İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ "İŞ DÜNYASI DA MİLLET DE İSTİKRAR SÜRSÜN İSTİYOR"
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ "İŞ DÜNYASI DA MİLLET DE İSTİKRAR SÜRSÜN İSTİYOR"
    (07.06.2018 . 16:27:01) (Okuma: 1801)

    İstanbul Ticaret Borsası’nın Haziran ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, iş dünyasının da milletin de istikrarın sürmesini istediğini belirterek, seçim öncesi yaşanan ticaret savaşlarının toplumun her kesimini hedeflediğini ifade etti. Kopuz, “Ben Ali Kopuz olarak, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyorum. Türk iş âlemi ve halkımızın da oyunu istikrardan yana kullanacağına inanıyorum” dedi.

     

    Ekonomik saldırı var…

     

    Türkiye’nin seçim öncesi belirsizlik ortamlarını daha önce defalarca yaşadığını hatırlatan Ali Kopuz, “Bununla beraber, küresel eğilimleri etkileyen bazı dış gelişmeler de yaşanıyor. Petrol fiyatları arttı. Gelişen ekonomilere olumsuz bakış ve riskten kaçınma eğilimi güçlendi. Bununla birlikte “Ticaret Savaşları” konusu gündeme geldi. Tüm bunlara, Cuma günü beklenenden iyi çıkan ABD İşsizlik verilerinin de eklenmesiyle Dolar güç kazandı” dedi.

     

    Türkiye’ye karşı gerçekleştirilen ekonomik saldırıların da sürdüğünü belirten Ali Kopuz, şöyle konuştu:

     

    “Kafaları bulandırmak için her zaman için pusuda bekleyen malum şer odakları, yine harekete geçmiş durumda. Kredi derecelendirme kuruluşlarından biri ülke notumuzu, diğeri ise yaklaşık 25 bankamızı üç ay süreli yakın izlemeye aldı. Hâlbuki Merkez Bankası, son açıkladığı Finansal İstikrar Raporu'nda, bankacılık sektörünün güçlü bir sermaye yapısına sahip olduğunu bir kez daha teyit etmiş durumda. Saldırılar bu şekilde olunca, bu kuruluşlar yaptığımız çalışmaların piyasalarda yarattığı etkinin gücünü bir nebze de olsa azalttılar. Ancak, seçim ortamına rağmen hükümetimiz çalışmalarına devam ediyor. Gıda fiyatlarının enflasyona katkısını minimize etmek için, arzı artıcı tedbirlerle ilgili teşvik ve destekler hazırlanmış durumda.” 

     

    İSTİB Haziran 2018 Meclis Toplantısı

     

    Sadece faiz artırımı sorunu çözmez…

     

    IMF’nin Türkiye ekonomisinin  'aşırı ısındığı’ analizini yaptığını hatırlatan Başkan Ali Kopuz, “Ben burada bir yönlendirme seziyorum. Yani IMF bize ne diyor: Sende talep enflasyonu var, önlem al. Önlem ne olacak? Merkez bankasının faiz artırımı… Doların güçlenmesi yüzünden birçok gelişmekte olan ülkenin Merkez Bankaları faizleri yukarı çekti. İşte az önce bizim Merkez bankamız da faizi 125 baz puan artırarak 17,75 yaptı. Peki, Faiz artırınca iş çözülecek mi? Hayır. Niye? Çünkü bizde son 1 buçuk yıldır talep enflasyonu değil maliyet enflasyonu var. ÜFE artış oranı % 20.2, TÜFE %12.2. İki enflasyon arasındaki 8 puanlık makas bunu işaret ediyor.

     

    Merkez bankasının teknik hesabına göre TL'deki her yüzde 10’luk değer kaybı, ekonomimize 1.5 puan maliyet enflasyonu olarak yansıyor. Dolar yılbaşında 3,78 iken bugün 4,45-4,50 seviyelerinde. Sadece kur artışı nedeniyle ÜFE'nin üzerine 4 puan daha maliyet enflasyonunu arttırıcı etki geldi. Birçok arkadaşımız, son dönemdeki kur artışlarının merkez bankasının hızlı hareket etmemesiyle alakalı olduğunu söylüyor. Böyle bir şey yok. Efendim merkez bankası bağımsız değilmiş, ondan bu durum başımıza geliyormuş. Arkadaşlar; Önce sorunu doğru tespit etmeli sonra da yerinde tedbirler almalıyız. Sadece faiz artırımıyla, para politikası tedbirleri ile maliyet enflasyonuyla mücadele edemezsiniz. Burada maliye ve ekonomi politikası tedbirleri çok önemli… Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada, kur üzerinden oynanan oyunlara dikkat çekerek, “Bunlar Türkiye üzerinde oynanan manipülasyonlardır. İnşallah 24 Haziran'dan sonra bunlarla hesaplaşacağız. İnşallah bunlara çok ciddi bir manifestoyu 24 Haziran'dan sonra biz çekeceğiz" ifadesini kullandı.

     

    İnşallah hazırlanan ekonomi ve maliye politikası setiyle bu sıkıntılı dönemi de aşacağız. Piyasaların az evvel bahsettiğim birçok konjonktürel sebepten ötürü yaşanan kur dalgalanmaları ve bunların enflasyona yansımaları, ekonomimizin temelinin sağlam olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu noktada, 11 Haziran'da açıklanacak 2018 ilk çeyrek büyümesinin her şeye rağmen yüzde 7’yi aşacağını düşünüyorum” dedi.

     

    İş dünyası istikrarın sürmesini istiyor…

     

    24 Haziran’daki seçimlerin önemine dikkat çeken İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, yeni sistemin Türkiye için hayırlar getireceğine inandığını belirterek şunları söyledi: “Bizler iş dünyası olarak bürokrasiden, hantal yapılardan çok çektik. Daha hızlı ve daha etkin kararlar alan bir devlet yapısına, bu ülkede en çok iş dünyasının ihtiyacı var. Bu noktada, konuşulduğu ilk günden bu yana desteklediğimiz ve ülkemizin son 16 yıldaki istikrarını bir başka boyuta taşıyacak olan bu sistemi, iş dünyasının bir ferdi olarak sevinçle karşılıyorum.

     

    Benim her zaman söylediğim bir şey var, biz hizmet konusunda tarafsızız. Üyelerimize ve Türk ekonomisine yaptığımız hizmetlerde, hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadık, yapmayız. Ama ülkemiz için tarafımızı belli etmemiz gerektiği zaman da, açık yüreklilikle tarafımızı ortaya koyarız. Ben Ali Kopuz olarak, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyorum. Türk iş âlemi ve halkımızın da oyunu istikrardan yana kullanacağına inanıyorum.”

     

    Borsa borçlarınızı da yapılandırabilirsiniz…

     

    Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili Kanunun, 18 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, bu kanun ile işverenin hayatını kolaylaştıracak birçok yeniliğin geldiğini belirtti.

     

    Ali Kopuz, kanunun Borsayı ilgilendiren kısmına da dikkat çekerek önemli hatırlatmalarda bulundu: “Yasa kapsamında 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuru yapan üyelerimizin, Borsamıza olan Yıllık Aidat ve Tescil Ücretleri borçlarının yapılandırılması mümkün hale geldi.

     

    Buna göre, 31 Mart 2018 tarihinden önce ödenmesi gerektiği halde ödenmeyen aidat ve tescil ücretlerinin asılları ödendiği takdirde, bunlara uygulanan faizler ve gecikme zammı alınmayacak. Ayrıca dilerseniz, bu borçları 6 taksite kadar yayarak ödeme şansına sahipsiniz.

     

    Bütün detaylara burada girmeyeceğim, zaten internet sitemizde tüm ayrıntılarıyla paylaştık. Gerektiği takdirde Borsa personelimiz sizlere yardımcı olacaktır.”

     

    Yerli otomobil hayalimizin gerçekleşmesi yakın…

     

    Yerli otomobil çalışmalarıyla ilgili gelişmelere de değinen Başkan Ali Kopuz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun birleştirici gücüyle, geçen sene yerli otomobil konusunda çalışmalara başlanmıştı. Nihayetinde, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kuruluşu tamamlandı. Şirketin CEO’su da atandı.

     

    1 Eylül itibarıyla görevine başlayacak olan Mehmet Gürcan Karakaş Bey’i huzurlarınızda tebrik ediyorum. Kendisinin bu hayalimizi gerçekleştirmeye muvaffak olacağından en ufak bir şüphem yoktur. Daha evvel yaşadığımız başarısız yerli otomobil denemelerinin ardından, güçlü bir yönetimle yeni bir kalkınma hamlesi gerekiyordu. Ben bu hamlenin sadece otomobil sektörü için değil yan sektörlere de, kalkınmamıza da büyük bir ivme kazandıracağını düşünüyorum. Bütün Türkiye’yi heyecanlandıran bu stratejik hamlenin, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

     





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?