İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ "1 KASIM’DA TERÖR VE KARMAŞAYI DEF EDECEĞİZ"
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ "1 KASIM’DA TERÖR VE KARMAŞAYI DEF EDECEĞİZ"
    (15.10.2015 . 05:36:21) (Okuma: 5213)

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz, İSTİB Ekim Meclis toplantısında 10 Ekim Cumartesi günü yaşanan terör saldırısının alçakça olduğunu belirterek, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diledi. 

     

    Terörün hedefinin korku, yılgınlık ve panik yaratmak olduğunu belirten Kopuz, “yılmayacağız, korkmayacağız, kardeşlik ve birlikten taviz vermeyeceğiz” dedi.

     

    Teröre karşı verilecek en anlamlı cevabın, daha çok çalışarak daha fazla üretmek olduğuna dikkat çeken Kopuz, İstanbul Ticaret Borsası’nın yönetimi ve üyeleri ile ülke kalkınması ve ekonomimizin büyümesi için var gücüyle çalıştığını ifade etti.

     

    Kopuz: “FED faizi artış kararını 2016’ya erteler”

    Türkiye ve dünya ekonomisindeki son gelişmelere de dikkat çeken İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, ABD Merkez Bankası FED’in geçen ayki toplantısından faiz artırımı çıkmamasının piyasaları rahatlattığını ve doların 2,9 TL’nin altına indiğini belirtti. Kopuz, 8 Ekim Perşembe akşamı FED tarafından yayınlanan açık piyasa komitesinin toplantı tutanaklarına göre FED yetkililerinin, ABD ekonomisini genel performansından memnun olsalar da, Çin ekonomisinin yavaşlamasından dolayı küresel ekonomik sistemdeki artan endişeleri takip ettiklerini söyledi.

     

    Ali Kopuz, “FED, dolardaki artışın ve Çin ekonomisindeki yavaşlamanın ABD ekonomisi üzerindeki etkisini gözlemlemeyi tercih ediyor. Bu nedenle ben FED’in faiz artış kararını 2016 yılına erteleyeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

     

    Siyasi gerginlikler ekonomiyi kötü gösteriyor

     

    Açıklanan sanayi verilene de değinen Kopuz, sanayi üretiminde 7,2’lik bir artış görüldüğünü ve bu yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi üçüncü çeyrekte de en az 2,3 büyüme olabileceğini belirterek, Türk ekonomisinin 2015 yılını yüzde 3 civarında bir büyüme ile 2014 yılından bir miktar daha iyi tamamlayacağına inandığını söyledi.

     

    Tüm bu gelişmeleri olumlu olarak değerlendiren İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, yaklaşan seçimlerin yarattığı siyasi gerginliğin ekonomik tabloyu kötü gösterdiğine dikkat çekerek, “1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nden, ülkemizin geleceğini aydınlatan, terörden beslenenlere haddini bildiren, birlik ve beraberliği tesis edecek güçlü bir iktidarla çıkmasını, istikrarın devam etmesini diliyorum. İnanıyorum ki, ülkemiz üzerinden cereyan eden çirkin oyunları, sandıkta milletçe bozacağız. Vakit, milli birlik ve beraberlik duyguları içinde herkesin kucaklaşma vaktidir. Vakit, kardeşliğe kucak açarak, şer’i, fesadı defetme vaktidir. Vakit, inadına yatırım yaparak ezberleri bozmak vaktidir” diye konuştu.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?