İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ “KISIR TARTIŞMALARLA KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ “KISIR TARTIŞMALARLA KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK”
    (12.07.2018 . 16:40:45) (Okuma: 2045)

    İstanbul Ticaret Borsası’nın Temmuz ayı Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, 24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’de yeni bir dönem başladığını belirterek, “Artık kısır tartışmalarla, suni gündemlerle kaybedecek vaktimiz yok. Vakit, herkesin başka hesaplarını bir kenara bırakıp, seçilmiş Başkanımıza destek olma vaktidir” dedi.

     

    24 Haziran seçimlerinde, önümüzdeki tercihin, istikrarın ve büyümenin devam edip etmemesi olduğuna inandığını ve bunu ifade ettiğini söyleyen Başkan Kopuz“Ben Ali Kopuz olarak, açık ve seçik bir şekilde daha önceki seçimlerde olduğu gibi, 24 Haziran’da da oyumu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanacağımı belirtmiştim. Şükürler olsun ki, aziz milletimiz de bir kez daha liderinin arkasında durmuş ve devletin bekası için en doğru kararı aldı” şeklinde konuştu.

     

    Yeni Bakanlar Kurulu’nda, hiçbir ideolojik ölçüt gözetilmediğini, tek kriterin liyakat olduğunu ifade eden İSTİB Başkanı Ali Kopuz, sözlerine şöyle devam etti; “Bakanlarımızın en önemli yönü, hepsinin kendi alanlarında uzman ve başarılı isimler olmalarıdır. Ben, 16 yıldır her alanda yaşadığımız gelişimin devamı ve milletimizin refahının artması için, büyük atılımlar yapabilecek kalibrede bir ekip kurulduğuna inanıyorum. Ekonomi odaklı ve kalkınma hedefli oluşturulan bu kabineyi, iş dünyasının bir ferdi olarak memnuniyetle karşılıyorum. Ayrıca kabinede TOBB camiasında görev almış, iş dünyasını, reel sektörü çok iyi tanıyan kişiler de var. Bu da iş âlemi için mühim bir fırsattır. Şunu açıklıkla söyleyebilirim ki, yeni sistemin, sıklıkla bürokrasi engeline takılan iş dünyasının önünü açacağına yürekten inanıyorum.”

     

    Reformlar hızla gerçekleşecek

     

    Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hareket kabiliyeti dar bir kamu idari sistemi yüzünden bir türlü yapılamayan reformların, süratle gerçekleştirileceğine inandığını belirten Başkan KopuzTürkiye, uzun süredir karşı karşıya olduğu, ekonomi alandaki tuzakları ezip geçerek, hamlelerini yapacak. Karşı strateji oluşturma süreçlerinde daha aktif olacak. Başkanlık sistemini 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak adına atılmış dev bir adım olarak görüyorum dedi.

     

    İSTİB Temmuz 2018 Meclis Toplantısı

     

    En büyük hainlik…

     

    Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünün yaklaştığını da hatırlatan Ali Kopuz“Pazar günü, bu zamana kadar ülkemize karşı yapılmış en büyük ve en kalleş hainliklerden biri olan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü. Bu alçaklığı yapan hainleri asla affetmeyeceğiz. Şehit ve gazilerimizi de asla unutmayacağız.

     

    O gecenin kahramanı, Başkomutanımızın liderliği ile sokakları dolduran aziz milletimizdir. Genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle, kadınıyla, şehadet şerbetini içmeye hazır bir şekilde, canları pahasına bu vatanı savundular.

     

    Ferasetli milletimiz bununla da yetinmedi. Türkiye’nin ekonomik açıdan cendereye alınmak istendiğini görüp, tüketim harcamalarını kesmedi” dedi.

     

    Hainlere rağmen hızla toparlandık

     

    Darbe girişimi sonrası Türkiye’de hayatın hızla normalleştiğini ve ekonominin toparlandığını hatırlatan Başkan Kopuz, bu durumun milletin feraseti sayesinde gerçekleştiğini vurguladı: “Bildiğiniz üzere, 2009 yılındaki küresel kriz dönemi hariç sürekli büyüyen Türk ekonomisi, darbe girişimi yüzünden, ilk kez büyümesine ara vermek zorunda kalmıştı.

     

    Bu noktada yine devreye giren milletimiz ve Türk iş âlemi, yaptığı fedakârlıklar ile ekonomimizin büyüme çizgisini devam ettirmiştir.

     

    Bu sayede, 15 Temmuz’a rağmen 2016 yılını büyüme ile tamamlamayı başardık.

     

    2017’de ise tamamen silkinip % 7.4 gibi ciddi bir büyüme oranı yakaladık. 2018 yılı ilk çeyrek büyümesi ise geçtiğimiz günlerde yine % 7.4 olarak açıklandı.”





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?