İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ “YÜKSEK KATILIMLI VE HERKESİN İÇİNE SİNECEK BİR SEÇİM YAŞANMASINI TEMENNİ EDİYORUM”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ “YÜKSEK KATILIMLI VE HERKESİN İÇİNE SİNECEK BİR SEÇİM YAŞANMASINI TEMENNİ EDİYORUM”
    (09.05.2019 . 10:30:01) (Okuma: 1363)

    İstanbul Ticaret Borsası’nın Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi doğrultusundaki kararını hatırlatarak, “Yüksek katılımlı ve herkesin içine sinecek bir seçim yaşanmasını temenni ediyorum” dedi. Kopuz, “Seçimlerden sonra Türkiye’yi başta ekonomi olmak üzere her alanda daha ileriye taşıyacağımız uzun bir dönem olacak. İş dünyası olarak bu fırsatı çok iyi değerlendireceğimize olan inancım tamdır” şeklinde konuştu.

     

    Tarımda Yenilikçi Projeler Geleceğimizdir

     

    Tarım alanındaki yenilikçi projelerin önemine dikkat çekerek, “Tarımda yenilikçi projeler geleceğimizdir” diyen İSTİB Başkanı Ali Kopuz, İstanbul Ticaret Borsası’nın kadim tohumların canlandırılmasıyla ilgili projesinin TOBB’da düzenlenen Oda ve Borsa Proje Yarışması’nda finale kaldığını ve plaketle ödüllendirildiğini hatırlattı. Başkan Ali Kopuz“Bu borsamızın büyük bir başarısıdır. Biz, kadim tohumlarımızın gen kaynağı olarak tekrar kazanılmasının önemine inanıyoruz. Çünkü kendi tohumlarını üretebilen bir ülke olmak, bizim için hayat memat meselesidir… Nihai hedefimiz, bu tohumları Türk tarımına kazandırmaktır. İstanbul Ticaret Borsası olarak, bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaktan asla çekinmeyeceğiz. Bu vesileyle, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

     

    Tarım da gerçekleştirilecek bu tip projelerin hayati önemde olduğuna inandığını belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Bu inançla benzeri projeler için çalışmaya devam edeceğiz. Daha verimli, daha sağlıklı tohumların tarımımıza kazandırılması, tarım alanlarımızın verimli bir biçimde kullanılması, katma değeri yüksek ürünlerin üretimi için çabalarımızı sürdürmeliyiz. Bu vesileyle ilgili her kurumu ve herkesi bu amaçlar doğrultusunda projeler üretmeye davet ediyorum. Tarımda yenilikçi projeler geleceğimizdir” şeklinde konuştu.

     

    Ticaret Savaşları Yine Kızışıyor

     

    Önceki Meclis toplantılarında, ‘‘bazı ülkelerin korumacı ticaret politikalarına yönelmesi, bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri olumsuz etkileyebilir. Bu durumu da dikkatle takip etmeliyiz” şeklinde konuştuğunu hatırlatan Ali Kopuz, “Bir dönem, ABD-Çin görüşmelerine yönelik iyimserlik artmıştı. Ancak tehdidin devam ettiğini de belirtmiştim. Nitekim daha sonra Trump, Çin ürünleri için vergileri yükselteceğini açıklamış, savaşın fitilini yeniden ateşlemişti. ABD Başkanı, geçtiğimiz günlerde attığı tweet ile savaşın sürdüğünü tüm dünyaya yeniden hatırlattı. Avrupa borsaları, açılışlarında yüzde 2 civarında düşüş yaşadı. Bu, 2019 yılında Avrupa borsalarında açılışta yaşanan en sert düşüş oldu.  Yaşanan bu gelişmelerden Borsa İstanbul da etkilendi. Kayıplar yüzde 1.64'ü buldu. Bu küresel durum tabii ki bizi de etkiledi… Bu noktada oluşan hasarı en aza indirebilmek sanayi ve tarım başta olmak üzere her alanda dışa bağımlılığı azaltmalıyız” dedi.

     

    Önlemlerin Sonucunu Görmek İçin Erken

     

    Hükümetin enflasyonu azaltacak ve iç pazarı dengeleyecek önlemler hayata geçirmeyi sürdürdüğünü hatırlatan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “Ne yazık ki, bu önlemlerin enflasyon üzerinde etkisini bir anda görmek maalesef mümkün olmuyor. Nitekim enflasyon, Nisan ayında beklentilerin altında gerçekleşmiş olsa da gıda enflasyonu tarihinin en yüksek seviyesine gelmiştir. Daha evvelden de belirttiğim gibi gıda enflasyonunun azalması için üretimi ön plana almamız zaruridir. Bununla ilgili destek ve teşvikler devreye alınıyor ve alınmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

     

    Sistematik Saldırılar Sürüyor

     

    Ülkemize karşı sistematik saldırıların sürdüğünü belirten Başkan Kopuz, şöyle konuştu: “Malumunuz olduğu üzere, geçtiğimiz günlerde 75’inci TOBB Genel Kurulunu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdik. Orada kendisinin ısrarla vurguladığı bir konu vardı. Özellikle seçim arifelerinde ülkemize karşı sistematik saldırılar gerçekleşiyor. Milletimizin iradesi, algı operasyonları ile gasp edilmek isteniyor. Tüm bu çabalarını bugüne kadar boşa çıkardık, bundan sonra da çıkarmaya devam edeceğiz

     

    2,5 milyonluk bir ilave istihdam için ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla yola çıkmıştık. Öncü veriler bu yılın ilk çeyreğinde, istihdamda 100 bin kişilik bir istihdam artışı olacağını gösteriyor. Allah’ın izni ile iş dünyasından beklenen istihdam seviyesine ulaşmak için, elimizden gelen destek ve özveriyi ortaya koyacağız.

     

    Nisan ayında ihracat, yüzde 5,4 artarak yaklaşık 15,3 Milyar dolara ulaştı. Böylece tarihte ilk defa, Nisan ayında ihracat 15 milyar doların üzerine çıkmış oldu. Aynı zamanda yılın ilk 4 ayında ihracatımızı 60 milyar dolara getirmeyi başardık. Nasıl ki, çok çalışarak İhracatımızı 36 milyar dolardan 169 milyar doların üzerine beraberce çıkardıysak, nasıl ki turist sayısını, 12 milyondan 46 milyona çıkardıysak, iş dünyasının da çabalarıyla, 82 milyon kenetlenerek bu sıkıntılı günleri de aşacağız.”





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?