İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ "ONLARIN SÖZDE ANALİZLERİ GÜÇLÜ EKONOMİMİZE ZARAR VEREMEZ"
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ "ONLARIN SÖZDE ANALİZLERİ GÜÇLÜ EKONOMİMİZE ZARAR VEREMEZ"
    (02.05.2018 . 16:16:41) (Okuma: 1643)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's tarafından Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesi hakkında bir değerlendirme yaptı.

     

    "Art Niyetli Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının Sözde Analizleri Güçlü Ekonomimize Zarar Veremez"

     

    Kopuz şöyle konuştu: “Dün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu BB-'ye düşürerek yine bizleri şaşırtmayan bir karara imza attı. Daha önce de bu kuruluşların hangi amaçlar ile hareket ettiğini defaatle belirtmiştim.

     

    15 Temmuz hain darbe girişimini fırsat bilip aldıkları alelacele kararlar ile ekonomik olarak bizi zayıflatmaya amacı gütmüşler ancak milletimiz tüketimlerinde bir kısıntıya gitmemiş, ülkesine ve ekonomisine sahip çıkarak onlara en iyi cevabı vermişti.

     

    Şimdi de yüksek enflasyon, cari ve mali açık gibi makroekonomik durumları bahane ederek istikrarın sağlam temellere oturacağı 24 Haziran seçimleri öncesi yeni bir hamle yapıyorlar.

     

    Ne milletimiz bunlara prim verir, ne de yabancı yatırımcı bunların sözü ile bu ülkeden kaçar. Artık herkesin, bunların iç yüzünün farkında olduğuna inanıyorum.”

     

    Türkiye’nin her türlü kötü senaryo ile başa çıkabilecek kudrette olduğunu vurgulayan Kopuz:Hükümetimiz zaten söz konusu meselelerde iyileşme sağlamak için geçtiğimiz yıldan beri büyük bir çalışma içerisindeydi. Bunun meyvesi de ‘proje bazlı teşvik sistemi’ olarak karşımıza çıkmış durumda.

     

    Bu proje ile teşvik kapsamındaki yatırımlara gümrük vergisi muafiyeti gelecek. KDV istisnası, kurumlar vergisi indirimi ve istisnası, sigorta primi desteği, işveren hissesi desteği, nitelikli personel desteği, gelir vergisi stopajı desteği, enerji desteği gibi birçok kalemde uzun süreli ve yüklü meblağlarda destek sağlanacak. Bu sayede büyük yatırımları ülkemize çekmeye devam edeceğiz. Allah’ın izniyle 134 bin dolaylı istihdam, cari açıkta ise 19 milyar dolarlık bir iyileşme sağlayacağız. O zaman, güçlü Türkiye piyasasına halihazırda bir etkisi olmayan bu kuruluşların bir kez daha inlerine çekildiklerine tanık olacağız.” diye konuştu.

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?