İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ “YÖREX, BİR BÖLGESEL KALKINMA PROJESİDİR
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ “YÖREX, BİR BÖLGESEL KALKINMA PROJESİDİR
    (02.10.2015 . 01:16:48) (Okuma: 5675)

    İstanbul Ticaret Borsası “YÖREX Yöresel ürünler Fuarı”na İstanbul’u temsilen bu sene de katılıyor. Geçen sene yapılan ve beşincisi gerçekleştirilen fuara adı İstanbul’la özdeşleşmiş firmalarla katılan İSTİB, bu yıl da İstanbul markalarını fuara taşıyacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, Antalya Expo Center’da 7 -11 Ekim Tarihleri arasında yapılacak. 

     

    İstanbul Ticaret Borsası, üyesi olan Ofçay, Hacı Bekir Şekercisi, Gündoğdu Gıda, Kurukahveci Mehmet Efendi, Akpınar Gıda, İnci Baharat gibi markaları standında misafir edecek. 2014 yılında oldukça ilgi gören İSTİB standında, aynı zamanda İstanbul Ticaret Borsası faaliyet ve projeleri hakkında da ziyaretçilere bilgiler verilmişti. 

     

    YÖREX Yöresel ürünler fuarının önemi üzerine açıklama yapan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın yöresel ürünlerin tanıtımına ve bölgesel kalkınmanın artmasına etkili katkılar sunan bir proje olduğunu belirtti. Büyük sermayeli yatırımların, genellikle emek yoğun olarak üretilen yöresel ürünleri, tüketim maratonunun dışında bıraktığına değinen Kopuz şöyle konuştu: “Bu sebeple YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nı İstanbul Ticaret Borsası olarak önemsiyoruz. Yöresel ürünler ve markalar bu maratonun dışında kalmamalıdır. Biz de İstanbul Ticaret Borsası olarak, üyelerimize ait özgün markaları YÖREX’e taşıyacağız. Antalya Ticaret Borsası’nı YÖREX projesi dolayısıyla gönülden tebrik ediyorum.”

     

    YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın organizatörleri, ulaşmak istedikleri hedefleri şöyle belirtiyorlar: 

     

    • Yöresel ürünlerimizin, iç pazarda baskınlık kuran ithal ürünler arasında eriyip gitmesine engel olmak. 

     

    • Yerel pazarlarda sıkışıp kalmış yöresel ürünlerimizin, daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olmak. 

     

    • Yöresinin adını almış ve bu özelliği ile tescillenmiş ürünlerin ulusal ve küresel pazarlardaki değerini artırmak. 

     

    • Yöresinin adını almış, ancak tescillenmemiş ürünleri, coğrafi işaretler başta olmak üzere benzeri belgelendirmeler ile tescillenmesini teşvik etmek.

     

    • Oda ve borsalarımızın yöresel ürünlerini ulusal ve küresel pazarlarda tanıtma konusunda öncü kurum olma özelliklerini pekiştirmek. 

     

    • Oda ve borsalarımızı yöresel ürünlerinin ticarileştirilmesi konusunda birbirleriyle kaynaştırmak, iletişimlerini geliştirmek ve ortaklaşa çalışmalarına zemin hazırlamak. 

     

    • Yöresel ürünlerin odağında yöresel değerlerin ve kültürel unsurlarımızın fuar süresince etkileşimini ve paylaşımını sağlamak. 

     

    • Yöresel ürünlerin ticari değerlerini ve hacmini yükselterek, yöredeki istihdamı geliştirmek ve tersine göçü arttırmak.

     

    • YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın ulusal ve küresel düzeyde devamlılığını sağlamak.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?