İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ “İSTİHDAM ÇAĞRISINA GÖNÜLDEN EVET”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ “İSTİHDAM ÇAĞRISINA GÖNÜLDEN EVET”
    (14.02.2017 . 16:05:40) (Okuma: 2120)

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Şubat ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada “Türkiye Ekonomi Şurası”nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan istihdam çağrısının çok önemli olduğuna inandığını söyledi. Kopuz“Biz İstanbul Ticaret Borsası olarak bu çağrıya gönülden evet diyoruz. Her zaman söylediğim gibi bizler daha çok çalışarak, daha çok üreterek ülkemizi savunuyoruz, biz bu ülkenin silahsız kuvvetleriyiz, büyük Türkiye’nin teminatıyız” dedi.

     

     

    Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Başkan Ali Kopuz“Ülkemizin her alanda saldırı altında olduğu, bir yandan terör diğer yandan ekonomik tetikçiler ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının saldırıları sürerken bizlere düşen bu ülkenin selameti için sadece elimizi taşın altına koymak değil tüm varlığımızı koymaktır” şeklinde konuştu.

     

     

    2016 yılında TOBB ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü” imzalandığını hatırlatan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, protokol kapsamında piyasanın talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesi amacıyla altyapı oluşturulduğunu ve İstanbul Ticaret Borsası’nın da bu çalışmalara aktif olarak katkı verdiğini belirterek şöyle konuştu: “İstihdam destekleri ile ilgili herhangi bir talebiniz olur ise Borsamıza başvurmanız yeterli olacaktır... Konusunda uzman personelimiz, destekler hakkında bilgilendirilmeniz ve desteklere ulaşmanız konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

     

     

    İstihdam konusunda hangi desteklerden yararlanabilirim derseniz “İşbaşı Eğitim Programı” var. Bu teşvikten en az iki çalışanı olan işletmeler faydalanıyor. Çalıştıracağınız kişiye 160 iş günü işyerinizde eğitim veriyor işi öğretiyorsunuz cebinizden bir kuruş para çıkmıyor. Eğitime katılan işçi ise İŞKUR’dan günlük 50 TL alıyor.

     

     

    Bu eğitim tamamlandıktan sonra eğer bu kişiyi işe alırsanız bu işe aldığınız işçiler için 2017 yılı sonuna kadar hiçbir vergi ve sigorta pirimi ödemeyeceksiniz. 2018 yılından itibaren ise işveren sigorta primi ödemiyorsunuz. Bu destek işçinin işe alım tarihinden itibaren İmalat sanayii sektöründe iseniz 42 diğer sektörlerde iseniz 30 aylık süreyi kapsıyor.

     

     

    Ayrıca sizlerden talep gelmesi halinde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan çalışanlarınıza yönelik olarak protokol kapsamında kurs düzenleyebiliriz. Bu konuda daha geniş bilgi almak isterseniz Araştırma ve Proje Şubemize başvurabilirsiniz.”

     

    En az artı bir istihdam

     

     

    “Türkiye Ekonomi Şurası”nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan istihdam çağrısı üzerine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Üyelerine "Türkiye'nin geleceğine en az artı bir istihdam sağlamaları" çağrısında bulunmuştu.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?