yaşadıkları sorunları, çözüm önerileri ve çözülen konularla ilgili teşekkürlerini dile getirdiler.

     

    İSTİB MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?