İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ: “E-TİCARETTE FIRSAT VE DESTEK VAR”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ: “E-TİCARETTE FIRSAT VE DESTEK VAR”
    (20.07.2020 . 14:15:13) (Okuma: 420)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, yaptığı basın açıklamasında, salgın sürecinin e-ticaretteki fırsatları artırdığını belirterek, “E- ticarette fırsatların yanında destek de var. Özellikle KOBİ’lerimiz bunları değerlendirmeli” dedi.

     

    Tüm dünyayı etkileyen salgının alışveriş alışkanlıklarını hızla değiştirdiğini hatırlatan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, içinde bulunduğumuz dönemde e-ticaretin öneminin daha iyi anlaşıldığını ve yıllar sürecek gelişmenin aylar içinde gerçekleştiğini belirterek, “Birkaç ay içinde hem e-ticaret hacmi hem de internet alışverişinde ilk kez kullanılan kredi kartları olağanüstü derecede arttı… Bu durum e-ticaretin yarınının bugün yaşanmaya başladığının en güzel göstergesi. Yani fırsatlar artıyor ve hepimiz bunun farkındayız. Ancak e-ticarete verilen desteklerin yeterince farkında değiliz” dedi.

     

    E-ticaret Destekleri

     

    Son zamanlarda KOBİ’lerin yeni ekonomiye uyum sağlaması için birçok destek açıklandığını belirten İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, “Firmalarımız bu desteklerden yararlanma konusunda daha aktif olmalı” şeklinde konuştu.

     

    Ali Kopuz şunları söyledi: “Hem Ticaret Bakanlığımız hem KOSGEB hem de TÜBİTAK’ın e-ticareti destekleyen çalışmaları var. Üstelik bu destekler yanında konuyla ilgili eğitimler de veriliyor. Bu desteklerden yararlanan firmalarımız da var. Örneğin Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, Nisan sonunda başlattıkları “e-Ticaret Olarak KOBİ’lerin Yanındayız” kampanyasından, 135 bin KOBİ’nin yararlandığını ifade etti. Üstelik bu KOBİ’lerden 3 bin tanesi ilk defa e-ticaret işlemi gerçekleştirdi. Bu çok önemli bir başarı… Ancak ilk defa işlem gerçekleştiren firmaların daha fazla olması lazım… E-ticarete entegre olmamış KOBİ’miz kalmamalı. Tüm KOBİ’lerimizin bu kampanyadan yararlanmasının, işletmelerinizin geleceği için büyük önem arz ettiğini düşünüyorum.

     

    Ticaret Bakanlığımız, e-ticaret sitesi üyelik giderlerinin önemli kısmını karşılıyor, web sitesi üyeliği giderlerini destekliyor, gerektiğinde yazılım giderlerine de katkıda bulunuyor. Buna ilaveten, Sayın TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, e-ticaret platformları için vergi oranlarının düşürülmesi talebini ilgili bakanlarımıza iletti.Yani e-ticarette yer almak için en doğru zamandayız. KOBİ’lerimiz bu fırsatları kaçırmamalı.”

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?