İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB YÖREX FUARINDA
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB YÖREX FUARINDA
    (26.10.2016 . 06:38:31) (Okuma: 2842)

    Türkiye’nin her bölgesinden farklı yerel ürünleri bir araya getiren 7. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya’da başladı. Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel de hazır bulundu. 

     

    Açılışta bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, YÖREX’in her yıl daha da büyüdüğünü söylerken, “Bu fuar ilk başladığında 10-15 il vardı. Geçen sene 66 ile ulaştık.Bu sene ise bu sayı 70 oldu. Hedefimiz 81 ilin tamamını bir Türkiye projesi olan Yörex’te toplamak” diye konuştu. 

     

    Ülkemizde 1000’in üzerinde üzerinde coğrafi işaret ürün potansiyeli olduğunu, ancak şu ana kadar tescillenmiş ürünlerimizin sayısının oldukça düşük kaldığını belirten Hisarcıklıoğlu, Fransa'nın her yıl 19 milyar avro sadece coğrafi işaret tescilli ürünlerden gelir elde ettiğini söyledi.

     

    Menderes Türel ise yaptığı konuşmada Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yerel ürünlerin tanıtımını önemsediklerini ve 15 Temmuz nöbetinin her alanda devam etmesi gerektiğini belirten Türel, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Üreticisi de, mal ve insan taşıyan şoförü de, işadamı da nöbete çalışarak devam etmeli”diye konuştu. 

     

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasına Antalya'da önceki gün gerçekleşen patlama için geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Tüfenkci, YÖREX’te emeği geçenlere de teşekkür ederken, “En büyük teşekkürü 15 Temmuz'da dimdik duran Antalya halkına etmek lazım. Milletimiz demokrasisine ve ekonomisine sahip çıkmıştır. Daha çok üreteceğiz, daha çok satacağız, üreterek büyüyeceğiz.” diye konuştu.

     

    Yöresel ürünlerin Türkiye için kıymetli olduğunu belirten Tüfenkci, 2017 yılında fuarı (YÖREX) artık uluslararası arenaya, yurt dışına taşıyacaklarının da müjdesini verdi.

     

    Bu konularda dört gelişme olduğundan da bahseden Tüfenkci, "Bir coğrafi tescil. Bununla ilgili adımlar atıldı ve hızlı bir gelişmeye doğru gidiyoruz. İkincisi markalaşma, her yöresel ürünümüzü özellikle her ilde bir markayı öne çıkarmamız gerekiyor. Üçüncüsü, bakanlık olarak bir düzenleme yaptık. Her ilde yöresel tescil edilmiş ürünün zincir marketlerin raflarında zorunlu yer almasını sağladık. Dördüncüsü de bu yöresel ürünleri uluslararası arenaya, ticarete taşımamız lazım" diye konuştu.

     

    Açılış sonrasında Bakan Tüfenkci, Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, İstanbul Ticaret Borsası standında Meclis Başkanı Bülent Kasap tarafından karşılandı. Günün anısına Başkan Bülent Kasap tarafından Bakan Tüfenkci'ye hediye takdim edildi. 


     

    Meclis Başkanı Bülent Kasap Başkanlığındaki İstanbul Ticaret BORSASI heyetinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, Meclis Başkan Yardımcısı Muhammet Ali Kılıç, Yönetim Kurulu Üyesi Zelkif Kopuz, Meclis Üyeleri Attila Adalı, Osman Berberoğlu, Abdullah Çerman, Genel Sekreter Ali Yavuz Yiğit ve Genel Sekreter Yardımcısı Melike Ertekin yer aldı. 


     

    “Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla Antalya Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 7. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 30 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

     





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?