İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB YÖREX FUARINA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB YÖREX FUARINA KATILDI
    (26.10.2018 . 10:25:23) (Okuma: 1645)

    “Sizin Oraların Nesi Meşhur?” sloganıyla yola çıkan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX kapılarını 9’uncu defa ziyaretçilerine açtı. Türkiye’deki yöresel ürünleri bir arada sergileyen YÖREX bu alanda ilk ve tek fuar olarak dikkatleri çekiyor. 

     

    485 kurum ve firmanın katıldığı fuar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve 72 ayrı ilden katılımcılar ağırlıyor. Bu sene YÖREX’i 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 

     

    İstanbul Ticaret Borsası, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven başkanlığından bir heyet ile fuara katıldı. İstanbul Ticaret Borsası, Rize Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Borsası’nın birlikte katıldığı fuarda İSTİB standına yoğun ilgi gösterildi.

     

    Fuar açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “İlinizdeki, ilçenizdeki coğrafi işaretli ürünleri gün yüzüne çıkarın, sahip çıkın, bunları tescil ettirin. Çok şükür bugün geldiğimiz noktada, coğrafi işaretli ürünlerin % 40’ını, Oda-Borsalarımız tescil ettirdi. Oda-Borsalarımız tarafından tescil edilen ürün sayısı 150’yi geçti” dedi.

     

    -Avrupa’da ürünleri tescillenen odalara tebrik

     

    Sadece yurtiçi tescille işin bitmediğine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, önemli olanın yurtdışında da tescili başarmak ve yurtdışı pazarına girmek olduğuna işaret etti. Şu ana kadar Avrupa’da tescillenen 3 ürünün; Gaziantep Baklavası, Aydın İnciri ve Malatya Kayısısı olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Bunu başaran Gaziantep Sanayi Odamızı, Aydın Ticaret Odamızı ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odamızı tebrik ediyorum. Diğer ürünlerimizin AB nezdinde tescili için de çalışıyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerin, üretimini, ticaretini, tüketimini ve denetimini artırmamız lazım. Ticaret Bakanlığımız, yöresel ürünlere %1 oranında raf ayrılmasını sağladı. Ancak bu düzenleme içinde, coğrafi işaretli ürünlerin özellikle belirtilmesinde fayda görüyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerin perakende sektörünün raflarında hak ettiği yeri almasını sağlamamız gerekiyor.

     

    Konuşmasının sonunda coğrafi işaretli ürünlere sahip çıkan, kadın girişimcilere özellikle teşekkür eden Hisarcıklıoğlu,  “Heyecan ve vizyonlarından dolayı hepsiyle iftihar ediyorum. Biz TOBB olarak coğrafi işaretli ürünlere her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. YÖREX’e emek veren, alın teri döken herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

     

    İstanbul Ticaret Borsası heyeti şu isimlerden oluştu: Meclis Başkan Yardımcısı Murat Çalışkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Recep Salih Al, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Tekinaslan, Alaattin Altuntaş, Mehmet Beşir Kılıç, Meclis Üyeleri Yavuz Hacıömeroğlu, Ali Kemal Kazdal, Osman Berberoğlu, Hamza Altınok, Celal Çevik, Ahmet Arslan, Yunis Aksu, Selahattin Bilğiş, Hüseyin Yıldız, Abdullah Çerman ve Genel Sekreter Yardımcısı Taha Enes Şener





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?