İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB ULUSAL HUBUBAT KONSEYİ GENEL KURULUNA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB ULUSAL HUBUBAT KONSEYİ GENEL KURULUNA KATILDI
    (05.05.2017 . 13:32:02) (Okuma: 2243)

    Tarım Kanunu'nda belirlenen ulusal tarım politikaları çerçevesinde çalışma yapmak üzere kurulan Ulusal Hububat Konseyi'nin (UHK) 7. Genel Kurulu Konya Ticaret Borsası ev sahipliğinde ve İSTİB Meclis Üyesi ve Hububat – Bakliyat Meslek Komitesi Üyesi Şenol Güntürk’ün katılımıyla gerçekleşti.

     

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı BÜGEM Tohumculuk Daire Başkanı Mehmet Sığırcı'nın gözlemciliğinde Konya'da gerçekleştirilen genel kurulun sonucunda, UHK'nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; Başkan Özkan Taşpınar, Başkan Vekilliğine Yaşar Serpi, Sayman Üyeliğe M. Namık Köklüsoy, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Mehmet Tabur, Sebahattin Yumuşak, Prof. Dr. Bayram Sade, Selçuk Aydınalp, Hasan Gümüş ve Murad Bertan.

     

    TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve Konya Milletvekili M. Uğur Kaleli, Türkiye'de ilk defa bir tarım kanunun kendi dönemlerinde çıkarılmasının Ak Parti'nin tarıma stratejik bir sektör olarak baktığını göstermesi açısından anlamlı olduğunu belirterek, tarım kesimine yıllık 18 milyar lira kaynak aktardıklarını söyledi. 

     

    Ev sahibi olarak konuklara hitap eden Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, tarım ve tarımsal ticaretin ihmal edilemeyecek kadar önemli bir sektör olduğunu belirterek, günümüzde tarım ve gıda güvenliğinin, dünyanın da en önemli sorunlarından biri olarak karşılarına çıktığının altını çizdi. 

     

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı BÜGEM Tohumculuk Daire Başkanı Mehmet Sığırcı ise, Bakanlık olarak hububat üretime büyük önem verdiklerini belirterek, ülke ihtiyacının karşılanması, mamul madde ihracatında kullanılan hammaddenin yurtiçinden temini için havza bazlı üretim sistemine geçtiklerini belirtti. 

     

    Genel kurulda bir konuşma yapan Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Özkan Taşpınar, hububatın Türkiye'nin tüm bölgelerini ilgilendiren en önemli ürün olduğunu belirterek, doğrudan 20 milyon insanımızı, dolaylı olarak tüm ülkeyi ekonomik ve sosyal olarak ilgilendirdiğini ifade etti. Üzerinde en çok konuşulan, spekülasyon yapılan stratejik bir ürün olan hububatın, gerek üretimi gerekse ticareti Türkiye'yi olduğu kadar Dünya'yı da ilgilendirdiğini ifade eden Taşpınar, bu açıdan üretim ve kalitenin artırılmasıyla birlikte sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasının önemine değindi. 





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?