İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ MUSTAFAKEMALPAŞA TSO ÖDÜL TÖRENİ’NE KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ MUSTAFAKEMALPAŞA TSO ÖDÜL TÖRENİ’NE KATILDI
    (05.03.2018 . 11:44:43) (Okuma: 1543)

    TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz ve beraberindeki TOBB Heyeti Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Ödül Töreni’ne katıldı.

     

    İlçenin geleceğinin bugünden daha parlak olduğunu vurgulayan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, peynir tatlısının coğrafi işaretini alan Mustafakemalpaşa TSO’nun değerlerine, markalarına sahip çıktığını ifade etti.​

     

    Konuşmasına Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyerek başlayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Zeytin Dalı Harekatı’ndaki kahraman askerlerimize gıda malzemesi gönderdiğinizi öğrendim. Allah sizlerden razı olsun. Birlik ve beraberliğimizi daim kılsın” dedi.

     

    Mustafakemalpaşa’nın hem tarım hayvancılık hem sanayi hem de madencilik kenti olduğunu söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tarım ve hayvancılık ürünlerinde bölgenin lokomotifinin burası olduğunu söyledi. İlçenin mermer ve bor gibi yer altı kaynakları bulunduğundan söz eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi “2 OSB’miz var. Tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi gelişiyor. Uluabat Gölü, Tümbüldek Kaplıcası ve Suuçtu Şelalesi gibi önemli turizm potansiyellerimiz var. İstanbul-İzmir otoyolunun tamamlanmasıyla, Mustafakemalpaşa önemli bir kavşak noktası haline gelecek. İstanbul'a 1,5 saatte, İzmir'e 2 saatte ulaşmak mümkün olacak. Mustafakemalpaşa’nın geleceği bugünden daha parlak. Bunun için de durmadan çalışan Odamıza ve iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. Odamız; değerlerine, markalarına sahip çıkıyor. Peynir tatlısının coğrafi işaret alması için başvuru yaptılar. Odamız bünyesinde İŞKUR Hizmet Noktası açıldı. Şimdi size son dönemde Odalarımızda hayata geçirdiğimiz 2 yeniliği anlatacağım. Birincisi Online Belge: Artık evinden, işinden ihtiyaç duyduğun belgeyi alabileceksin, Oda’ya gelmene gerek kalmadan. Odalarda, dijital dönüşüme geçtik. Odalar, artık online Oda.  İkincisi şirket Kuruluşlarında Oda artık Tek Durak Ofis: Tüm şirket kuruluş işlemleri Odalarımızda gerçekleşecek. Önceden 7 olan işlem sayısını 1’e düşürdük. Önceden 2.250 TL olan masrafı 650 TL’ye düşürdük. Üyeye hizmet işte böyle olur.  Türkiye ekonomisine daha çok girişimci katılsın diye çalışıyoruz. Başkanlarımız Mustafakemalpaşa’nın gelişmesi ve zenginleşmesi için ellerini taşın altına koyuyor, çalışıyorlar. Başkanımızdan Yönetimine, Meclisinden kadın ve genç girişimcilerimize, Genel Sekreterinden tüm çalışanlarına kadar hepsinden Allah razı olsun. Oda ve Borsalarım, sizlerin nabzını en iyi şekilde tutup, sıkıntılarınızı tespit ediyor, sonra da hep birlikte bunlara çözüm arıyoruz.”

     

    Hisarcıklıoğlu TOBB ve oda borsa camiası olarak son bir yılda neler yaptıklarını anlattı. Finansman anlamında çok önemli işler yaptıklarını bildiren Hisarcıklıoğlu Nefes Kredisi adı altında yüzde 9,9 faizle 290 bin firmaya 8 milyar lira kaynak sağladıklarının altını çizdi. KOSGEB’in de 0 faizli 3 yıl vadeli, 290 bin firmaya kredi sağladığını belirten Hisarcıklıoğlu, Kredi Garanti Fonu olarak ise 364 bin firmaya 221 milyar lira için kefil olduklarını kaydetti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Türkiye genelinde 681 bin firmaya dokunarak, 234 milyar lira finansa ulaşım sağlandığını anlattı.

     

    İstihdamın iş dünyasının en önemli şikâyet noktası olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu bu konuda da başlatılan İstihdam Seferberliği sayesinde Türk özel sektörünün 1,5 milyon ilave istihdam sağladığını ifade etti. Bursa’nın  da bu konuda sözünü tuttuğunu ve firma başına 1,3 kişi ilave istihdam sağladığını söyledi. İstihdam seferberliği kapsamında önemli teşvikler  sağlandığını açıklayan Hisarcıklıoğlu bu teşvikleri şöyle anlattı “Aylık 100 TL asgari ücret desteği 2018’de devam edecek. Yeni birini işe aldığınızda prim+vergi devlet tarafından karşılanıyor. Siz sadece maaşını ödeyeceksiniz. Yani 1,600 TL sizden, 800 TL prim+vergi devletten. Teşvikler tam 3 yıl boyunca yürürlükte olacak. Bu arada geriye dönük teşviklerinizi de almayı unutmayın”

     

    TOBB Başkanı, Sanayi - Üretim Reform Paketi kapsamında yüzde 2 TRT kesintisi, OSB’lerde emlak vergisi ve damga vergisi gibi toplamda 1 milyarlık yükün iş dünyasının üzerinden kaldırıldığını da sözlerine ekledi.


     

    2017’yi herkesin beklediğinden daha iyi bir performansla kapattıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ilk 9 ay itibariyle yüzde 7,4 gibi dünyada pek az ülkenin ulaşabildiği bir noktada bulunulduğunun altını çizdi. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “İçerde ve dışarda karşımıza çıkarılan her türlü sıkıntıya rağmen, Türkiye ekonomisinin ve reel sektörümüzün ne kadar sağlam ve dinamik olduğunu herkese göstermiş olduk. Şimdi hedefimiz 2018’de de benzer bir performansa ulaşmak. Tüm bu olumlu gelişmelerin yanında sıkıntılarımız yok mu? Elbette var. Ama hepsini aşacak iradeye ve imkâna sahibiz. Bakın birlik ve beraberlik içinde hareket ederek pek çok iyileşme sağladık. Kavga ile sıkıntı çözülmez. Ortak akıl ile diyalog ile çözülür. Bir ve beraber olunca Allah rahmeti ve bereketi de verir. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim."

     

    Hisarcıklıoğlu konuşmasının sonunda Mustafakemalpaşa'ya da bir okul yaptırma sözü verdi.

     

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?