İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ RİZELİ FIRINCILARLA BULUŞTU
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ RİZELİ FIRINCILARLA BULUŞTU
    (07.03.2018 . 12:39:01) (Okuma: 1747)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde Rizeli fırıncılarla bir araya geldi.

     

    Başkan Kopuz toplantıda yaptığı konuşmaya Afrin harekâtında şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. İş dünyası olarak devletimiz ve ordumuzun yanındayız ve destekçisiyiz. Öncelikle Allah-u Teâlâ cephede savaşan askerlerimizin ayaklarına taş değdirmesin, ordumuzu muzaffer kılsın.” sözleri ile başladı.

     

    Kopuz ekmeğin kültürümüzdeki önemini vurgulayarak “Ekmek, her sofranın vazgeçilmezidir. Bizim kültürümüzde ekmek en büyük nimettir. Bu yüzden yerde gördüğümüz ekmeği, öpüp başımıza koyarız. Bununla birlikte fırıncılık sektörü de, borsamız için ayrı bir öneme sahiptir.” dedi.

     

    1904 yılında “Habbazan (Ekmekçiler) Cemiyeti"nin, yani ekmekçiler loncasının, un fiyatları ile ilgili spekülasyonları durdurması amacıyla İstanbul’da bir Ticaret Borsası kurulması talebinin İstanbul Ticaret Borsası’nın kurulması yolundaki en önemli adımlardan birisi olduğunu hatırlatan Başkan Ali Kopuz “Biz de bunu bir borç olarak addederek, fırıncılık sektörüne özel bir önem atfediyoruz. Bu kapsamda Borsamızda sektörün sorunlarına yönelik, çalıştaylar ve sektörel toplantılar düzenledik. Fırıncılık sektörünün sıkıntılarını masaya yatırdık ve sorunlarınızın çözümü için bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduk. Biz Ticaret Borsası olarak sizlerin sesini Hükümetimize en iyi şekilde duyurabileceğimize ve sizleri en iyi şekilde temsil edebileceğimize inanıyoruz. Çünkü İstanbul Ticaret Borsası kamu kurumu niteliğinde bir kurum. Bu yönüyle kamu kurumları tarafından görüşleri daha bir önemle dikkate alınıyor” şeklinde konuştu.

     

    Rizeli Fırıncılar Toplantısı

     

    Fırıncılık sektörünün farklı meslek örgütleri tarafından temsil edildiğini belirten Başkan Kopuz Biz İstanbul Ticaret Borsası olarak, bütün bu meslek kuruluşlarının bir araya geldiği bir ortak platform kurulması işini üstleniyoruz, buna gönüllüyüz. Eğer bunu başarabilirsek, tek ses olabilirsek, sektörün menfaatleri konusunda kamuoyu oluşturabilir, sorunlarınızı daha kolay çözebiliriz. Sizleri Borsamızda temsil eden Meclis ve Komite üyelerimiz sizlerle birebir temas halindeler. Sektörün nabzını tutuyor, sorunlarınızı ve çözüm önerilerinizi bizlere iletiyorlar. Sorunlarınızın farkındayız ve her ortamda bunları dile getiriyoruz. Sektörün talepleri de bizim için çok önemli.” dedi.

    2013 yılında getirilen hijyen sertifikası zorunluluğunu anımsatan Kopuz “Borsamızdan Meclis ve Komite üyelerimiz Hijyen Eğitimi talep ettiler ve bu eğitimleri sizler için ücretsiz olarak gerçekleştirdik. Üyelerimizin 2500’ün üzerinde çalışanı, bu eğitimlere katılarak sertifikalarını aldılar.” diye konuştu.

     

    TOBB olarak “Nefes Kredisi” ile KOBİ’lere sağlanan düşük faizli kredi imkânından bahseden Başkan Ali Kopuz “Biz sadece İstanbul Ticaret Borsası olarak, üyelerimize 27 milyon TL kredi sağladık. Fırıncı arkadaşlarımızdan da bu krediden faydalananlar oldu. Buradan sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. Önümüzdeki günlerde bu projenin ikinci ayağı başlayacak. Sayın Başbakanımızın katılacağı bir törenle bu kampanyayı açıklayacağız. Sizlerin büyük bir kısmınız, aynı zamanda borsamızın da üyesi. Bugün borsamıza üye 1145 fırıncı var. Finansman ihtiyacı içerisinde olan arkadaşlarımızı, bu krediden faydalanmaya davet ediyorum.” dedi.

     

    Fırıncılık sektörünün en önemli sıkıntılarından birinin de nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kopuz “Kalifiye eleman yetişmiyor, iki gün duran eleman üçüncü gün işi bırakıyor diyorsunuz. Bu konuda da işbirliği yapabiliriz. Borsamız bünyesinde KOBİ Destek Birimimiz var. Bu birimimizde devlet desteklerinden yararlanmaları konusunda üyelerimize yardımcı oluyoruz. Bu birimimize başvurarak istihdam desteklerinden yararlanabilirsiniz. Her yeni istihdam için devletimizin 887 TL. istihdam desteği var. Yani yeni işçinize sadece net asgari ücreti ödüyorsunuz. 1.603 TL. veriyorsunuz vergisine sigortasına karışmıyorsunuz. Ayrıca işbaşı eğitim programları ile üç ay işçi sizin işyerinde staj görüyor, işi yerinde öğreniyor. Siz hiçbir ödeme yapmıyorsunuz. Devlet stajere günlük 61,65 TL. ödüyor. Bu kişileri eğitim sonunda işe alınca 30 ay boyunca SGK işveren primini devlet karşılıyor. Ayrıca sektör için diğer desteklerden de yararlanma imkanı var. KOBİ birimimiz bütün bu konularda sizin emrinizde.” şeklinde konuştu.

     

    BM verilerine göre dünyada yaklaşık 815 milyon kişinin açlık ile mücadele ettiğine değinen Kopuz, şöyle konuştu: “Bunun en büyük sebeplerden biri, kaynakların verimsiz kullanımıdır. “Açlık ile tokluğun arası bir dilim ekmek” sözünü unutmamamız lazım. Şimdi ekmeğe ulaşım kolay olunca, biraz bayatlayan ekmeği çöpe atmakta sakınca görmüyoruz. İlk önce bu zihniyeti ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmalıyız. İstanbul Ticaret Borsası olarak ekmek israfı konusuna çok büyük önem veriyoruz. Zira bu kapsamda  “Ekmeğini İsraf Etme” projesine destek verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu proje kapsamında günlük ekmek israfı 5.95 milyon adetten 4,9 milyona gerileyerek, yüzde 18 düşüş sağlandı. Çöpe atılmaktan kurtulan ekmekle 300 Milyon, israf etmeme bilinci ile tüketimdeki azalma sayesinde ise 2,5 Milyar olmak üzere toplamda milli ekonomide 2,8 Milyar TL tasarruf sağlandı. Ancak sadece bizim veya birkaç kuruluşun çabası yetmez. Hepimizin sorumluluk alması gerekmektedir. Bu yüzden sizin gibi sektörün önemli isimlerini bir arada bulmuşken bir çağrı yapmak istiyorum. Gelin bu israfa birlikte son verelim. Üretimlerimizi doğru şekilde planlayalım ve milli servetin çöpe gitmesine engel olalım.”

     

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?