İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ “100 GÜNLÜK EYLEM PLANI, ÇOKTAN BAŞLAMIŞ EKONOMİ SAVAŞLARI İÇİN TÜRKİYE’NİN STRATEJİ BELGESİ”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ “100 GÜNLÜK EYLEM PLANI, ÇOKTAN BAŞLAMIŞ EKONOMİ SAVAŞLARI İÇİN TÜRKİYE’NİN STRATEJİ BELGESİ”
    (04.08.2018 . 19:44:03) (Okuma: 1532)

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz: “100 Günlük Eylem Planı, çoktan başlamış ekonomi savaşları için Türkiye’nin strateji belgesi”

     

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan “100 Günlük Eylem Planı"nı değerlendirdi.

     

    Hükümet tarafından önümüzdeki 100 gün içerisinde gerçekleştirileceği açıklanan icraatları çok olumlu bulduğunu söyleyen Kopuz“Kredi derecelendirme kuruluşlarının son yıllarda aldığı art niyetli kararlar ve geçtiğimiz günlerde ABD’nin özgür yargımıza müdahale etmeye kalkması ile ayyuka çıkan bir durum var: Bir çok alanda olduğu gibi Ekonomimiz de açık şekilde bir saldırı altındadır. Bu noktada bizim de üzerimize düşen görevler var. Ekonomi savaşında, iş dünyası olarak ülkemizin en önemli cephelerinden biri olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

     

    100 günlük eylem planında, mevcut bütçenin dışına çıkılmadan binin üzerinde projenin hayata geçirilecek olmasının Başkanlık sisteminin somut bir getirisi olduğunu vurgulayan Kopuz, “Ne kadar büyük bir eşik atladığımızı art niyetli olmayan herkesin görmesi gerek. Artık icra makamı gibi işleyecek bakanlıklar sahada daha etkin olacak ve bu durumun, hayatın her alanına müspet yansımalarını göreceğiz.” dedi.

     

    Açıklanan projeleri de değerlendiren Kopuz şöyle konuştu, “Uzun zamandır çalışmalarını desteklediğimiz ve kurucu ortağı da olduğumuz Ürün İhtisas Borsasının 2019 yılında faaliyete geçmesi için yapılan çalışmalara katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca programda, iş verenlerin en önemli ihtiyaçlarından olan nitelikli iş gücü ve mesleki eğitim konularına önem verilmesi, İstihdam seferberliği ile geldiğimiz noktayı daha ileri taşıyacak olması açısından oldukça önemli.”

     

    İhracat odaklı büyüme hususunun hem iş dünyası hem de milletimiz için sevindirici bir gelişme olduğuna dikkat çeken Başkan Kopuz“Yeni dış pazarlara açılabiliyor olmak sadece ülkemizin ihraç kapasitesini arttırmayacak, aynı zamanda akılları sıra bizi ekonomik yaptırımlar ve ambargolarla tehdit etmeye kalkan malum ülkelerin politik saldırılarına karşı da etkili bir önlem olacaktır.” diye konuştu.

     

    Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin artırılması kararı ile ilgili de konuşan Başkan Kopuz, “Her zaman vurguladığımız nokta ihracat gelirimizi arttırmak istiyorsak katma değerli üretime ihtiyacımızın olduğuydu. Sanayileşmiş ülkeler AR-GE ve tasarım merkezlerine büyük yatırımlar yaparken bizim sessiz kalmamamız gerekiyordu. Bu sebeple söz konusu merkezlerin sayısının artırılacak olması zamanı  gelmiş stratejik bir hamleydi” dedi.

     

    Artık Türkiye'nin, Başkanlık sistemi ile beraber, bürokrasi engeline takılmadan 2023 hedeflerine süratle hareket ettiğini belirten Ali Kopuz, Türkiye’nin yeni sistem ve güçlü lideri ile büyük atılımlar gerçekleştireceğini, dünyanın ilk 10 ekonomisine girme hedefine doğru dev bir adım attığını söyledi.

     

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?