İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB’İN GELENEKSEL İFTARI TUZLA’DA VERİLDİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB’İN GELENEKSEL İFTARI TUZLA’DA VERİLDİ
    (06.04.2023 . 20:45:06) (Okuma: 265)

    Geleneksel İstanbul Ticaret Borsası İftarı, Tuzla'da bulunan İSTİB Canlı Hayvan ve Et Şubesi’nde düzenlendi.

    Yetim çocuklar ve aileleri için düzenlenen iftara, İstanbul ve bölge ilçeleri bürokrasisini temsilen çok sayıda davetlinin yanı sıra İSTİB organ üyeleri de katıldı. Açık havada gerçekleşen iftarda bir konuşma yapan Başkan Ali Kopuz, geleneksel hale gelen iftar programı vesilesiyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Ramazan ayı denildiğinde çocuklukta yaşanan Ramazan sofralarının aklına geldiğini belirterek, “Bugün buradaki kardeşlerimize yıllar sonra hatırlayabilecekleri anlar yaşatabilirsek ne mutlu bizlere. Şartlar müsaade ettikçe çocuklarımıza bu maneviyatı aktarmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmasında İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısını zalimlik olarak değerlendiren İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Zalim İsrail güvenlik güçleri, bu Ramazan da bizleri şaşırtmadı. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya yine baskın düzenlediler. Kutsal Mabedimizi kirletmeye çalıştılar. İçinde kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinli kardeşlerimize saldırdılar. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve buna çanak tutanları lanetliyorum. Şunu herkes bilmelidir ki, Kudüs Filistin’in, Mescidi Aksa da Müslümanlarındır… Uluslararası toplum ve bazı İslam ülkeleri, bu vahşetin hesabını sormadıkça, dünyaya asla huzur gelmeyecektir” dedi.

    İftar programında misafirlere seslenen İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap da dünya Müslümanlarının yaşadığı acıların kökeninde, eğitim eksikliği, bilimden uzaklaşmış olmak, özgürlük ve bağımsızlıktan mahrum olmak gibi birçok neden bulunduğunu belirterek, “İslam ülkelerinin bir ikisi dışında hiçbirinde demokrasi yoksa, 56 İslam ülkesinin gayrisafi milli hasılasından daha fazlasını Almanya tek başına üretiyorsa, küresel markalar içinde bir tane bile İslam ülkesi markası yoksa, İsrail’in yaptığı saldırıları Türkiye kadar yüksek perdeden eleştiren başka bir İslam ülkesi olmuyorsa, bu durum maalesef devam eder… Müslümanları hamasi nutuklarla kurtaramayız, İsrail’i de lanetleyerek durduramayız… Birbirimizi de kendimizi de kandırmayı bırakarak İslam’ın altın çağında olduğu gibi ilmi Çin’de de olsa gidip almalıyız… Nasıl daha az çalışıp daha çok kazanacağımıza dair düşünmeyi bırakıp, çalışmanın, üretmenin bir ibadet olduğunu hatırlamalıyız” dedi.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?