İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
    (14.03.2024 . 18:02:17) (Okuma: 164)

    İstanbul Ticaret Borsası Meslek Komiteleri Müşterek toplantısı Eminönü Merkez binasında yapıldı.

    İSTİB’in 27 meslek komitesinin temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz “Yıl boyunca meclis ve komite toplantılarında sizlerle sektörel konuları görüşme imkânı buluyoruz. Aynı şekilde, her ay belirli bir gıda sektörünün konuşulduğu “Borsa Meydanında Sektörler Konuşuyor” toplantılarında da sizleri bürokratlar, akademisyenler ve sektör duayenleriyle buluşturuyoruz. Bu faaliyetlerden en geniş kapsamlı olanı ise, elbette tüm sektörler olarak bir araya geldiğimiz Müşterek toplantılarımız. Bugün de gıda sektörünün tüm alanlarında faaliyet gösteren iş insanları olarak, sorunlarımızı bir bütün olarak değerlendirecek, çözüm önerileri sunacağız.” dedi.

    Son yapılan müşterek toplantıda gündeme gelen dökme zeytinyağındaki ihracat yasağının devam etmesi gerektiğinden, besilik hayvan sayısının azalışına, tarımsal üretim planlamasının yapılarak arz ve talebin düzenlenmesine kadar çeşitli konularda birçok önemli meselenin gündeme getirildiğini anımsatan Başkan Kopuz konuşmasına şöyle devam etti;

    “Biz bu konuları hem yazılı, hem de şifahi olarak, ilgili kamu otoritelerine taşıdık, taşımaya da devam ediyoruz. Bu konularda kamuoyu oluşturmak için basına demeçler veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ramazan Ayını fiyatları şişirmek için fırsat kollayanlara karşı hem sektör hem de kamu otoritesi olarak teyakkuzda olunması gerektiğini ifade ettik. Dökme Zeytinyağı ihracat yasağının uzatılması konusunu, hemen ilgili mercilere ilettik ve uzatılmasını sağladık. Ceviz ve Bademde yerli üretimin korunması için ithalata gümrük vergisinin artırılması gibi konularda hemen sonuç aldık. Fırıncılık sektörümüzün talepleri olmuştu. Bu konuyu da Ticaret Bakanımızla yaptığımız meclis toplantımızda gündeme getirdik ve kendisine dosya olarak da arz ettik. Diğer taraftan, 29 Şubat tarihinde Birlik Merkezimizde Sektörel Ekonomi Şurası düzenledik. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile hep beraber toplandık. Orada TOBB olarak sizlerin sorunlarını en üst mercilere birebir ilettik. Ekonomi gündemiyle alakalı meseleleri kendilerine aktardık. Sizlerin de sıkılıkla dile getirdiği, tüm sektörlerin ortak sorunu haline gelen nitelikli istihdam ve finansmana erişim gibi genel problemlerimizi konuştuk. Ben de nitelikli istihdam sorunu fazlaca önemsiyorum. Bugün hemen hemen her sektör aynı sıkıntıyı çekiyor, giderek gıda sektörünün kronik bir sorun olmaya başladı. Yıllardır kangren olmuş, son yıllarda ise iyice artmış nitelikli eleman sorununun çözümünü de en iyi biz sektör temsilcilerinin bileceği kanaatindeyim. Önerilerimizi hazırlayalım, ilgililere sunalım…”

    Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Av. Ali Ekin “İş Hukuku Uygulamalarında İşveren Sorunları” Dr. Öğretim Üyesi Fatih Aydoğan “Şirket Yöneticilerinin Sorumluluğu” konu başlıklı birer sunum gerçekleştirdiler ve üyelerin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdılar.

    İSTİB Meslek Komiteleri Müşterek toplantısının son oturumunda Burhan Metin moderatörlüğünde, tüm meslek komiteleri sorun ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

     





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?