İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB’DE GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI ve RAMAZAN ŞENLİĞİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB’DE GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI ve RAMAZAN ŞENLİĞİ
    (14.04.2022 . 20:53:13) (Okuma: 568)

    Geleneksel İstanbul Ticaret Borsası İftarı pandemi koşulları sebebiyle iki yıl aradan sonra İSTİB Canlı Hayvan ve Et Borsası tesislerinde dün gerçekleştirildi.

    Yetim çocuklar ve aileleri için verilen iftara, Yönetim Kurulu, Meclis, Meslek Komiteleri ve İSTİB personelinin aileleri ile İstanbul Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcıları B. Alper Kocatürk, Rafet Aydın, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Günaydın, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Adem Yıldırım katıldı. Açık havada gerçekleşen iftar programı  Başkan Ali Kopuz’un konuşması ile başladı.

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz konuşmasına geleneksel hale gelen iftar programında iki yıl aradan sonra bir araya gelmenin mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirerek başladı.

    Kopuz,Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle, kuzeyimizde bir insanlık dramı yaşanıyor. Biz Türk milleti olarak, devlet olarak, din ırk ayırmadan masum insanları ve çocukları hedef alan tüm saldırıların karşısında duruyoruz. Ancak bu gelişmeler yaşanırken, sözde medeni dünyanın ikiyüzlü davranışlarına da üzülerek şahit oluyoruz. Müslümanlara kapanan sınır kapıları, söz konusu batılı mülteciler olunca tek tek açılıyor. Uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından, sayısız yardım kampanyaları düzenleniyor.

    Diğer yandan, işgal edilen Filistin topraklarından tutun da Doğu Türkistan’a varana kadar Müslümanlar ayrımcılığa uğramaya, evlerinden yuvalarından edilmeye devam ediyorlar. İşin ilginç tarafı onları savunan yok. Demek ki bazıları sadece Müslümanlar söz konusu olduğunda kör, sağır ve dilsiz oluyor. Buradan çıkarmamız gereken bir ders var. Birbirimizin elini sıkı bir biçimde tutmalıyız. Güçlü olmalıyız.

    Biz biliyoruz ki, İslam dünyası olarak ancak topyekün bir mücadele verirsek, bu zulümlere “dur” diyebiliriz. Bu mücadele de hamasetle değil, çalışmayla ve üretmeyle olur. Başka ülkelerin merhametine muhtaç olmadan, her alanda kendi kendimize yetebilmeliyiz. İslam’ın güzel ahlak düsturunu, çalışma ahlakı ile birleştirerek bunu başarabiliriz.” dedi.

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Ramazan ayı denildiğinde çocuklukta yaşanan Ramazan sofralarının aklına geldiğini belirterek, geçmiş günleri özlemle anma sebeplerinin çocukken oturdukları Ramazan sofralarındaki sıcaklık olduğunu dile getirdi. Bugünkü Ramazan sofrasında genç kardeşlerimize aynı hissiyatı aktarabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “İstanbul Ticaret Borsası olarak çocuklarımıza bu maneviyatı aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz  konuşmasının sonunda “Sağlığın ve barışın değerini 7’den 70’e anladığımız şu günlerde, Ramazan ayının, tüm insanlığın huzur, afiyet ve kurtuluşuna vesile olasını temenni ediyorum” diyerek tüm davetlilerin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını tebrik etti.

     





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?