İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ, MÜSİAD 25. OLAĞAN GENEL KURUL’UNA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ, MÜSİAD 25. OLAĞAN GENEL KURUL’UNA KATILDI
    (04.05.2019 . 14:01:50) (Okuma: 945)

    TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 25. Olağan Genel Kurulu ve Genel Merkez Binası Açılış Törenine katıldı.

     

    Açılışını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Genel Merkez Binası Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OktayHazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji Bakanı Fatih Dönmez, TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz ile çok sayıda devlet yetkilisi, STK ve Oda Başkanının da katılımı ile gerçekleştirildi.

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye ortak paydası altında birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek, önümüzdeki dönemi her bakımdan en verimli şekilde değerlendirmekte kararlıyız. Ekonomiden adalete kadar her alanda yapısal reformların hazırlıklarını hızla yapıyoruz” dedi.

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD'ın “milletle bağını asla koparmadan büyümeye devam etmesini” memnuniyetle izlediğini ifade ederek, “Devletle milletimiz ve özellikle de sermaye çevreleri arasındaki güçlü köprü olan MÜSİAD, verdiğimiz her mücadelede yanımızda yer alarak, millî ve yerli duruşunu da göstermiştir. Bunun en önemli ispatı da 15 Temmuz olayıdır” dedi.

     

    “Türkiye, Son 17 Yılda Yakın Tarihimizin En Büyük Atılımlarına Şahit Oldu”

     

    Türkiye’nin tarih boyunca daima önem verilen bir coğrafya üzerinde bulunduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Söğüt’te diktiğimiz fidanı, 3 kıta 7 iklimi kucaklayan ulu çınara çevirmeyi yine bu coğrafyada başardık. Bir asır önce adeta tüm dünyanın üzerimize geldiği bir dönemde gerçekten çok çetin mücadelelerle kendimize yeni bir devlet kurarak, ümitlerimizi tekrar tazeledik. Genç Cumhuriyetimiz, demokrasiden ekonomiye, her alanda pek çok sınamadan geçerek, bugünlere ulaştı. Özellikle AK Parti iktidarlarının yönetimindeki son 17 yılda ülkemiz, yakın tarihimizin en büyük atılımlarına şahit oldu. Demokrasimizi güçlendirmek için hayata geçirdiğimiz yapısal reformlarla Türkiye, geçmişte kendisine vakit ve enerji kaybettiren tartışmaları geride bıraktı. Ekonomide attığımız adımlarla hem milletimizi zenginleştirdik hem de devletimizi güçlendirdik. Dış politikada ülkemizin algısını değiştirdik, pasaportumuza itibar kazandırdık” şeklinde konuştu.

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye güçlendikçe, kalbini ve umudunu Türkiye'ye bağlayanların da yüzünün güldüğünü belirterek şunları söyledi: “Dünyanın neresine gidersek gidelim sırf Türk olduğumuz için sırf Türkiye'den geldiğimiz için bizi el üstünde tutan, bize muhabbet besleyen insanlarla karşılaşıyoruz. Bizlere verilen kıymet kendimizle birlikte tüm mazlumların, mağdurların, tüm ümmetin ve tüm insanlığın hakkını, hukukunu koruyor, derdiyle dertleniyor, çözümü için fedakârlık yapıyor olmamızdan kaynaklanıyor.”

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülke ve millet olarak sadece son 6 yılda yaşadıklarımızı dahi pek çok toplumun asırlık geçmişiyle mukayese etmek mümkün değildir. Sokakların karıştırılmasından sınırlarımızın tacizine, mahallelerimizi çukurlarla bölme teşebbüsünden kanlı darbe girişimine kadar akla hayale gelmeyecek saldırılara maruz kaldık. Balkanlardan Orta Doğu'ya, şimdi de Güney Amerika'ya kadar dünyanın pek çok yerinde oynanan bir oyun ülkemizde de sahnelenmeye çalışıldı. Hamdolsun milletimiz bu tezgâhı gördü ve birliğine beraberliğine kardeşliğine sımsıkı sahip çıkarak, oyunu bozdu” dedi.

     

    “Milletin İradesinin Üzerinde Bir İrade Tanımadık, Tanımayacağız”

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaset, toplum, diplomasi, hatta terör mühendisliği gayretleri sonuç vermeyince doğrudan milletin birliğine, beraberliğine saldırılmaya başlandığını kaydetti. Türkiye'nin ve demokrasinin en büyük gücü olan seçimleri, milletin sandıktan çıkan iradesini tartışma konusu yaparak, birliğin çimentosunu çatlatma, demirlerinin kırılma hesabı yapıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi buradan bir kez daha ilan ediyorum, biz hiçbir zaman milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımadık, tanımayacağız” ifadelerini kullandı.

     

    Milletin iradesine olan saygıları sebebiyle seçim süreçlerini yakından takip edip, sandıktan çıkan her oyun yerini bulması için çalıştıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün çabamız milletin oyunun kıymetini millete iadedir. Bütün çabamız usulsüzlüklerle, yolsuzluklarla bir 31 Mart'ı kurban etmek istemiyoruz. İşte çıkmış bakıyorsunuz ki ana muhalefetin birkaç temsilcisi ne diyorlar? Çok enteresan, kime diyorlar? Yüksek Seçim Kurulu’na. 'Kızılay'a çıkamazsınız' diyorlar. Tehdit ediyorlar. Anayasanın 138. maddesine bu tamamen aykırıdır. Bırakın bu şekilde bir uyarıyı, 'imada dahi bulunamazsınız' der Anayasanın 138. maddesi. Ben de burada bir şeye üzülüyorum.  Şu anda Yüksek Seçim Kurulunun Sayın Başkanı kendilerine yapılan bu tehdit karşısında şu ana kadar niçin acaba bir yazılı açıklama yapmak suretiyle 'Siz nasıl olur da bizi tehdit edersiniz?' demiyor?” diye konuştu.

     

    AK Parti’yi hukuki haklarını kullandığı için suçlayanların geçmişte sandıkta çıkan iradenin bizatihi kendisine nasıl savaş açtıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihleri boyunca milletle, milletin değerleriyle, milletin iradesiyle kavga edenlerin bugün suskunluk içine girmelerinin gerisindeki stratejiyi de, o stratejinin sahiplerini de biz çok iyi biliyoruz. Biz milletimizin hakkı, hukuku, değerleri, iradesi söz konusu olduğunda yedi düvele karşı koymaktan çekinmedik ki bunların karşısında tereddüde düşelim, bizim böyle bir derdimiz yok” dedi.

     

    “Milletimizin Hakkı, Hukuku Söz Konusu Olduğunda Yedi Düvele Karşı Koymaktan Çekinmedik”

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihleri boyunca milletin değerleri ve iradesiyle kavga edenlerin suskunluk içerisine girmelerinin gerisindeki stratejiyi de stratejinin sahiplerini de çok iyi bildiklerini kaydederek, “Biz milletimizin hakkı, hukuku, değerleri, iradesi söz konusu olduğunda yedi düvele karşı koymaktan çekinmedik ki bunların karşısında tereddüde düşelim. Ülkenin hiçbir meselesiyle ilgili en küçük bir tespitleri, teklifleri, projeleri olmayanları allayıp pullayıp millete umut olarak pazarlayanların taktiği çökmeye mahkûmdur. CHP'nin gerçek yüzünü milletten saklamaya, CHP'yi milletten kaçırmaya, CHP’nin faşist zihniyetini perdelemeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” diye konuştu.

     

    Kandil'den nasıl talimatlar verildiğinin görüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl tehditlerin yağdırıldığını gördünüz. Daha şimdiden söyledikleri ne? 'Kürdistani heyetlerimiz kazandı' diyor. Diyen kim? Eş başkanlardan bir tanesi. Her şey bu kadar açık ve ortada. Böyle bir beka meselesi ortadayken buna karşı biz sessiz mi kalacağız? Böyle kolay kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

     

    Aynı çevrelerin Gezi olaylarını milletimize ağaç sevgisi diye yutturmaya çalıştığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözlere yer verdi: “Aynı çevreler PKK'lı teröristleri 'çiçek çocuk' diye pazarlamaya çalışmıştı. Aynı çevreler çukur eylemlerini hak arayışı kılıfına sokmak için uğraşmışlardı. Aynı çevreler Suriye sınırı boyunca terör koridoru kurma projesini ‘mazlumların zulümden kurtuluş mücadelesi’ diye pazarlamışlardı. Aynı çevreler FETÖ ihanet şebekesinin darbe girişimlerini tiyatro diyerek ibra etmenin peşine düşmüşlerdi. Aynı çevreler 24 Haziran seçimlerinde yüzde 30'u yüzde 52'den büyük göstermeye kalkarak matematik bilimine dahi ihanet etmişlerdi. Şimdi de aynı çevreler 31 Mart seçimlerinin sonuçları üzerinden yeni hayaller kuruyorlar. Milletimizde gönül ve kafa birliği devam ettiği müddetçe, Allah'ın izni ile hiçbir fani güç bizim sırtımızı yere getiremez. Vesayetçilerin, cuntacıların, darbecilerin, içerideki ve dışarıdaki envai çeşit lobinin nice tuzağını bozduk, bu sinsi oyunu da bozacağız. Çünkü biz hep halkın ve hakkın hizmetinde olduk, öyle de devam edeceğiz.”

     

    Önlerinde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis olarak yaklaşık 4 yıl, belediyelerde ise 5 yıllık icraat dönemi bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz bizden icraat bekliyor, hizmet bekliyor, sorunlarına çözüm bekliyor. Türkiye ortak paydası altında birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek, önümüzdeki dönemi her bakımdan en verimli şekilde değerlendirmekte kararlıyız” dedi.

     

    “Ekonomiden Adalete Kadar Her Alanda Yapısal Reformların Hazırlıklarını Hızla Yapıyoruz”

     

    Cumhur İttifakı'nın yeni dönemin lokomotifi ve istikrarın güvencesi olmayı sürdüreceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı üzerinde birçok spekülasyona girmek isteyenlere de seslenmek istiyorum: ‘Boşuna uğraşmayın.’ Siz bizim ittifakımızı bozamayacaksınız. Bizler Cumhur İttifakı olarak, başta Sayın Bahçeli olmak üzere el ele vererek şu ana kadar nasıl geldiysek, bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

     

    Ekonomiden adalete kadar her alanda yapısal reformların hazırlıklarını hızla yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların bir kısmının Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle, bir kısmı Mecliste yasa veya anayasa değişikliği olarak yürürlüğe gireceğini söyledi.

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle yatırım, üretim, ihracat, istihdam konularında hızlı sonuçlar alacak formüller üzerinde durduklarını vurgulayarak yerel ve küresel yatırımların hepsine destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

     

    Milletin, Türkiye'nin istikrarı ve güvenliği için son dönemde gerçekten çok büyük bedeller ödediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize düşen ekonomiyi yeniden yükselişe geçirerek, milletimize karşı şükranlarımızı ifade etmektir. Kur üzerinden ekonomimizi çökertme hesapları devam ediyor olmakla birlikte artık kontrol bizim elimizdedir. Geçen yılın ağustos ayında yaşananların bir daha tekrarlanmamasını sağlayacağız. Küçük inişler çıkışlar elbette olacaktır ama asla yıkıcı patlamalara izin vermeyeceğiz. Enflasyonda tüketici fiyatlarında düşüş eğilimi malum sürüyor. Üretici fiyatlarını da dizginlemeye başladık. Çarşıdaki, pazardaki, mutfaktaki sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Bunların çözümünü önceliklerimizin en başına aldık. Milletimizin seçim değil geçim derdinde olduğunun şuuruyla gece gündüz çalışıyoruz. İhracatta 36 milyar dolarla geldik 17 yıl önce. Şimdi 170 milyar dolar sınırındayız. İnşallah mayıs ayıyla birlikte bu sınırın üzerine çıkmış olacağız” dedi.

     

    “Ülkemizi 2023 Hedeflerine Ulaştırmakta Kararlıyız”

     

    Yatırımcıları cesaretle harekete geçmeye, ellerini taşın altına koymaya çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En büyük ve karlı iş fırsatlarının bu tür dönemlerde ortaya çıktığının unutulmamasını rica ediyorum. İthalatımızdaki düşüş ve ihracatımızdaki düzenli yükseliş ülkemizde üretimin cazibesinin arttığına işaret ediyor. Meclisimizle, partimizle, iş dünyamızla, sivil toplum kuruluşlarımızla hepsinin üzerinde de milletimizle el ele verip ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız. MÜSİAD ailesinin bu kritik dönemde yine yanımızda yer alacağına inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

     

    Azez'de bir yüzbaşının şehit düştüğünü, bir binbaşının da yaralandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dileğini ifade ederek, tüm şehitlerin ruhu için Fatiha okudu.

     

    Yarın akşam ilk teravih namazının kılınacağını ve pazartesi günü de Ramazanın başlayacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Dün güzel bir gün geçirdik, Büyük Çamlıca Camimizin açılışını gerçekleştirdik. Misafirlerimizle birlikte coşkulu bir açılış oldu. Camimiz Anadolu Yakası'nda bir buluşma noktası. Ramazan boyu oradan tabii farklı inşallah nidalarla minarelerimiz bambaşka bir coşkuyla Müslümanların adeta güvence kaynağı olacak. Tüm emeği geçenleri ben tekrar tebrik ediyorum. Bu duygularla bir kez daha MÜSİAD 25. Genel Kurulunun başarılarla dolu olmasını diliyorum.”





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?