İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB’DEN EDİNCİK VE BANDIRMA’YA DESTEK ZİYARETİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB’DEN EDİNCİK VE BANDIRMA’YA DESTEK ZİYARETİ
    (01.06.2015 . 00:00:00) (Okuma: 2582)

    İSTİB 10. Yumurta Meslek Komitesi üyeleri, kuş gribi sebebiyle zor günler geçiren Bandırma ve Edincik’e 21.05.2015 tarihinde destek ve moral ziyaretinde bulundu. Ülkemizin önemli yumurta üretim merkezlerinden, Bandırma ve Edincik 'te kuş gribine rastlanması sonucunda, bölgede önce 1,5 km daha sonra 10 km yarı çaplı karantina bölgesi oluşturuldu. Tarım Bakanlığı tarafından bölgeye kanatlı hayvan girişi ve çıkışı yasaklanarak, itlaf, hijyen ve sterilizasyon çalışmaları başlatıldı. Zarar gören kanatlı hayvan sahiplerinin zararlarının tazmini için de yumurta üreticilerden ve Kaymakamlık tarafından oluşan bir ekip çalışmalara başladı. Bölge üreticilerinin yaşadığı sıkıntılar İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu gündeminde ele alınarak, 10. Yumurta Meslek Komitesi üyeleri tarafından bölgeye moral ve destek ziyareti yapılmasına karar verildi. İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz yaptığı açıklama ile “Ülkemizin önemli yumurta üretim merkezlerinden olan Bandırma ve Edincik bölgesindeki üreticilerimiz kendi kaderlerine terk edilmemelidir. Zor günlerinde yanlarında olduğumuzu bilmeliler” dedi. İlk olarak Bandırma Ticaret Borsasına yapılan ziyarette “Kuş Gribi” ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı. Kuş gribinden zarar gören “Edincik” ve “Bandırma” yumurta üreticileri “Bandırma Birlik” ile temaslarda bulunuldu. Kuş Gribi vakalarının geç bildirilmesinin de ayrıca bir zarara yol açtığı açıklanırken, 1-1,5 milyon tavuk ölürken yalnızca itlaf edilen 860.000 tavuk için ödeme yapıldığı bildirildi. Kuş gribi tazmin tarihinin 02 Mayıs 2015 tarihinden 01 Nisan 2015 tarihine çekilmesi ile bu sorunun ortadan kaldırılabileceğinin altı çizilirken, uygun kredi imkanlarının yaratılması gerekliliği belirtildi. İSTİB Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Sümer, Komite Başkanı Naci Yıldırım, Bölge üreticilerinden Komite Üyesi Metin Güçlü ve ayrıca İstanbul Yumurta Üreticileri Toptancıları ve İş Adamları Derneği Başkanı ve İSTİB üyesi Necati Yıldırım tarafından yapılan ziyaret ile İSTİB’in bölge üreticilerinin yanında olduğu mesajı verilirken, ziyaret bölgede memnuniyetle karşılandı. Bandırma Ticaret Borsası başkanı Halit Sezgin’e ziyaret anısına verilen plaketin ardından ziyaret sona erdi.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?