İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KÜRESEL SIKINTI YAŞANSA DA TÜRKİYE BÜYÜYECEKTİR
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KÜRESEL SIKINTI YAŞANSA DA TÜRKİYE BÜYÜYECEKTİR
    (31.03.2016 . 10:55:17) (Okuma: 2833)

    Gebze Ticaret Odası Mart ayı Meclis toplantısına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz,  “Gebze, büyük bir ilçe, dev bir şehirdir” dedi.

     

    Toplantıda konuşma yapan Kopuz,  Gebze’nin sanayi merkezi olarak kazandığı öneme değindi. Gebze’nin özellikle 1980’li yıllardan sonra sanayi merkezlerinden biri olarak önem kazanmasının, kentin tarihi derinliğinin ve geleneksel ekonomik öneminin fark edilmesini engellediğini belirten Kopuz, “Gebze tarihi derinliği olan bir şehirdir: Roma’yı titretmiş Kartacalı ünlü komutan Anibal’ın anıt mezarından, Fatih Sultan Mehmet Han’ın 300 bin kişilik ordusuyla 1481 tarihinde konakladığı, otağını kurduğu Hünkâr Çayırı’na kadar birçok tarihi değere ev sahipliği yapar” dedi.

     

    Kara, deniz ve hava ulaşımı yeteneklerinin Gebze‘yi tam bir cazibe merkezi haline getirdiğine dikkat çeken İSTİB Başkanı Kopuz, “Gebze ülkemizin her bölgesinden göç almış ve birlikte yaşama kültürümüzün en güzel göstergelerinden biri olmuştur. Gebze öyle bir sanayi şehridir ki Türkiye nüfusunun sadece binde 5’ini barındırmasına rağmen, tüm Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 10’una sahiptir. Gebze, büyük bir ilçe ama dev bir şehirdir!... Bunun da en büyük ispatı bağlı bulunduğu ilin merkez ilçesinden büyük ilçeler arasında yer almasıdır. Gebze, İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki merkez ilçeler dahil, 872 ilçe içinde Türkiye’nin en gelişmiş dördüncü ilçesidir. Bu ilçelerden ilkinin Bursa, ikincisinin Adana merkez ilçeleri olması Gebze’nin dördüncü sıradaki yerinin önemini daha da artırmaktadır” şeklinde konuştu.

     

    Kopuz, Gebze’nin bilim ve teknoloji merkezi olduğunu ifade ederek: “başka il ve ilçelerde olmayan TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü,  TSE Kalite Kampüsü gibi son derece önemli kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yapmaktadır” dedi.

     

    Marmaray Metrosu Gebze’nin büyüme hızının daha da artacak...

     

    Bölgeye, son dönemlerde yapılan lojistik yatırımların önemine de değinen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Körfez Geçiş Köprüsü Allah’ın izniyle yıl içinde ulaşıma açılacak. Marmaray Metrosunun Gebze’ye kadar uzatılacağını da hatırlarsak Gebze’nin büyüme hızının daha da artacağını söyleyebiliriz” dedi.

     

    Dünya ekonomisi ile ilgili son gelişmeleri değerlendiren İSTİB Başkanı Ali Kopuz, küresel büyümenin, finansal istikrarsızlık ve düşen varlık fiyatlarından olumsuz etkilendiğini belirterek, Çin ekonomisindeki yavaşlamanın, küresel büyümeye yönelik endişeleri arttırdığını, küresel piyasaların bu nedenle negatif seyrettiğini ifade etti.

     

    Sanayi büyümenin lokomotifleri arasında olacak…

     

    Kopuz şöyle konuştu: “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü OECD’ye kadar birçok kurum 2016 yılında dünya ekonomisindeki büyümenin düşeceği öngörüsünde bulundu. Buna karşın, IMF’nin G-20 için hazırladığı raporda Türkiye için 2016 büyüme beklentisi yüzde 2,9’dan yüzde 3,2’ye yükseltildi. 2017 büyüme beklentisi ise yüzde 3,6 olarak belirlendi. Yani bu şu demek: Dünya küresel sıkıntı yaşarken Türkiye büyümeye devam edecektir. Bu büyümenin de sanayi gücü olmadan gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Örneğin üç hafta önce açıklanan Sanayi Üretim İstatistiklerine göre: Ocak ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1 arttı. Arındırılmamış endeksteki artış ise yüzde 3,6 oldu. Bu tablo, sanayi üretiminin, öngörülen büyümemizin lokomotifleri arasında olacağının işaretidir. Bu lokomotifin en önemli dişlilerinden biri de Gebze’dir.”

     

    Gebze’nin il olması için geç bile kalınmıştır…

     

    ‘Gebze’ derken, doluluk oranının yüzde 90 civarında olduğu, 13 Organize Sanayi Bölgesi’yle ve barındırdığı yerli - yabancı birçok firmayla, on binlerce kişiye istihdam sağlayan bir bölgeden bahsettiklerini belirten Kopuz, “konuşmamın başında söylediğim gibi Gebze Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 10’unu temsil eden dev bir şehirdir. Ürettiklerini hem iç piyasaya sürerek hem de yurt dışına ihraç ederek, ülkemizin her alanda kalkınmasına ve 2023 hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunan bir bölgeden söz ediyoruz. Gebze’nin sürekli ve istikrarlı büyümesini sağlamak hepimizin görevidir. Nitekim Gebze Organize Sanayi Bölgeleri’nde üretim yapan birçok İstanbul merkezli firmanın oluşu, Gebze’yi bizler için çok daha önemli kılmaktadır. Gebze’nin il olması için geç bile kalınmıştır… Gebze Ticaret Odası'nın Nail Çiler gibi bir başkana sahip olması büyük bir şans. Nail Başkan Gebze ile ilgili büyük bir uğraş veriyor" dedi.

     

    Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve ekibinin gayretleri ile Akreditasyon Sertifikası alınmasının önemine vurgu yapan İSTİB Başkanı Kopuz,bir oda veya borsa, Akreditasyon Sertifikasına sahip ise, üyelerine 5 yıldızlı hizmet veriyor ve üye memnuniyetini gözeterek çalışıyor demektir” dedi.

     

    Sosyal sorumluluk projelerinin önemine de değinen Kopuz, İstanbul Ticaret Borsası olarak, sosyal sorumluluk projelerine büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını, özellikle eğitimin olmazsa olmazları olduğunu ifade ederek, ihtiyaç sahibi öğrencilere, bot, mont ve erzak yardımları yaptıklarını, bir okulun bilgisayar laboratuvarını tamamen yenilediklerini, 650 üniversite öğrencisine ve 400’ün üzerinde lise öğrencisine burs sağladıklarını belirtti.

     

    Aynı şekilde Gebze Ticaret Odasının da Başkan Nail Çiler önderliğinde, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğine dikkat çeken TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “’Kullanırsan Kullanılırsın’ kampanyası ile gençlerin kötü alışkanlıklar kazanmasına engel olup bilinçlenmelerine katkıda bulunmanızı da, oda bünyesinde kurulan meslek lisesini de gençlerimize yönelik önemli yatırımlarınız olarak görüyorum. İnşallah bu yatırımlarınızın meyvelerine en kısa zamanda tanıklık edeceğiz. Hep söylüyorum yine söyleyeceğim: Gençler bizim geleceğimizdir ve aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Bizler, iş adamları olarak senkronize bir şekilde bu kutsal görevde pay sahipleri olmalıyız ve gençlerimizin eğitim hayatları boyunca arkalarında durmalıyız.  Bu bağlamda, huzurlarınızda Nail Bey’e sadece İSTİB Başkanı olarak değil, bir vatandaş olarak da teşekkür etmek istiyorum“ şeklinde konuştu.

     

    30 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, kütüphane haftası olması sebebiyle meclis üyelerine kitap dağıttı.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?