İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ, “MÜŞTEREK TOPLANTILAR BORSAMIZIN ORTAK AKIL ETKİNLİĞİDİR”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ, “MÜŞTEREK TOPLANTILAR BORSAMIZIN ORTAK AKIL ETKİNLİĞİDİR”
    (19.10.2015 . 02:16:39) (Okuma: 5673)

    İstanbul Ticaret Borsası 2015 yılı Meslek Komiteleri Müşterek toplantısının ikincisi İstanbul Ticaret Borsası Meclis salonunda yapıldı. Meslek Komiteleri, Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul Ticaret Borsasının 17 Meslek Komitesinin temsilcileri kendi sektörlerine ilişkin sorun ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

     

    Toplantıyı yöneten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, meclis kürsüsünün her türlü fikrin açıkça ifade edilebildiği, öz eleştirilerin yapılabildiği bir alan olduğunu belirterek, her sektörün temsilcisinin, ticaretin önünde gördüğü tüm engelleri ve çözüm önerilerini ortaya koymasının önemini vurguladı.

     

    Toplantıda açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz müşterek toplantıların,  İstanbul Ticaret Borsası’nın ortak akıl etkinliği olduğunu ifade etti. 

     

    Ankara’da yaşanan bombalı terör saldırısını kınayarak konuşmasına başlayan Kopuz, “maalesef 10 Ekim Cumartesi günü büyük bir acı ile karşı karşıya kaldık. Ankara’daki alçak terör saldırısı ile 97 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti, 186 vatandaşımız da yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dilerken, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi. 

     

    Göreve geldiklerinden bu yana, daha önce yapılmayan Meslek Komiteleri Müşterek toplantılarını düzenli olarak yaptıklarını belirten Kopuz, “biliyorsunuz senede iki defa Mart ve Eylül aylarında olmak üzere borsalar Meslek Komiteleri Müşterek toplantısı yapmak zorunda. Göreve geldiğimizden bu yana bu toplantıları aksatmadan gerçekleştiriyoruz” dedi.

     

    Borsa yönetimi olarak bu toplantıların çok önemli olduğuna inandıklarına dikkat çeken Kopuz, bu güne kadar gerçekleştirilen dört toplantıda ortaya konulan görüşlerin, komite gündemlerinin ardından, yönetim kurulu ve meclis gündemine geldiğini belirtti.

     

    Müşterek toplantıların Borsa çalışmalarına yön veren toplantılar olduğunu söyleyen Kopuz şöyle konuştu: “Burada dile getirdiğiniz sorunları hükümet nezdinde takip ettik. Birçoğunu çözdük, bir kısmında ise mesafeler kat ettik. Ben samimiyetle inanıyorum ki meslek komiteleri müşterek toplantıları Borsamıza yeni bir ivme ve heyecan katmaktadır. Umuyorum ki bu günkü toplantıdan da iyi sonuçlar elde edeceğiz” dedi.

     

    Başkan Kopuz’un konuşmasının ardından 1. Meslek Komitesi adına Meclis Üyesi Ertuğrul Yılmaz, 3. Meslek Komitesi adına Meclis Üyesi Abdullah Çerman, 4. Meslek Komitesi adına Komite Başkanı Hamit Akgül, 6. Meslek Komitesi adına Meclis Üyesi Attila Adalı, 8. Meslek Komitesi adına Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı İlhan Koyunseven, 9. Meslek Komitesi adına Meclis Üyesi Mehmet Karakuş, 10. Meslek Komitesi adına Komite Başkanı Naci Yıldırım, 11. Meslek Komitesi adına Meclis Üyesi Çetin Topaloğlu, 13. Meslek Komitesi adına Meclis Üyesi Emin Demirci, 14. Meslek Komitesi adına Komite Başkan Yardımcısı Nezir Arslan 15. Meslek Komitesi adına Meclis Üyesi Cemalettin Özperk ve 16. Meslek Komitesi adına Komite Başkanı Muzaffer Özdemir sektörel sorun ve çözüm önerilerini içeren konuşmalarını yaptılar.

     

    Yapılan konuşmaların ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz söz alarak, tüm konuşmacılara teşekkür etti. Tüm önerilerin raporlanıp, Yönetim Kurulunda tek tek inceleneceğini ifade eden Kopuz iletilen konuların takipçisi olunarak gereğinin yapılacağın söyledi.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?