İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB MÜŞTEREK TOPLANTISI RİZE’DE YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB MÜŞTEREK TOPLANTISI RİZE’DE YAPILDI
    (17.11.2018 . 14:33:57) (Okuma: 1599)

    İstanbul Ticaret Borsası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı Meslek Komiteleri, Meclis Üyeleri ve Disiplin Kurulu Üyelerinin katılımlarıyla Rize’de gerçekleşti.

     

    Sektör sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı geniş bir katılımla gerçekleşti. Birçok yeni fikrin ortaya sunulduğu toplantı sırasında komitelerden gelen istek ve öneriler Borsa Yönetimi tarafından tek tek not alındı.

     

    Burhan Metin’in moderatörlüğünü yaptığı toplantıda açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz ve Meclis Başkanı Bülent Kasap gerçekleştirdi.

     

    Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz yaptığı konuşmada temsil kabiliyetini arttırmak amacı ile daha evvel 17 olan meslek komitesi sayısını 27’ye çıkarttıklarını hatırlatarak “Herkes kendi komitelerindeki sorunları çok rahatlıkla dile getirebileceği ortamı buldu. Dertlerini ve isteklerini paylaştı. Biz de çalışmaları hemen başlatıp ilk iş olarak, bu taleplerin daha etkin bir şekilde değerlendirilebilmesi için bir komisyon kurduk. Bu komisyonda yer alan Sayın Bülent Başkan, Sayın İlhan Koyunseven’e ve Sayın Hakkı İsmet Aral’a bir kez de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Talepleriniz değerlendiriliyor, en kısa zamanda bu çalışmaların da meyvelerini alacağız” diye konuştu.

     

    Borsa organ üyelerinin sektörlerindeki tüm üyelerin temsilcisi olduğunu anımsatan Başkan Kopuz “Bu görevinizi bir kez daha layığıyla yerine getireceğinizden hiç şüphem yok. Biz burada bu hizmeti vermek için varız. Yeter ki siz bizlere yol gösterin. Biz de gerekli çalışmaları yapıp, lobi faaliyetleri ile sıkıntılarınızı giderelim.” dedi.

     

    Göreve geldiklerinden bu yana çeşitli alanlarda gelişmeler kaydettiklerini hatırlatan Kopuz “6 sene evvel ilk yönetime geldiğimizde karşılaştığımız Borsa ile şimdiki Borsanın durumuna bakıyorum. 21. yy uygun üye hizmet anlayışını benimseyen, gerek hizmet gerekse fiziki şartlarının yenilendiği bir Borsa ile Türkiye’ye hizmet etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

     

    Meclis Başkanı Bülent Kasap Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nın Rize’de olmasının kıymetini bilerek, dostlukları pekiştirirken, iş ilişkilerini kuvvetlendirme fırsatının değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak “Muamelat yönetmeliğine göre, bu toplantıların yılda iki kere yapılması mecburi kılınmıştır. Ancak biz bunu hiçbir zaman mecburiyet olarak görmedik. Siz değerli üyelerimizin dertlerine çözüm bulabilmek, varsa önerilerini değerlendirebilmek için bir fırsat olarak gördük. Daha geçen haftaki Meclis konuşmamda da dile getirdiğim gibi, bizden talepte bulunun, bizi çalışmaya zorlayın. Yoksa bizim bu koltuklarda oturmamızın, burada toplanmamızın bir manası yok. Daha önceki toplantılarda konuşulan konuların Borsamız tarafından ne kadar önemsendiği malumunuz. Bu yüzden “nasılsa çözüm bulunmaz, ilgilenilmez” diye düşünmeyin. Elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan şüphe etmeyin. Sizin talepleriniz bizde yorgunluk değil, şevk yaratır. Bu yüzden, hiç çekinmeden sizden bu fırsatı değerlendirmenizi rica ediyorum” dedi.

     

    Açılış konuşmalarının ardından genel ekonomik değerlendirme sunumunu yapan Prof. Dr. Kerem Alkin, sunum sonrası katılımcıların soruları yanıtladı.

     

    Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Genel Müdürü Ekrem Yüce toplantıda yaptığı konuşmada çayın şehri olan Rize’de bu toplantının yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

     

    Av.  Cuma Demir ve Doç Dr. Fatih Aydoğan Meslek Komiteleri, Meclis Üyeleri ve Disiplin Kurulu Üyelerinin iş ve ticaret hukuku hakkındaki sorularına cevap verdi.

     

     





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?