İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KARDEŞ BORSA RTB’YE İSTİB ZİYARETİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KARDEŞ BORSA RTB’YE İSTİB ZİYARETİ
    (17.11.2018 . 13:39:49) (Okuma: 1497)

    İstanbul Ticaret Borsası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Müşterek Toplantı kapsamında bulundukları Rize’de, Kardeş Borsa Rize Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. İSTİB heyetini RTB Başkanı Mehmet Erdoğan karşıladı.

     

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz“Rize hepimizin ben bir Rizeli olarak Rize’nin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalışıyorum. Kardeş Borsamızın davetiyle bugün burada Rizemizi ve çayımızı bir nebze olsun tanımaya çalışacağız. Aranızdan hiç Rize’ye gelmemiş olanlarınız var. Rize bizim için bambaşka bir şeydir. Ben tatilimi muhakkak Rize’de geçiririm. Herkesi de bundan sonra tatillerini geçirmeleri için bu cennet şehre davet ediyorum” dedi.

     

    Rize Ticaret Borsası çalışmaları hakkında bir sunum yapan RTB Başkanı Mehmet Erdoğan “Borsanın yönetim görevine geldiğimiz günden bugüne çayla ilgili birçok çalışma yaptık. Öncelikle Borsanın Stratejik Planı’nı oluşturup bu plana göre bir yol haritası belirledik. Eksiklerimizi görebilmek amacıyla dünya çay sektörünü yerinde inceleyip ilimizde birçok yeniliğe imza attık. Bunlardan bazıları: Ulusal Çay Konseyi, Çay İhtisas Borsası, Çay Tadımcısı Projesi, Çay Çarşısı Projesi ve Çay Araştırma ve Uygulama (ÇAYMER) Projesidir. Burada Ticaret ve Sanayi Odamıza’da teşekkür ediyorum. ÇAYMER projesini odamızla birlikte gerçekleştirdik. Tesis şu anda sektöre hizmet vermeye başladı. Önümüzdeki yıllarda çay sektörünün önünü açacak AR-GE çalışmalar yapacak ÇAYMER’in sektör için büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum” dedi. 

     

    Programda bir konuşma yapan Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, “Herkesi cenneti yaşamak için Rize’ye davet ediyorum. Rizemiz doğasıyla ve çayıyla var olan bir şehir. Çay sektörünün Borsamızla birlikte ufku açıldı. Çinliler bizim 10 katımız fazla çay üretiyor fakat bizim elimizde farklı bir güç var. Bu güç çay üretiminde kimyasal ilaç kullanılmadan doğal çay üretimimizden kaynaklanmaktadır. Doğal şartlarda üretilen ürünümüzü dünyaya pazarlamalıyız. Bunu turizm ve doğal ürünlerimizle başarabiliriz” dedi.

     

    Konuşmaların ardından Kardeş Borsaların karşılıklı hediye takdimi gerçekleşti.

     

    Toplantıdan sonra Kardeş Borsa Buluşması programı kapsamında ÇAYMER ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette ÇAYMER’in üretim fabrikası ve laboratuvarları incelendi.

     





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?