İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB’DEN BANGLADEŞ’E ENFORMASYON DESTEĞİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB’DEN BANGLADEŞ’E ENFORMASYON DESTEĞİ
    (18.09.2015 . 09:28:17) (Okuma: 6059)

    İSTİB, Chittangong Borsası, Genel Müdür Yardımcısı Mazbah Uddin, Genel Müdür Yardımcısı Monirul Hoque ve Genel Müdür Asistanı Kamal Uddin Jalal’dan oluşan Bangladeş heyetini ağırladı.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven tarafından karşılanan heyet ile emtia borsacılığı, borsacılık sistemlerini destekleyen, lisanslı depoculuk, elektronik ürün senetleri, elektronik pazarlar gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

     

    İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, Bangladeş heyetine, İstanbul Ticaret Borsası ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. “Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuğu” uygulamalarının, emtia ticaretini çok daha üst seviyelere taşıyacağını ve üreticiyi koruyacağını belirten Koyunseven, Türk halkı ile Bangladeşliler arasındaki dostluk, kardeşlik ve işbirliği bağlarının uzun yıllara dayandığına dikkat çekti.

     

    Bağımsızlık savaşı sırasında, Bengal Müslümanları tarafından toplanan yardımların, gizli bir şekilde milli mücadeleye destek olarak gönderildiğini hatırlatan Koyunseven şöyle konuştu: “o dönemde bize maddi manevi destek olan Bangladeş halkı 1971’de bağımsızlığını kazandığında onları tanıyan ilk ülkelerden biri de Türkiye olmuştur.

     

    Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’nın ülkemize 2012 yılında yapmış bulundukları resmi ziyarette, başta “Yatırımların Karşılıklı Olarak Teşviki ve Korunması” olmak üzere toplam yedi adet anlaşma ve protokol imzalanmış, Türkiye ile Bangladeş arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi ve derinleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

     

    Türk Hava Yolları tarafından geçtiğimiz dönemde İstanbul ile Dakka arasındaki uçak seferlerinin günlük hale getirilmesiyle birlikte Türkiye ile Bangladeş arasında turizm ve ticaret amacıyla giden ve gelen her iki ülke vatandaşları sayısında önemli artış olmuştur. Bu artış önümüzdeki dönemlerde iki ülkenin karşılıklı ticaret hacminde kaydedilmesi beklenen artışlarda yansımalarını bulacağı gibi,  sosyal alanda Türk Halkı ile Bangladeş Halkı arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da pekiştirilmesine katkı sağlayacağı muhakkaktır. 

     

    Türkiye ile Bangladeş arasındaki karşılıklı ticaret hacminin 2015 yılında 3 milyar ABD dolarını aşmasının hedeflenmiş olması da buna en güzel örnektir. 1982’den bu yana başkent Dakka’da ve 1998’den bu yana da ülkenin ikinci büyük kenti olan Çittagong’da Kemal Atatürk bulvarları bulunmaktadır. Aynı şekilde, Ankara’da iki caddeye Bangladeş’in kurucusu Şeyh Mucibur Rahman ile Ziaur Rahman’ın isimleri verilmiştir. Tıpkı Türkiye’nin 2023 hedefi olduğu gibi Bangladeş’in de 2021 hedefi var.  2021 yılında 50 milyar dolarlık tekstil ihracatı yapmayı hedefleyen Bangladeş’in bu hedefe ulaşması en az bizim 2023 hedeflerimize ulaşmamız kadar yakın ve önemlidir. Gördüğümüz üzere; son yıllarda Bangladeş büyük bir atılım gerçekleştirmiştir.  Bugün Bangladeş’in eski imajından sıyrılıp bir başarı hikâyesine dönüşmesini izlemekteyiz. Son olarak şunu ifade etmek isterim ki, Türkiye’nin desteğe ihtiyaç duyduğu her dönemde Bangladeş, Bangladeş’in desteğe ihtiyacı olduğu zamanlarda da Türkiye birbirlerinin yanında olmuşlardır.”

     

    Bangladeş’te kurulması planlanan Ticaret Borsası’nın kuruluş ve geliştirme aşamalarında destek isteyen heyete, İSTİB olarak gereken her türlü desteğin seve seve verilebileceği ifade edildi.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?