İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
    (17.12.2022 . 16:53:40) (Okuma: 469)

    İstanbul Ticaret borsası Meslek Komiteleri Müşterek toplantısı uzun bir aradan sonra yüz yüze gerçekleştirildi. İstanbul Ticaret Borsası Tuzla Hizmet Biriminde yapılan toplantıya İSTİB’in 27 meslek komitesinin temsilcileri katıldı. 
     
    Toplantının açılışında bir konuşma yapan İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, “Müşterek toplantıların en önemli özelliği, bir taraftan sektörlerin ortak ya da benzer sorunlarını tespit etmek, diğer taraftan Borsamız içerisinde bir birliktelik ortamı oluşturmasıdır. Burada hem yeni komite üyelerimiz sizlerle tanışıp kaynaşacak, hem de bu kürsüden yapılacak konuşmalar ile birbirlerinin dertlerine ortak olarak, beraber çözümler arayacağız. Böylece, ticaretin çeşitli kollarını bir bütün olarak burada ele almış olacağız. Akabinde biz de bu konularda neler yapabileceğimizi düşünüp tartacağız. Makul her çözümü de bir şekilde karar alıcılara ulaştırmaya çalışacağız” dedi.
     
    Yıllardır bir gelenek halinde yapılan toplantılarda dile getirilen ve çözülen sorunları hatırlatan Başkan Ali Kopuz, “Her sektörümüzün kendine has sorunları var. Bu sorunları da çözümleri de en iyi bilen sizlersiniz. Bu ortamda dile getirdiğiniz hem sorunlar hem de çözüm önerilerinin ilgili makamlara iletileceğinden, takip edileceğinden şüpheniz olmasın. Yıllardır çözülen bir çok sorunumuz için ilk adım bu toplantılarda atıldı” şeklinde konuştu.
     
    Toplantıda bir konuşma yapan İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap da yaptığı konuşmada sektör temsilcilerinin önemine dikkat çekerek, “Meclis dediğimiz yer, bir konuyu görüşmek, konuşmak ve tartışmak için vardır. Demokratik tartışmaların ardından burada bir karar alınır ve harekete geçilir. Yani her ne kadar icra çok önemli gibi dursa da işin mutfağı, makinenin ana itici gücü meclistir. Bu yüzden benim sizlerden ricam, bu mecliste size verilen oyların gereğini yerine getirmenizdir” dedi.
     
    Açılış konuşmalarının ardından İSTİB danışmanlarından Av. Dr. Cuma Arif Demir, Taşınmaz Kira Sözleşmeleri, Dr. Öğretim Üyesi Fatih Aydoğan da Şirketlerin Mevzuata Uyumu hakkında birer sunum gerçekleştirdiler ve üyelerin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdılar.
     
    İSTİB Meslek Komiteleri Müşterek toplantısının öğleden sonraki oturumunda Burhan Metin moderatörlüğünde, tüm meslek komiteleri sorun ve çözüm önerilerini dile getirdiler.




İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?